Reklama

Reklama

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

VOD (1)

Nelítostný holič v Londýně pro peníze vraždí zákazníky a přitom se za každou cenu snaží získat dceru bohatého guvernéra. (Netflix)

Recenze (13)

Knowho 

všechny recenze uživatele

Tyvole kdo to hodnotil, takový ovečky xD Ten film je absolutně skvělej a zároveň to jeúplně první verze legendárního Sweeney Todda. Tod Slaughter tady Sweeneyho zahrál perfektně a jde z něj fakt hrůza. Ten psycho-smích je úžasnej :D Ostatní herci taky nebyli vůbec špatný. A ty kulisy starého Londýna taky fajn. A ten Sweeneyho konec, jak by Palpouš ze Star Wars řekl: ,,Ironic" :D 9/10 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Film o holiči co podřezává svoje zákazníky, ale není v něm ani trošku napětí a ani žádný opravdový cíl. Sweeney Todd tu (krom toho, že je od pohledu protivný úchylák, takže se divím, že mu do toho jeho salónu vůbec někdo chodí) vlastně nemá žádný cíl a vraždí téměř bezdůvodně a do toho se přimotá jakýsi námořník, jakási Joanna a jakýsi její táta, všichni bezvýrazní, ale zároveň pořád lepší než ten co hrál Sweeneyho Todda, až je po vleklé nudě konec, který je taky takový nijaký. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ani Deppa, ani Burtona nemám rád, jejich verzi (a vlastně ani žádnou jinou) Sweeneyho Todda jsem neviděl, a tak můžu hodnotit poměrně nezaujatě. A hlavní dojem zní: nepřekvapuje mě, že zatímco z mnoha jiných zrůd a vrahů se staly ikony, Sweeney Todd navždy zůstane jen podivínem, kterej vypadá jak Willy Wonka. Film není ničím moc zajímavý, kromě několika hezkých scén a Toddovu vynálezu otočného křesla v podlaze ani ničím zapamatovatelný. Místy se sice snaží o jakous takous atmosféru, ale Todu Slaughterovi (kvůli kterýmu jsem se na film vlastně díval) zatím zkrátka nemůžu přijít na chuť. Kdyby aspoň tu holku na konci zabil... takže ani finále kromě závěrečného gagu za moc nestálo. Škoda. Sweeney Todd je (mini)fenomén - možná to mini někomu vadí, slovní základ fenomén ale zůstává - a já chtěl moc vědět proč. Z této verze jsem se to však bohužel nedozvěděl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po filmu The Face at the Window(1939)(film se mi nelíbil) kde na IMDb všichni v komentářích obdivovali Toda Slaughtera a taktéž jsem se dozvěděl, že jde o jakousi hereckou legendu jsem si jeho né zrovna bohatou filmografii která čítá snad jen 12celovečerních filmů chtěl proklepnout důkladněji. Souhlasím, že Tod Slaughter dobrým hercem asi byl ale nevybíral si moc dobrý filmy. Je to případ The Face at the Window(1939) a platí to i tady. Slaughter v podstatě táhne film. Ostatní herci jsou tu jen do počtu. Celkově tím film hodně ztrácí dech. A přitom by to nemuselo být vůbec špatný. Třeba nápad s otočným křeslem byl vynikající. Vůbec se nedivím, že Tim Burton v roce 2007 zfilmoval právě Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street(ikdyž si teď vůbec nejsem jistej jestli jsem ho viděl) a nevím jak moc čerpal z téhle předlohy. 1hvězda za Slaughtera a 1hvězda za ten zbytek. Celkově to je za 2hvězdy ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Stále si človek musí pripomínať, že je to film z roku 36, kde na krimi-triler (horor v žiadnom prípade) je to také rodinné, pomalé a bohužiaľ občas aj komické. Tod Slaughter je taký divno-slizký záporák a na rolu sa príliš nehodí. Napriek tomu patrí medzi tie lepšie stránky filmu - určite je lepšie, keď je na obraze, ako keď na ňom nie je. Škoda, že atmosféra filmu, aspoň aká-taká, sa dostavuje až v závere a to predtým je skôr iba taká romanca milostného trojuholníka. Ale vzhľadom na vek filmu a slušivo krátku stopáž ide film so záujmom pozrieť. Nie však vo večerných či nočných hodinách. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama