Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pejsek s kočičkou vařili dort a on se jim... Sakra povedl! Postmoderní chutný mišmaš, jenž do sebe přimíchává westernové, noirové, samurajské, komixové a mnohé další prvky. Je vidět, že si režisér vyhrál a s láskou točil každé políčko filmu. A nezapomněl ani politickou, antikapitalistickou narážku... Jó, ať žije proletariát a hláškující pistolník bez pistole, Josh Hartnett! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Osobně, tyhle stylizované komiksáky-animáky nijak nemusím, ale tady ty dvě hodiny utekly, násilí bylo v určitých, pro mě ještě snesitelných mezích, celkem dobře se na to koukalo a odsýpalo to. A jasnou hvězdou filmu je ten, co podává nápoje. Vždycky to tak dělal - Wooooody! ~~~ Na druhou stranu trochu bych uvítal zklidnit místy nepřehledný děj a zvraty (ale to byl spíš můj problém, nestíhal jsem sledovat jak stylizované obrázky, tak opravdu hodně ukecané titulky), a čekal jsem trochu víc od Demi a Rona. Tedy ne, že bych od nich čekal lepší výkony, např. Demi neměla ani moc prostoru, a v tom to bylo - obě postavy mohly mít prostoru o chloupek víc - původ jejich setkání byl jen takové... "puf". ~~~ Určitě na to kouknu někdy ještě jednou, už jen kvůli vizuální stránce :) ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Hmm...stylizace pěkná, vizuál hozený do červeno modra a kung-fu scény taky ok (i když by toho bojování nemuselo být tolik, takhle je to mírně přehlcené), dvojku hrdinných mstitelů by taky neubylo, kdyby vypustili nějakou tu hlášku, ale budiž (hlavně chladnokrevný japonský samuraj je kombinace, co nikdy nezklame) a vůbec nejvíc jsem si oblíbila lehce flegmatického barmana v podání Woody Harellsona. Mít to tak ještě méně profláklý příběh a více odsýpající spád, nemělo by to chybu. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som to stiahol len kôli plagátu, ale ten bol jediný na čo sa dalo pozerať. Už od počiatku bolo jasné, že to bude druhoradý film. Súdim tak podla vizuálnej stránky. Ten pokec v úvode ma donútil si pozreať aspoň 25 minút, ale k ničomu to neviedlo. Trápne tanečky, akože bojové umenie a podobne. To nie je nič pre mňa. Možno tak v osemdesiatych rokoch a v prvej polovičke dävedesiatych. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Moshe mi hovori leda tak hovno /fakt, nekecam, doteraz som nevedel, ze nejaka taka entita vobec jestvuje/ no a po tomto filme tomu este pekne dlho tak aj ostane. Prilis poznat lacne televizne kulisy, Josh Hartnett /30 Days of Night/ hral hovno, dej to nemalo, reziu asi tiez nie, Wudy Harrelsona otvorene neznasam od filmu NBK /Natural Born Killers, aby bolo jasne/ a Demi Moore je hrozna zenska. Ale fakt hrozna a hrat navyse nevie. 20 % ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (pornogrind)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama