Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejvýznamnější a také nejzáhadnější otázky ze světa vědy, umění a společenského života, které jsou dodnes zahaleny řadou tajemství.
Epizody:
1. Tajemná řeč katedrál
2. Tajemství automatické kresby
3. UFO - Projekt Odhalení
4. Golem
5. Tajné zbraně Třetí říše
6. Neznámý Staroměstský orloj
7. Kruhy v obilí
8. Tajemství kamenných koulí
9. Experiment Filadelfia
10. Osudové kopí a Adolf Hitler
11. Záhada ztraceného rukopisu
12. Tunguzský meteorit a Pán blesků (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Terva 

všechny recenze uživatele

KRUHY V OBILÍ - Velmi sporný dokument o vzniku agrosymbolů, ale převážně v Čechách, což se cení. Česko je po Anglii na druhém místě v nejvyšším počtu kruhů v obilí. CITÁT - Vesmírné grafity. OSUDOVÉ KOPÍ A ADOLF HITLER - Od Hitlera přes Wágnera až po vládce celé planeta - temná síla zapracovala. Tady toho není moc řečeno, jsou to jen takové střípky. TAJNÉ ZBRANĚ TŘETÍ ŘÍŠE - Zachrání Američané Evropu jen proto, aby získali přední německé vědce? Získala Třetí říše nějaké technické plány od mimozemšťanů? Létající talíře za druhé světové války? Bohužel k nasazení diskoplanů nikdy nedošlo. UFO PROJEKT ODHALENÍ - V tomto dokumentu má hlavní slovo Steven Greer. Viděl jsem jich víc, ale tyhle čtyři dokumenty s cyklu DETEKTOR se mi zdají nejlepší. Hynek Chmelař mi chvilkami připomíná Michaelu Jílkovou a její chování v jednom politickém pořadu. Jaký by to však byl svět bez tajemství? ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

Podle toho co se v tom pořadu probírá, bych řekl že moderátor je nastrčený pobočník samotného ďábla. Jeho úkolem na tomto pozemském světě je šířit nepravdy a hanit památku významných osobností a události doby dávno minulé. Na základě těchto nepravd (vydávajících se za pravdy) může divák například nabýt dojmu, že svatá Anežka byla kacířka a čarodějnice, že Karel IV byl mimozemšťan. No to sice přeháním, ale tenhle pořad k tomu spěje. Nedá se na to dívat. Chybí tam už jen "Vesmírní lidé" a nějaký svědek Jehovův. Nezbývá než si povzdychnou>> Bóže, co je tohle za koninu..... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Subjektive, to, ze si prectes clanek na Sisyfu neznamena, ze se toho hned budes drzet. Ale po precteni tveho komentare u What the #$*! Do We (K)now!? ... radeji no comment :) Myslim, ze jsou to zajimava temata, kdyz nekdo "nahodou" nekdo neco teleportoval. Oba dva vime, ze to nebylo nahodou. Je dokazano, ze se predmety premistuji pomoci naruseni casoprostoru, nejen lod z Norfolku do Philadephie. Vysmivas se cene Ig. Nobela (coz je kvalitni oceneni!), takze docela chapu, ze i bludnemu balvanu, ale... - Ja proti detektoru nic nemam, rad se na to podivam a dozvim se dalsi konspiracni teorie o danem tematu, je na tom neco spatneho? Vzdyt rikaji, ze si ma kazdy vybrat, cemu bude verit, davaji spoustu moznosti. Ok, u operace rainbow doslo k omylu, ze pan Masek rekl, ze Tesla se zalekl prvniho pokusu, kdyz byl skoro pul roku po smrti, ale ucastnit se ucastnil, alespon ze zacatku. A spousta lidi nepochopila, ze dva z posadky pri druhem pokusu byli teleportovani do roku xx, kde navsitivil von Neumanna, ktery byl mrtev a rekl jim, at se vrati a znici nejaky prijimac. Opet mozna spatne receno, ale jde o relativni budoucnost, ktera se mohla vytvaret jinak, takze v tom jinem casoprostoru mohl John zit dalsich dvacet let. Detektor se zabyva eterikou, ktera neni urcena pro kazdeho, takze pokud se to nekomu nelibi, je to jeho zajic! Ale nekritizoval bych neco, kdyz nevim o cem sam mluvim a prectu si jeden clanek, kde nejaky mantinel hleda chyby uplne v kazde vete. Mozna moderator Chmelar je dost teatralni, ale bez nej bych si to ted nedovedl predstavit :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplné hodnotenia u tohto dokemntárneho seriálu. Je pravdou, že sa snažia autori dosť šokovať a niekedy to preháňajú. Už len tvár Hynka Chmelářa je taká tajomná až smiešna. Takisto tá forma je akoby z konca osemdesiatych rokov a nie z roku 2008. Napriek tomu ale vidím pozitíva v niektorých informáciách o golemovi, ufo a podobne, o ktoré sa široká verejnosť len tak nezaujíma a teda tu sa aspoň niečo dozvie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Možná až moc příkré odsouzení (přiznávám, že jsem viděl pouze necelé dva pořady), ale Detektor je takovým Hromem (kde tento "objevný" plátek pamatuje, tak ví) současné televizní dokumentární produkce. Jedna * zato, že tvůrci jsou místy docela i vtipní. Zda (ne)chtěně je věc jiná a ve své podstatě podstatně více záhadnější než vše co tento pořad veřejnosti "osvětluje". ()

Zajímavosti (1)

  • Cyklus České televize Detektor byl pozastaven na základě "vážných programových důvodů". Po celou dobu vysílání tohoto pořadu se o to snažila AV ČR v čele se spolkem Sisyfos (Jiří Grygar) zastavit vysílání. To se nakonec podařilo. (Lordkolol)

Reklama

Reklama