Reklama

Reklama

Dobré chutnání, Vaše lordstvo

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, 1996, 7x8 min

Obsahy(1)

Pyšný Pes Vaše lordstvo bydlí ve výstavní psí boudě a má hned dva služebníky - Kocoura a Myšáčka. Ti mu každý den uvaří jídlo, které si Pes sám vybere ve staré kuchařské knize a úderem dvanácté je vyžaduje. Jednou je to kapr na černo, jindy houby s jemným kořením nebo vepřové nožičky se zeleninou a dojde i na slavnostní dort a švestkové knedlíky. Vaření je veselé, napínavé až groteskní, ale Pes se bohužel nikdy nenaobědvá, i když mu vždy naši kuchaři popřejí dobré chutnání, Vaše lordstvo.
Sedmidílný kreslený animovaný seriál osobitého režiséra a výtvarníka Václava Mergla je plný nápadů, které už do literárního scénáře vymyslela Pavla Merglová, režisérova žena a spolupracovnice. Seriál je bez textu, děj je dobře vyjádřen vtipnou a živou animací, zvuky a ilustrující hudbou skladatele a klavíristy Zdeňka Zdeňka.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Kapr na černo
2. Mléčná polévka s kapáním
3. Sváteční dort
4. Houby s jemným kořením
5. Vepřové nožky se zeleninou
6. Vaječná omeleta s třešněmi
7. Švestkové knedlíky (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Večerníček, který sice má zajímavý nápad, ale zpracovává ho bez vtipu, bez výchovného působení, bez logiky. Animace spíš podprůměrná. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbina... Některé nápady nejsou špatné a je to udělané takovým mile starosvětským způsobem, takže to vypadá víc jako dílko let šedesátých, než devadesátých. Tím ovšem veškeré klady končí... Nápad pojmout to jako grotesku je sice fajn, jenže to děti nepochopí a neocení. Jednotlivé situace postrádají i elementární logiku, a o nějaké výchovnosti nemůže být ani řeči. A to, že to nakonec vždycky blbě dopadne je taky dost na nic. Škoda... Edit: děti to při novém shlédnutí po roce a půl docela baví a "groteskovitost" jim nevadí. Zvyšuji tedy hodnocené o jednu hvězdu... Celkový dojem: 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je divný seriál. Snaží se být za každou cenu vtipný, ale mně to nějak humorné nepřišlo. Třeba díl s omeletou - mají udělat omeletu, tak s pomocí stále většího rachotu ze slepice dolují další a další vajíčka, až musí slepice k doktorovi a mezitím lasička jim vejce sebere, ale poperou se s ní, jdou vařit, ale placka padne psovi na hlavu a pes se motá ven. Konec. (Nakonec ani ty v názvu slibované třešně tam nejsou. :-)) Přijde mi to tak nějak mimo a vlastně to ani odnikud nikam nejde. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Formát animované klasické grotesky pro děti zněl na papíře možná dobře, ale po provedení to moc nefunguje. Jako dítě jsem to neviděl, ale podle toho co vím, že se mi tehdy líbilo si tipuji, že by mě to moc neoslovilo. Merglovi svědčí víc animovaná tvorba pro dospělé, kde je i autorem scénáře. Občas jsou tady dospělejší pasáže, bohužel to není moc výchovné, hlavní hrdinové smolaři kocour s myšákem se někdy neštítí používat nemorální praktiky, např. Když nemají dost peněz na koupení šampaňského pro svého pána, vezmou na hlavu kukly a s napodobeninami zbraní obchod přepadnou a sekt ukradnou. Nebo když kocour už nemá žádnou návnadu, tak bez skrupulí vezme svého kámoše myšáka a hodí ho na háček, aby chytil na udici kapra, a ten ho opravdu zhltne..... Postavy si tam velmi často dělají zlomyslné věci a schovává se to za to, že je to přeci jen groteska. Občas jsou tam zajímavé výtvarné nápady nebo scénky, ale ty to pro mě nezachrání. Když měli vařit vepřové nožky se zeleninou, jsem byl vážně zvědavý jestli je tomu praseti opravdu zaživa uřežou, jak se chystali. Ne, naservírovali je Lordstvu pěkně čerstvé a živě se hýbající i s celým prasetem. Tak nevím, jestli je to pro děti, nebo pro dospělé. Pro dospělé je to moc dětinské a pro děti moc dospělácky ulítlé a nemorální. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Líbílo se mi ty honičky a děj o tom samém, co si pamatuji - uvařit psovi jídlo. Hudba se mi taky líbila. Bavil jsem se z té zápletky ()

Reklama

Reklama