Reklama

Reklama

Malý chlapec prekročí mexicko-americké hranice, aby sa opäť stretol so svojou matkou, ktorá žije v Los Angeles... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase som raz nevedel, na čo sa pozerám, či na mexický festivalový film alebo na tamojší doják určený pre ženy pred tv obrazovky. Zo začiatku a miestami to prvé, časom už ale bolo jasné, že melodráma preváži a na konci budeme všetci bez rozdielu plakať dojatím. Funguje to, takže je to v poriadku. Problém mám skôr s tým, že pre dramatizáciu deja chlapec musí stratiť peniaze, študáci musia byť bezdôvodne prehľadaní colníkmi, atď. a veci vôbec neprispieva slovenský dabing, ktorý vyvoláva v divákovi dojem antiautenticity. Ak film z Mexika a pohraničia o ťažkom údele miestnich obyvateľov, tak jedine v pôvodnom znení. Inak to proste nejde. By the way ten frajer maminej kamošky bol fakt hustý....:) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 19. století ztratilo Mexiko v nešťastné válce se Spojenými státy přibližně polovinu své rozlohy a mexická společnost získala obrovské trauma ze svého mocného severního souseda. V posledních dekádách mu to, zdá se, úspěšně vrací v podobě nezadržitelného pronikání latinos přes hranici a rychlé změny demografického složení obyvatelstva. Vedle 11 milionů nelegálů je to obrovské množství těch, kteří už dávno občanství mají a rychle získávají pozice v americké společnosti. Právě jim je určené tohle sentimentální drama o mexickém chlapečkovi, který se ztratil a záhy našel v náručí své milované matky. Velkým plusem je Adrian Alonso, který na svůj věk předvedl neuvěřitelně autentický a herecky vyšperkovaný výkon. Ze začátku to vypadá na velmi slušné a emočně silné sociální drama, jenže postupem doby vyvstane v plné nahotě obehrané schéma produkované latinoamerickými telenovelami se spoustou náhod a dějových zvratů, přičemž ony náhody v závěrečné třetině už představují urážku soudného diváka. Celkový dojem: 45 % s tím, že jsem patrně taky zbytečně sentimentální a měl bych si vrazit pár facek, abych se z toho probral.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mexický film s jednoduchým dejom, plným málo uveriteľných náhod sa dostal cez 80% hodnotenie vďaka tomu, že ho hodnotilo iba 51 užívateľov. Zľahka sa dotkol problematiky nezadržateľného prieniku mexických migrantov na juh USA, doprial divákovi viacero slzopudných scén, chvíľami pripomínal telenovelu a tak jeho jediným nespochybniteľným pozitívom bol výber hlavného detského predstaviteľa, ktorý udržal celý film na úrovni troch slabších hviezdičiek. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

"Je vidět, že téma nelegálních imigrantů je v Americe zřejmě stále aktuální a pro filmaře velmi atraktivní..." (freddy) Tak to každopádně. Obávám se ale, že víceméně proto, že to filmařům generuje zisk. Nevim jinak, kdo normální by to myslel vážně. Jasně, že Mexičani chtějí do Ameriky. Já bych taky možná jel, a to jsme na tom podstatně líp, než oni. Ale řeknu vám zásadní objevné zjištění. Do USA se prostě všichni nevejdeme. Tím nechci kritizovat ten hlavní motiv té konkrétní emigrace. Spíš jako to ladění. Imigrační policie je ošklivá, Arnold Schwarzenegger je šmejd, že nechce otevřít hranice...to mě dost otravovalo. Pak další zádrhel je hledání budky procházením L.A. To už se blíží hranici debility. No a co mě uplně odrovnalo byla ta rádoby moralistická zápletka se svatbou. Solidně vypadající chlap s americkým občanstvím, zaměstnáním a autem nabídne ilegální imigrantce, do který se zabouchnul (nebo minimálně na ní může oči nechat), že si ji vezme, aby mohla se svým synem žít v USA. Hm, to je dilema, co dělat...? Fakt se musim koukat, jak se na něj dotyčná půl filmu kouká jako na odpornýho úchyla? Za hranicí debility. Díky no. (Jinak herecké výkony a vůbec řemeslná filmařská práce v pohodě, ale pár menších klišé...no, tak dvě hvězdičky dám.) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh mexického chlapce, vychovávané babičkou, když její matka je ilegálně za prací ve Státech. Volejí si každou neděli v deset dopoledne, hoch stále na matce žádá, aby popsala místo, odkud volá, maminka mu stále slibuje, že si pro něho přijede nebo někoho pošle. A když babička umírá, malý chlapec se odebírá maminku hledat. Z filmu se stává roztomilé road-movie, kdy děcko musí překonat množství překážek, než se ilegálně dostane do USA a ve velkoměstě se mu pak v neděli v deset podaří najít křižovatku, která odpovídá matčině popisu. Slzel jsem, když se vrhli do náručí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Carlos Reyes Carlitos má vo filme deväť rokov. Jeho predstaviteľ Adriano Alonso mal v dobe natáčania o tri roky viac, teda dvanásť. (lepo)
  • V jedné ze scén, která se odehrává v Los Angeles, je možné zahlédnout plakát k filmu Auta (2006). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama