Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mysteriózna fantasy dráma z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa ponáhľa za svojou matkou do nemocnice, ale havaruje na ceste uprostred lesov a zranený hľadá pomoc. Pomocou dievčaťa sa dostane až do rodinného domu obývaného zdanlivo ideálnou rodinou, ale časom si začne uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a navyše sa z lesa nevie dostať. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce sa tu väčšinu času až tak moc neudeje a to hlavne celú prvú hodinu, ale tu to vôbec neprekáža, celý film má také zvláštne čaro, ktoré si ma získalo hneď, dej ma vtiahol hneď od stretu s dievčaťom, ktoré príde už o pár minút a potom sa už na to veľmi dobre pozerá celý čas a je radosť sledovať to postupné odkrývanie záhady. Dej sa skutočne rozbehne až v poslednej tretine, ktorá už jasne ukáže celú pravdu a rozdelenie kladných a záporných postáv a nesklame ani slušný záver. Veľmi som spokojný aj s atmosférou, spočiatku pôsobí tak príjemne rozprávkovo, ale časom je to už skôr také mierne temnejšie fantasy a tak keď práve nič výrazne zaujímavé neponúka dej, tak to s ľahkosťou zastúpi atmosféra. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavný hrdina Cheon Jeong-myeong nie je až tak moc výrazný, aby dokázal utiahnuť film, ale svoj účel splní, najlepšie sú jednoznačne detské postavy, hlavne skvelá Sim Eun-gyeong, ale aj zvyšok. Réžia a technická stránka sú perfektné, film má mimoriadne pôsobivý vizuál, je tu dobre budovaná atmosféra, podarilo sa vytvoriť to zvláštne čaro rozprávky, tu som veľmi spokojný. Hansel and Gretel je veľmi zaujímavý film, ktorý sa kľudne môže porovnávať aj s tými najväčšími klenotmi tohto typu, aj keď scenáristicky za niektorými z nich, ako napríklad Faunov labyrint predsa len zaostáva. Ale myslím, že tento potenciál sa tu podarilo využiť naplno. 79% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výborný pohádkově kouzelný horor, který má do dokonalosti opravdu jen kousíček. Líbilo se mi takřka všechno, ale závěr byl příliš natahovaný a už mě trochu unavoval. Ta pointa se tam rozkrývá snad posledních 30 minut, přitom by stačilo to udělat v deseti minutách a celkový dojem by se přehoupl do nejvyššího hodnocení. Takhle zůstanu těsně pod vrcholem, ale rozhodně tenhle film všem doporučuju a to nejen hororovým fanouškům. 85% ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomuto filmu napsat... V první řadě asi to, že je to krásná podívaná... Hororové prvky tak jsou, ale je jich málo.... Převážně je to Drama/Fantasy... Děj je až pohádkový, krásný, až se zdá že to nemůže být pravda... A není... Za tím vším se skrývá něco... Co? Něco co má již jasná pravidla.... Chceš nás opustit? Zemřeš "Když jim začneme důvěřovat a mít je rádi, zkusí nás opustit."... Z lesa cestu nikdy nenajdeš "Uvidíme, jestli se dostaneš z toho lesa.".... Dá se z tohoto uniknout? Možná, ale jestli ano nebo ne se dozvíte až ve filmu. Herecké výkony se mi velice líbili... Všech 3 hlavních aktérů, ale nejvíce Eun-gyeong Sim která hrála Kim Young-hee... Nicméně i Won-jae Eun a Ji-hee Jin zahráli své role suprově... "Nejsme zlobivé děti. Ne, my jsme jiní.". Celkově se mi snímek líbil... I když se z toho dalo vytáhnout asi více, ale to vem již čert... I takto to stálo za to... Atmosféra je celkem špatně popsatelná, jelikož byla pro mě hodně promněnlivá.... "Na Vánoce nám splníte každé přání, že? Jistě.". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temná, a přesto božsky barevná fantasy pohádka volně inspirovaná slavnou Perníkovou chaloupkou. Snímek se může pochlubit precizní vizuální stránkou, ve které se klade velký důraz nejen na vánoční atmosféru: na první pohled šťastná rodinka, svítící stromek, kupa dárků, hořící krb, za okny padající sníh... přesto tu něco smrdí. A tou mrtvolou, skrytou na půdě, to nebude. Z podivného lesa nejde utéct, caparti se ukážou jako schopní citoví vyděrači, a vám začne hrabat na majáku. Hudba lahodí, kamera kouzlí, zkrátka radost sledovat. Největším nepřítelem se tak bohužel ukázala dvouhodinová stopáž, která nedokázala zcela udržet mou pozornost, jakou si tahle látka jistě vyžaduje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)
  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama