Reklama

Reklama

Rákosníček a hvězdy

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a hviezdy (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První z příběhů o Rákosníčkovi. Rákosníček jako hvězdář napravuje maléry na noční obloze. Dalším pokračováním je RÁKOSNÍČEK A JEHO RYBNÍK (1983), které bývá ještě rozdělováno na samostatnou část RÁKOSNÍČEK A POVĚTŘÍ.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak Rákosníček předjížděl Velký vůz a co z toho bylo
2. Jak Rákosníček zachránil mráčky-beránky před hvězdným Orlem
3. Jak si Rákosníček nevysloužil hvězdu
4. Jak Rákosníček s Vodnářem zařídili, aby zase pršelo
5. Jak Rákosníček zachránil Polárku před slunečním paprskem
6. Jak Rákosníček zachraňoval raka,až se mu z toho zatočila hlava
7. Jak Rákosníček s Malým a Velkým psem neuhlídali měsíc
8. Jak Rákosníček vysvobodil zakletou labuť,která vůbec nebyla zakletá
9. Jak Rákosníček udělal na nebi kluziště a pořád se diví, proč mu lidé říkají Mléčná dráha
10. Jak Rákosníček vyzrál na nebeského střelce
11. Jak Rákosníček udělal z nebeského draka kolotoč
12. Jak si Rákosníček nepomohl k nebeské Koruně
13. Jak Rákosníček přivedl nebeskému Pastýři zatoulanou hvězdu (berg.12)

(více)

Recenze (79)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Krásný večerníček. Jeden z nejlepších. Všechno příjemně ladí, a to jak kresby, příběhy a nezaměnitelný hlas Jiřiny Bohdalové. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Kdo sakra vymyslel ten geniální název "RÁKOSNÍČEK" ..? ;) PS: jde o řečnickou otázku.. už jsem na ni jednou získala odpověď, tak znovu nemusíte! Já to vím :D ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Na tomhle večerníčku mě vždy fascinovala jedna věc-ten jeho bizarní barák na kůlu/tyči. Dnes,když mám dávno strach z výšek,by mě tam nikdo nedostal ani heverem. Ale tenkrát,jojo,snově fascinující... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v dětství byl Rákosníček jeden z mých oblíbenějších večerníčků, a to nejen díky skvělému nadabování od Jiřinky Bohdalové, ale i milé animaci od plodného Zdeňka Smetany. Asi pro dnešní mláďata je to málo akční, ale určitě vhodnější než mnohé jiné pohádky. Sice moc poučení tam nenajdou, ale je to plné dětské fantazie. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Cože, on umřel Sovětský státník, že dávají Rákosníčka? Nějak jsem mu klukovi ušatýmu nikdy nepřišel na chuť a ani jsem nepochopil, co je to vlastně za divné zvěřátko.... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad jak přiblížit nebe nad námi těm nejmenším, natočené svižně a vtipně. Jeden z nejlepších večerníčků. 90% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zrovna na Rákosníčka a jeho konkrétní působení si již úplně nevzpomínám, na ten naprosto bezkonkurenční hudební podtext a rybník Brčálník se ale samozřejmě zapomenout nedá a jen ty zasluhují zelenému mužíčkovi plnou palbu v hodnocení. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsme přišli na to, jak že to bylo s tím Rákosníčkem... Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet (vlastně za oblaky dýmu), byl rybníček Brčálník (od slova brko) a v něm žil Rákosníček s pěkně vyhuleným hlasem. Každou chvíli tancoval s hvězdičkama a sedlal souhvězdí - a dokonce když spal, tak byl pěkně high. No a pak nemají české děti už v útlém věku pěstovat pod postelí marjánku! ()

Reklama

Reklama