Reklama

Reklama

Hurvínek vzduchoplavcem

(seriál)
všechny plakáty
Loutkový / Rodinný
Česko, 1997, 42 min (Minutáž: 6 min)

Epizody(7)

Recenze (18)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Poslední večerníčkovský seriál Kirschnerovy éry S+H. Bohužel oproti klasikám ze 70. let je tohle poměrně slabý odvar. Pominu-li fakt, že tato série má oproti těm předešlým poloviční počet dílů a i jejich stopáž je kratší (dřívější díly měly 9 minut, tyto pouze 6), tak celkově mi tohle přijde poněkud odbyté. Jako by už docházely nápady, např. díl Hurvínek vzduchoplavcem je vyloženě novější verzí o 20 let staršího dílu Hurvínek domácí kutil, včetně přesně přepsaných Spejblových hlášek a scénkou s pumpováním. Navíc v této sérii pociťuji už jisté prvky komercializace. U některých dílů jsem se ani jednou nezasmál, což se mi u jiných Kirschnerových Hurvínků nestalo. I tak se tu ale pár vtipných hlášek našlo, nejlepší je ta Spejblova z dílu Hurvínkovo kluziště: "A hele, drcené vápno, to dáváte místo mléka?" Díly Cestovní horečka u Spejblů a Stěhování u Spejblů taky měly nádech starších klasik a sousedka Všetečková byla příjemným oživením. Bohužel na víc jak lepší průměr to tentokrát nebude. 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hurvínka si pamatuju velmi dobře. A budu upřímný. Ač vyloženě loutkový seriál mezi Večerníčky je spíše raritou, neboť jich zase tolik nevzniklo, stejně já osobně Hurvínka a jeho partu nikdy vyloženě nemiloval. I když z dětství si pamatuju, že jsme to docela sledovali. Beru-li v potaz jednotlivé díly, pak za mě postrádají trochu více humoru, i když na druhé straně jsem pár dospělých vtipů a poznámek zaznamenal. Díl o robotovi je kupříkladu vyloženě hrozný. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia miniséria so Spejblem a Hurvínkem vysielaná v 90-tych rokoch v rámci večerníčkov. Kvalitatívne o niečo horšie, aj hlášok je menej, ale stále je to pozerateľné a cítiť z toho takú tú príjemnú odviazanú atmosféru. Na mňa to už ale až tak neplatí a viac-menej je to už hodnotenie skôr z nostalgie. 50 % ()

Zajímavosti (1)

  • Postava Hurvínek vznikla v roce 1926. (M.B)

Reklama

Reklama