Reklama

Reklama

How to Be

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina filmu Art (Robert Pattinson) prochází "existenciální krizí" dvacátníků. Rodiče ho nechápou, holka ho nechala, kamarádi jsou ještě divnější než on. Jako východisko z nouze si pozve kanadského poradce, který jej i jeho rodinu má naučit, jak žít plnohodnotný život a co hlavně - užívat si ho. (Morien)

Recenze (26)

Morien 

všechny recenze uživatele

Právě jsem byla svědkem docela zajímavého fyzikálního jevu. Film, který má podle údaje na přehrávači trvat 1:21:13 mi sežral snad osm nebo devět hodin mé duševní aktivity. Zkrátka tak dlouhou hodinu dvacet jsem ještě nezažila. Myslím si, že za to může hned několik věcí. Za á herci nejsou tak výrazní a schopní, aby svou divností dokázali bavit delší dobu než čtvrt hodiny. Potom se jejich grimasy, mindráky, oděvy i skutky začínají opakovat a opakovat, aniž by se film někam skutečně posouval. Dialogy jsou neustále o tom stejném a mám pocit, že hlavní hrdinův problém se stejně nevyřešil, to ukáže až čas. Je pravda, že život takovýhle je a takovou krizí si občas asi projde každý, ale od filmu bych čekala, že narozdíl od toho života opravdu k něčemu povede, a když už k ničemu, tak aspoň zábavně nebo zajímavě. Ale toho jsem se nedočkala. Kdyby film měl jenom těch patnáct, dvacet minut, vystříhaly by se všechny bolestně nudné momenty a ponechaly jenom groteskní parodie skutečných charakterů, mohl být výsledek o sto procent lepší. Takže jako úplně největší chybu filmu bych viděla to, že se bere moc vážně a neví, kdy přestat. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Hodina dvacet minut o krizi studentského věku, rodinných traumatech a snahou se s tím vyrovnat, jenž z šedi vytahuje nečekaně dobrý Robert Pattinson, jemuž jsem jeho postavu sežral i s navijákem. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodně divný, až absurdní film. Námět byl sice skvělý, ale jeho zpracování mi vůbec nesedělo. Místy se to snažilo tvářit hluboce a intelektuálně, ale vlastně to vůbec nedávalo smysl (aspoň mně teda ne). Největší problém tohoto filmu je ten, že se zdá, že namá vůbec pointu a až do konce se jeho děj jen potácí sem a tam, aniž by si tvůrci ujasnili, co nám tím vůbec chtějí říct. Nezdá se mi, že by tento snímek dostál svému názvu, protože v podstatě nebyl schopný odpovědět na otázku HOW TO BE... Výsledný dojem tedy nijaký, pochválit můžu jen Pattinsona, který překvapil uvěřitelností své role. ~(1,7)~ ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

JE TO SPISE DRAMA ALE MA TAKOVE SPECIALNI KOUZLO A JE JINE NEZ ZA CO SE MUZE NA PRVNI POHLED POKLADAT ZE MUSIM DAT 4 ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Dost bláznivý film, ale Robert Pattinson mě vážně bavil. A slavný psychiatr, který dojede do Anglie, protože ho Art potřebuje? To je přece geniální. Není to excelentní film, ale neurazí a hodina dvacet je tak akorát. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus moc dobře nedopadl. Osmdesátipětiminutový snímek se zdál delší než mnoho dva a půlhodinových filmů. Ne, že by mi nějak vadil herecký projev Pattisona, popravdě jsem ani nevěděl, že umí takto hrát, ale jeho postava, stejně jako zbytek dalších, byly neskutečně iritující. Každou čtvrthodinku jsem bojoval s tím to vypnout a dokoukat jindy. Roli doktora jsem absolutně nechápal. To jeho neustálé objevování se kdekoliv, nebylo vůbec vtipné, bylo absurdní. V rámci filmu obecně sice dost neoriginální, ale jediná užitečná myšlenka tohoto snímku je, že člověk musí přestat fňukat, spoléhat se na ostatní a jednoduše se zapřít a něco se svým životem udělat sám. // 35% ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Hledání sama sebe v dalším nezávislém snímku, který nebude (možná) zapomenut, přesto nebo právě proto, že se nad ním vznáší hvězdná aura hlavního představitele. Takový film by mohl natočit skoro každý, 3 hvězdy za drobné srandy typu výměna helmy a klobouku, přesně ztvárněné studené britské rodiče či potlesk černocha v baru ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, depresivní, děsivé, vtipně tragické, bláznivé, Robert Pattinson × trochu nudné. Co na to říct? Záměrem tvůrců možná bylo, aby z filmu vyzařovalo nervózno a to díky šílené kakofonii co ve filmu hrála, včetně těch "divných" lidí a existencí, co tam všude běhali, bych řekla, že se jim ten nervózní plán vydařil. Robert zahrál opravdu vtipně divného chlapíka, jeho kamarádi byli taky dobře šílení, včetně jeho katastrofické rodiny a ještě pomatenějšího pana psychoterapeuta. Nevím, ajký poznatek si přinést z tohoto filmu, snad jen.. ..že bílé prázdné stěny ve svém domově nechci mít.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

:) Miluji nezávislé filmy :) Vyrostla jsem na nezávislých filmech a myslím si, že je to prostě to nejlepší co může být :) How to be je snímek, který vypráví o 3 hlavních lidských existencích, které opravdu nezapadají do "normální" společenské skupiny. Vlastně do žádné jiné, než ti, kteří jsou divní, depresivní a nešťastní. Film pro mě má samé klady - skvělé herecké obsazení, vytříbenost hlavních postav, které jsou takové, jako plno jiných lidí na této zemi, mají problémy, s kterými se ale hlavně představitel rozhodne bojovat, jelikož pochopí, že ve svém životě musí prostě udělat jinak, aby se mohl zařadit do společnosti - do jakékoliv společnosti a hlavně - Anglie?? Miluji Anglii a jakékoliv ztvárnění anglického prostředí a ve filmu :) Robert se své role ujal na jedničku, jelikož jsem mu věřila vše, co zde ztvárňoval a je dobré vědět, že on není jediný, který má ve snímku problémy, jelikož, i když se většina lidí tváří, že je všechno v pohodě a nemají žádné problémy, tak je všechno úplně jinak. A přesně tak je to v reálném životě také. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Naprosto struhující film, plný zábavy. Hrozně jsem se nasmála. Popravdě jsem neočekávala, že ten film bude zas tak dobrý, ale mile jsem se spletla ;-). Možná mě taky film pobavil díky tomu, že jsem z hlavní postavou a jeho frustrací a jeho existencionální krizí dost zžila.Každý jednou pocítil nějakou krizi. Ať už je mladý či starý. Takže hodnotím jak jinak než 5*. Hudba ve filmu je taky dobrá, už se nemohu dočkat až si pustím soundtrack. ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

po prvních zmínkách o tom, že film bude divný a nepřístupný jsem tušil, že mi sedne a naštěstí jsem se úplně nesplet. překvapivě severské a studentské, místy odvážně kreativní (někdy na úkor sevřenosti) a vůbec vcelku příjemné dílo. ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá ani poňatia, čím chce byť. Snáď každú minútu mení svoj postoj a striedavo sa skúša hrať raz na komédiu a potom na drámu. Režisér a scenárista v jednej osobe najprv absolútne sparodizuje všetky postavy, urobí z nich iba absurdné žánrové figúrky a potom sa s nimi snaží riešiť existenciálnu krízu. Ďalšou záhadou je to, prečo má na festivaly určení snímok v hlavnej úlohe idol pubertálnych dievčat a nie charakterného herca. 40% ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Po prvních patnácti minutách jsem to chtěla zabalit, ale dala jsem tomu ještě pět minut a kupodivu jsem se začala bavit. Po příjezdu psychologa, který začal udílet rady, tak to stálo fakt za to. Když Pattinson na základě jeho rady objímal kuchyňskou linku, tak jsem se až řechtala. Nicméně faktem zůstává, že je to příběh spíš smutný a já jsem chtě nechtě musela zavzpomínat na své dospívání, které se zas tak moc nelišilo od toho Artova (rodiče by vyprávěli). Robert mně do role outsidera asi sedí víc než do role suverénního upíra (ne, že by mu to neslušelo) a zahrál to opravdu skvěle. ()

holga 

všechny recenze uživatele

Absurdní postavy a situace, nebylo to vůbec hloupé. Charaktery vyhnané takřka do extrémů, díky hercům uvěřitelné a vtipné. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda, už sem říkal že je to nuda ? Začíná to slibně, jeden chlapík je na rozcestí mezi lidstvím a tím, co nikdo nezná (sebevražedný terorista, sebevrah, nezaujatý pozorovatel). Bohužel si koupí knihu dle níž testuje možnosti, jak se dostat zpět mezi lidi. Moc se mu to nedaří a rádoby nudně vtipné výstupy toho jsou důkazem. Hudba je zvláštní, asi stačí říci, jak se mi ulevilo když obdaroval bezdomovce kytarou, a nelze vyjádřit mé zhrození nad koupí nové. Pusttě si radši BenX a na tohle zapomeňte :.-) ()

bender666 

všechny recenze uživatele

Tenhle hezký, i když nepříliš originální, námět by šel zpracovat o hodně líp. Robert Pattinson svou postavu zahrál dobře, ale stejně to úroveň filmu nezvedlo. Děj se tak nějak pořád točí dokola, je nepříliš zajímavý ani zábavný a pak se najednou přitočí ke konci. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Takhle asi vypadá správný indie film. Kluk řeší pořád dokola, jak změnit svůj život, pozve se na to dokonce "odborníka", a stále se mu nedaří...konec je pak mírně optimistický... V podstatě film o určitě fázi v životě člověka, kterým si spousta lidí v pubertě asi projde. Pattinson je přesvědčivý, ale jeho kolegové až tak moc ne. ()

Tatianistka 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho, ze som chcela vedet ako skonci hlavny predstavitel, by som to bola vypla skor. Napad urcite nebol zly, ale chybala tomu stava a bola to nuda nuda a este raz nuda ()

Reklama

Reklama