Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Áno, kórejci vedia. Ale vedia to oveľa, oveľa lepšie ako to ukázali v tomto katastrofickom filme. Triky celkom fajn, ale mnohé scény mi išli poriadne na nervy. Boli naťahované a nasilu tlačené až na hranu nevkusu. Tradične uplakané, spomalené zábery a ako obvykle reprezentatívna vzorka všemožných postáv. Nebyť krásnej Ji-won Ha, tak dávam o hviezdu menej. Slabé tri hviezdy a súčasné hodnotenie 50% presne vystihuje kvalitu filmu i moje hodnotenie. 50%. ()

May 

všechny recenze uživatele

K memu velkemu prekvapeni je Haeundae lepsi, nez jsem cekala. Ale i presto, ze je lepsi nez byla veskera ma ocekavani, je to stale dost spatny film. Reziserova historie oplzlych teenage komedii se tu bohuzel podepsala vice nez by bylo snesitelne. Nekolik strhujicich okamziku, ktere je ovsem mozno videt v jakemkoliv USA katastrofickem filmu, naprosto nedokaze vynahradit znechuceni z veskereho predchoziho i nasledujiciho deje, ktere pripomina stupidni parodii na bezne lidske chovani. ()

Reklama

andiek05 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem to sledovala s českým dabingem a ten mi občas trhal uši, takže to zcela vynechám z hodnocení! Takový ten typický humor pro Yun Je Gyunovy filmy bych tady úplně odstranila, vůbec se mi sem nehodil, ale zase z věty: "Pojďte rychle ven, asi tu praskla voda.", z té nemůžu ještě teď :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Yun Je Gyun sází na své ověřené tváře (y). Ha Ji Won byla jako vždy super a samozřejmě i další. Co film nabízí? Napětí, dojetí, akci, humor, ... Chvilku jsem zvažovala i čtyři hvězdičky, ale nakonec zůstanu u zlaté střední cesty :-D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Haeundae je celkom dobry film, akurat ze od Korejca Je-Gyun Joona. Katastroficky zanmer mu celkom ide, su tu dobre a zaujimave sceny /tanker/, ale prilis vela priestoru filmu je venovanych luceniu sa, rozluckam a ludskym emociam. Takze na konci uz vyslovene nuda. Dalsi dokaz pre mna, preco korejsku kinematografiu dost ignorujem. 50 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Haendae, čtvrť v Pusanu, se neliší ničím od stovky jiných po celé zemi. Snad jen tím, že část čtvrti zabírá pláž, kterou místní obyvatelstvo využívá k různým aktivitám. Nikdo z obyvatel, kteří prožívají svůj den jako každý jiný, netuší, že tímto dnem se jejich životy změní navždy. Obří tsunami, která se přižene z moře, nenechá nic tak jak bylo dříve... K tomuto filmu mohu říct jen to, že jsem ukrutně zklamán. Katastrofické filmy mám rád, ale tento se zdráhám katastrofickým nazvat (snad možná katastrofálním ..). První skoro hodinu se ve filmu nic neděje, kromě hromady ječících (a to i v českém dabingu) Korejců pochodujících sem a tam a snažíce se tvářit normálně. Něco alespoň trochu připomínající katastrofický film se začíná dít slabou půl hodinku před koncem, a i v té půlhodině se film snaží zabývat osudy pouze těch pěti-šesti vybraných lidiček, které předtím celou hodinu pozoroval. I když věřím, že do toho Korejci vrazili spoustu peněz, tak k natočení správného katastrofického filmu se musí ještě trochu učit.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama