Reklama

Reklama

Nájemný vrah dostane jednoduchou práci, aby zabil chlapa ve spánku. Stane se však, že v posteli nespí chlap, ale žena, která si zaplatila svou vlastní vraždu, protože na sebevraždu nemá odhodlání. Ale oba dva se nesetkávají poprvé a osud to sehrál tak, že ani naposled. (balone)

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pohodový akčně romantický film o profesionálním zabijákovi a poloprofesionální sebevražedkyni.Romantika,pokud není přehnaná až do patosu,mi nijak nevadí a v tomto snímku s ní bylo zacházeno přiměřeně,nechyběl humor a akce,i když jí bylo pomálu,byla natočena precizně.Všechno bych to shrnul asi takto,bavil jsem se,nenudil jsem se a v žádném případě jsem neměl snahu usnout,takže vládne spokojenost. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Filmů o dvou lidech s protikladnými charakterů bylo natočeno tisíce, a stále se točí. Zvlášť v romantickém žánru oblíbené téma je vztah láskou nepoznamenaného, životem unaveného, bohatého podnikatele, který vlastní zámek s dvaceti ložnicemi, deseti koupelnami obloženými mramorem, pěti garážemi, ve kterých se nachází pět různých aut, z nichž nejskromnější vybavení má Rolls Royce, bunkrem pro několik tisíc lidí a rozsáhlou sbírkou umění a chudé osiřelé dívky, která patnáct hodin denně uklízí záchody na zapadlém nádraží, jež se nachází kdesi na pařížském předměstí. Pak tu máme různé kombinace jako člen Menzy a mentálně postižená, hezká a ošklivý, bílá a černý a tak dále. Ale tohle je novinka, bezcitný nájemný vrah a žena, která není schopná se vzpamatovat z nešťastné lásky, a proto hledá řešení u našeho zabijáka, neboť její pokusy o sebevraždu pravidelně končí fiaskem. Navíc je zajímavě vykresleno domácí prostředí našeho vrahouna. To totiž představuje ošuntělý byt, ve kterém kromě našeho hrdiny žije jeho matka, která se s likérem spřátelila více, než je zdrávo. V tomhle to trochu připomíná rané Kim Ki-dukovy filmy o lidech na okraji společnosti. Navíc to běžným smrtelníkům ukazuje, že pro tři lidi může být jedna záchodová mísa málo. Když se totiž ozve žaludek s tím, že je potřeba jeho obsah dostat ven, a to pokud možno co nejrychleji, je poměrně nepřijemné čekat ve frontě. Zajímavá je také skutečnost, že Hye-yeong Kang hrála v převážné části filmu nenalíčená. V na fyzickou krásu zaměřené Jižní Koreji je to celkem odvážný krok, zvláště u takhle známé herečky. Navíc, jak je u této dámy zvykem, hrála velice dobře, zaujal mě svým výkonem v roli nájemného zabijáka i Shin. Na druhou stranu je nutné říct, že samotný děj filmu se odvíjel od vyzkoušené, a přesto stále funkční, šablony. Čekal jsem totiž, že tady někdo důležitý půjde z kola ven, avšak co naplat, žije jde dál... 75% ()

Reklama

carnacv 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo zas jednou utrpení. Shledal jsem tam relativně zajímavý příběh, pár vtipů a pointu. Ale podání silně zaostávalo. Opět se nemohu vyhnout pocitu, že nekdo chtěl skloubit poetické drama s akčním snímkem a opětovně pohořel. Dost postrádám i kvalitu střihu, a tak je místy problém se ve scénách zorientovat. Ale zase jsem viděl originální přednes vtipu, kdy aby se o vtip jednalo, si ho musí divák domyslet :D; originální počin. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh se točí kolem nájemnýho zabijáka, kterej jednou dostane nabídku, aby zabil nějakýho chlápka, ale z chlápka se vyklube holka, která jen chce skoncovat se životem, ale sama na to nemá a tak si na sebe objednala zabíjáka, jenže zabiják jí zabít nechce a místo toho se s ní chce spřátelit a tak dále blablabla. Zní to tochu stupidně, ale ve skutečnosti to špatný neni, škodí tomu akorát fakt, že to prostě nemá rychlejší vývoj a celkem se to táhne, ale vcelku se mi to líbilo ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná romantická dráma s komediálnymi prvkami. Má vydarený príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý dostane za úlohu zabiť v spánku muža, ale na mieste zisťuje, že je to mladá žena, ktorá trpí depresiami a v skutočnosti si ho najala ona. Ale on si uvedomuje, že toho majú spoločné viac, ako to na prvý pohľad vyzerá a tak ju nechá žiť. A časom si k sebe začnú nachádzať cestu a budovať zvláštny vzťah. Spracovanie je na tom dobre, už úvodná polhodina si ma získala, okrem samozrejmého lepšieho zoznámenia s hlavnými postavami prinesie niekoľko vydarených scén, ktoré ma dosť zaujali. No našťastie dej ma bavil stále, je síce pravda, že tempo je trochu pomalšie, nepôsobí to nijak zvlášť výnimočne a ani tu nič neprekvapí, ale stále je to dostatočne zaujímavé, obe postavy ma bavili, občas poteší nejaká zaujímavá situácia, jedine konkurenčný zabijak mohol dostať trochu viac priestoru, ale aj takto mi to vyhovuje. A páči sa mi aj záver a zaujímavý nápad s listom zo stromu. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak nemám väčší problém, myslím, že ich priestor a aj kvalita je dostatočná a dopadlo to presne tak, ako aj mali tvorcovia v pláne. Tých pár akčných scén je slušných, síce strih mohol byť aj lepší, ale inak som spokojný, zabijakov štýl hlavne v súbojoch mi plne vyhovuje. Podobne je na tom aj humor, nie je ho tu až tak moc, ale do atmosféry filmu príjemne sadol, potešila ma hlavne zaujímavá situácia s druhým odstreľovačom. A tá romantická stránka je taká zvláštna, ale to ma ani neprekvapuje, vzťah medzi nájomným zabijakom a ženou v depresiách by ani klasicky podaný byť nemohol, hlavne, že som obom fandil. Herecké obsadenie sa mi páči, Kang Hye-Jung nikdy nesklame a aj keď som hlavne spočiatku mal problém ju spoznať, získala si ma hneď, Shin Hyun-Joon v úlohe nájomného zabijaka na mňa vždy pôsobil tak rozporuplne, hlavne kvôli trochu zvláštemu výberu úloh, ale toto mu sadlo a bavil ma. A okrem nich tu už nikto výraznejší nie je. Po stránke réžie a technickej stránky tiež nie som sklamaný, ani tu film nepôsobí nijak výnimočne, ale potrebný štandard si splní. Len som nepochopil tie prestrihy v monológoch hlavnej hrdinky, ale ani to mi nevadilo. Ja som príjemne prekvapený, po komentároch som radšej ani moc nečakal, ale bavilo ma to a nenašiel som nič, čo by mi skutočne prekážalo. 76% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama