Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Galerie (62)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama