Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to trochu o ničem. A královna Viktorie v podání Emily Blunt mi neseděla vůbec, i když jí mám hodně ráda. Celé to bylo až příliš hrané a vůbec ne realistické. Mužské zastoupení se svých rolí ujalo více než dobře, do to bych vůbec nemluvila a byl na ně i skvělý pohled. Ovšem, hodně mi tam toho chybělo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $11,001,272Tržby Celosvetovo $31,878,891Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,113,642 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $5,668,059 //počet predaných kusov 117,054║ príjemný film s výbornou Emily Blunt /60%/ ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Z nádherných kostýmů přechází zrak (zvláště Viktoriiny šaty s růžemi na korunovačním plese byly opravdu úžasné) a u příběhu si přijde na své každá romantická duše se sklonem k historii. Herecké obsazení bylo vybráno výborně, i ve vedlejších rolích (mě zaujal především Jim Broadbent jako král William). Pohádka, na kterou se moc hezky kouká. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic moc. Viděl jsem spíš trochu rychle slátanou romanci na pozadí historických událostí, než historické životopisné drama, které jsem podle popisku žánrů očekával. Nijak jsem se za těch 100 minut nedokázal vžít do situace žádné postavy - tedy tohle je snad první film, kterému ta relativně krátká stopáž vadí, i dvacet minut navíc by mohlo pomoci. Dalším "bohuželem" je fakt, že je mi Emily nesympatická - jasně, moje mínus, ale já na ni musel skoro 100 minut koukat. Možná fakt hraje dobře, ale mozku neporučíš. V každém případě postava Emily prostě jen byla, vlastně všichni tam jen byli, ale nijak nevytvářeli příběh, který by zaujal nebo alespoň nebyl podáván tak povrchně. Jediní, kdo mě zaujali, byli Mark Strong a Miranda Richardson, což zřejmě nebylo tak úplně záměrem filmu o jedné životní etapě královny Viktorie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Emily Blunt, jak jinak. Dostal jsem Emily, ale k tomu i příběh bez gradace, bez zapamatovatelných scén, bez přidané hodnoty. Stominutová návštěva anglického královského prostředí působí jako několik vytržených stránek. Chápal jsem souvislosti, potěšilo mě několik momentů, ale nemohl jsem odpustit ono otrocké sledování historické stopy. A ani výborné bílé víno nepomohlo. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Smrt prince Alberta Viktorií silně otřásla a až do své vlastní smrti se s touto ztrátou nedokázala plně vyrovnat. Začala se vyhýbat veřejnému životu a na princovu památku nosila po zbytek života černé šaty. (Petulka88)
  • Většina záběrů interiérů se natáčela na zámku Belvoir v hrabství Leicestershire v Anglii. Na posteli, kterou vidíme o svatební noci, spala opravdová královna Victorie. Ložnice je tak malá, že kamery musely být umístěny za okny. (HellFire)
  • Dcera producentky Sarah Ferguson, princezna Beatrice z Yorku, si ve filmu zahrála malou roli jedné z dvorních dam Viktorie. Beatrice je skutečná pra-pra-pra-pra vnučka královny Viktorie. (Lenny.M)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama