Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Toho breku, smutku, naříkání tam bylo přece jen moc. Ale za ten relativně dobrý digitál (já prostě vodní efekty miluju!) se to na ty tři hvězdy dostane... Věděl jsem do čeho jdu (stejně jako v případě 2012, Drtivého dopadu), proto jsem nečekal dokonalý scénář, na kterém bych hledal chyby... Proto průměrná spokojenost... __50%__ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Film je působivě natočen, bohužel mu chyběly jakékoliv hlubší emoce. Při sledování jsem neměla pocit, že by mi mělo být někoho líto, nebo někomu fandit. Možná je to tím, že korejský způsob vyjadřování emocí neumím "přečíst", nebo herci kvíleli příliš uměle, ale prostě mne to nechalo kladným. Bod navíc si zaslouží vyhození mostu do vzduchu, to bylo fakt vtipný. Jinak jako celek průměrné. 55%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ach ti Korejci. Hned ze začátku musím zmínit ty "triky". Předpokládal bych, že Korejci se zmůžou na víc, zvlášť v tomto žánru, kde je to snad až stěžejní. Tsunamka byla dobrá, ale to okolo? Bída s utrpením. Film trvá 110 minut. Z toho je 90 minut zaplněno hrůzně nudnými kecy, které jen oddalují to, co zákonitě příjde. Takže jsem film nesledoval jako celek - od začátku, ale našel jsem si jen ty více vypjaté pasáže. Tímto způsobem jsem si film dost užil, aniž bych se nudil. Je to velmi zmatkový. V jednu chvíli to působí jako drama (ale spíš podprůměrný), v jednu chvíli to působí jako parodie na americký katastrofický filmy (a to spíše trapná), a v jiný chvíli jako totální debilita (kupodivu, dost dobrá). Jednu hvězdu dávám jen díky debilovi na visutym mostě, co zapálil tanker - vrchol (jestli blbosti nebo suchého humoru nevím). Šikmoocí možná umí vyrobit kvalitní elektroniku atd., kvalitní film, který by mě opravdu potěšil a pobavil ne. Alespoň jsem o něj dosud okem nezavadil. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu zabudli pripisat romanticka komedia, ktora bola okorenena tou katastrofou menom Tsunami. Nepochopil som to, preco by to mal byt akcny film, ked som v nom nic take nepostrehol. Asi pomaly tristvrte filmu sa dej vyvijal v oblasti romantickej komedie, ktora mi nerobila problem pozerat to bez vycitiek svedomia, ze je to absolutna blbost. Tych komedialnych prvkov aj mohlo byt viacej, ale co uz, aj tak to bolo slusne natocene s uchadzajucimi dialogmi, ktore ma nenudili, ale zaverecne a nekonecne dilaogy pri zachranovani svojich milovanych, mi prisli zbytocne natahovane do dlzky a vyzeralo to nieco, ako pouzite dialogy z nejakej stupidnej telenovely z Juznej Ameriky. Pri ukazani prvej vlny Tsunami sa dej otocil na katastroficky zaner a priestor uz aj dostali pocitacove efekty, ktore zas tak nevyzerali spatne. Pekny pohlad bol na ten dlhy most, ako sa nan valila ta obrovska vlna, ktora objala cely most. Dobre aj vyzerali tie odtrhujuce sa lana z mosta a dopady obrovskych kontajnerov okolo toho typka na moste. Obcas to vyzeralo komedialne, ake mal stastie, ze ho to nezasiahlo:) Pocas tej pohromy ukazali toho poviacej, ako bola velka morska vlna zaplavujuc mesto do svojho objatia. Neskor uz prisla druha vlna, ale tu uz neukazali, ako nici vsetko okolo seba. V tejto chvili nastava koniec filmu, kde nebol na sto percent pouzity happy end, pretoze niektory z hlavnych postav umreli a niektory sa zachranili. Aspon to tym neprehnali, ze kazdy prezije, ked pride prirodna katastrofa, pred ktorou clovek nema ziadnu sancu sa pred nou ubranit. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tragédie která změnila miliony lidí nejen v Thajsku, ale po celém světě, nebylo to špatné, ale zbytečně dlouhé a těch momentů jak vznikla tato tragédie bylo moc málo, ale přesto to byl docela podařený film. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Myslím, že "Tsunami" strčí "2012" hravě do kapsy. To s jakou precizností byl film natočen, mě příjemně překvapilo. Určitě bych jej, alespoň z části, přirovnal k Titanicu. Od začátku má před sebou divák spoustu postav, jejichž vztahy se vyvíjí a to ať už jakýmkoliv směrem. S charakterem postav nemám jedinej problém. Podobně jako v Titanicu, si i tady člověk užívá, ikdyž trochu zvláštní, romantiku. V půlce filmu jsem si řekl, že i kdyby to byla jen romantická komedie a né katastrofické drama, byl bych nadmíru spokojen. Dokonce i velmi teatrální a za vlasy přitažený hůmor mi výborně sedl. A pak příjde náhlý a velmi vydařený zlom. Efekty, co byly ve filmu použity, byly, až na pár záběrů, minimálně velmi dobré. Jen to loučení bylo otřesně protáhlý a poměrně špatně zahrané na všech frontách... Nebýt toho, nasázel bych tam všech pět hvězdiček. Ale tak jak mě příjemně koreici překvapili, tak mě i zklamali tím, že od sebe neumí odloučit dvě postavy, aniž by si tři minuty nepovídaly. Jo... a ještě musím pochválit ten střih, ten mi taky krásně padl do noty! :) ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

První hodina je strašná nuda, kdy někteří hlavní hrdinové jsou tak protivní, že až dorazí tsunami líto vám jich není. Najde se ale pár vyjímek a pár hrdinů. Na Emmerichovu 2012 to rozhodně nemá. ()

ikre 

všechny recenze uživatele

Akční část ještě ušla, i když byla nadprůměrně blbá. Ale počáteční hodina seznamování s hrdiny byla fakt děsná. Nevím, zda za to může naprostá neschopnost všech zůčastněných, nebo je to jen projev jiné mentality Korejců. ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Ty brďo ti Korejci ale umí vřískat a bejt hysteričtí. To je fakt normální, že začne ženská vzteky mlátit hlavou do stolu během jídla ? :-) Dvě hvězdičky za některý pěkný kočičky. Jinak ty příběhy a kecy celkem nuda. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Prasopes. Buď to mala byť komédia, alebo to mal byť romantický film, alebo katastrofický film. Prvé dve tretiny filmu je to len bizarný pokus o komédiu, ktorá nie je vtipná a v poslednej tretine je to pokus o ufňukaný katastrofický film, ktorý nie je príliš vydarený. ()

Cesy66 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem prvních 60 minut filmu( byli o ničem). V první části se režisér zabývá příběhem nějakých lidí, který bohužel diváka nemá absolutně čím zaujmout. V druhé části dostane film konečně spád, ale když to začne být aspoň trochu zajímavé, tak je konec filmu. Jednoduše film se moc nepovedl a nemá diváka čím zaujmout, spíše bych to viděl, že začátek diváka odradí od sledování zbytku filmu. Film mohl trvat jenom pouze 20minut a to by stačilo. ()

Zeth4beatz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si docela přišla na svoje i když pro mě bylo velkým trapasem nenápadně bulet za zády přítele, který seděl u svého počítače a musel poslouchat hulákání z konce filmu "TY TO DOKÁŽEŠ!! AAAACH MÁ LÁSKO NEOPOUŠTĚJ MĚ, NÉÉÉ NÉÉÉÉ, JÁ SE TI OMLOUVÁM, JEŠTĚ NEŽ ZEMŘU, MUSÍM TI ŘÍCT JAK TĚ MILUJI, ODEJDU S KLIDEM, NÉÉÉÉÉÉ!" no dostalo mě to no, jsem ženská :) Jinak abych to shrnula.... Myslim, že katastrofický film až na pár vyjímek to byl podle mých představ. Líbil se mi kontrast naprosto pohodového a dokonce i vtipného úvodu filmu. Zobrazení poklidného života v Korejském městě, kdy nikdo netuší, co přijde. Vysoce postavení úředníci kvůli svému businessu samozřejmě neposlouchají studeným potem zalitého specialistu, který předpovídá řítíci se megatsunami... klasika.... a potom jenom valej bulvy, když se na ně valí vlna, která dosahá na špičky mrakodrapů.... Líbilo se mi na to koukat, mám ráda paradoxně pohled na výbuchy, laviny, vlny, sopečné činnosti (ale nejsem nelida), každého to fascinuje...a v tomto filmu se jim zobrazení smrtící vody více než povedlo... doporučuji shlédnout, já se bavila i slzela :) ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Najdôležitejšia vec čo sa týka kórejských filmov je nesledovať ich dabované, to je totiž katastrofa a zásadné ochudobnenie, najmä pokiaľ ide o komediálne scénky. Tanto film dabovaný je toho príkladom, shit. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Děj katastrofy je perfektní,ale proto,že katastrofa trvá jen 45 minut a od začátku filmu se hodinu nic neděje,což se jedná o průměr. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Tsunami je katastrofa. Ta přírodní i ta filmová. První hodinu se nic neděje, profesor varuje, jako vždy ho nikdo neposlouchá. Mezitím hrdinové filmu prožívají vzájemné vztahy v křečovitě vtipných scénkách na úrovni absolventa MŠ, které ovšem nebyly vtipné, ba nudné. K tomu naprosto příšerný český dabing operující s překladem z korejštiny, používajíce věty typu, cituji: "ty kašpare, ty máš voko z Kašparovy krávy!" Po hodině konečně přišla vlna a spláchla tu ohavnost. Dávám jednu hvězdu - za jedinou vtipnou scénu s trajektem na mostě. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

To je tak strasne az je to dobre, nemozem dat menej ako plny pocet. Najlepsi bol ten trtlo co bezal pred vybuchujucov cisternov a pri tom skakal ako mario. ()

Solinek odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto trapný příběh, který nás provází 99% filmu. Vydržel jsem až do konce a stále čekal, kdy ta vlna přijde. Neskutečně ubohé efekty mě úplně odrovnali a musel jsem se smát. Film nedoporučuji ani jako zvukovou kulisu při hraní pc her!!!! ()

Reklama

Reklama