Reklama

Reklama

Gintama

(seriál)
TV spot
Japonsko, (2006–2021), 148 h 28 min (Minutáž: 24–26 min)

Předloha:

Hideaki Sorači (komiks)

Hudba:

Audio Highs

Hrají:

Tomokazu Sugita, Daisuke Sakaguči, Rie Kugimija, Kazuja Nakai, Ken'iči Suzumura, Susumu Čiba, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Ajako Kawasumi, Bin Šimada (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(371)

Obsahy(1)

Samuraji už nie sú to čo bývali. Najmä potom, čo na našu planétu a hlavne do Japonska prišli mimozemšťania amanto a zakázali nosenie mečov. Jeden „odvážny samuraj“ však stále svoj meč nosí, je to Sakata Gintoki. Jeho spoločnosť tvoria Shimura Shinpachi a mimozemšťanka s ľudskou tvárou Kagura. Spolu tvoria skupinu, ktorá chce zarobiť peniaze. (Hees)

(více)

Videa (7)

TV spot

Recenze (19)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasná parodie snad na všechny anime co jsem viděl. Dobře. Ne na všechny, ale na podstatnou část. Hlavní hrdina Gintoki - samuraj, který je velice chrabrý, odvážný, chytrý, má rád ženy, se všemi si velice rozumí a platí poctivě nájem. To sotva ^_^. Pravej opak. Takového samuraje jste ještě neviděli. Ve společnosti mimozemské dívky Kagury se sloní sílou a inteligencí plyšového medvídka a Shinpachiho, Gintokiho žáka se pouštějí do všech možných dobrodružství. Nic zde nejde brát vážně. I člověk, který je championem ve hře "nesmíš se zasmát" by při sledování toho brilantu poprskal přísedícího. Všechny postavy jsou jedinečné. Unikátní. Něčím charakteristické. Nedají se popsat. Musíte je vidět. Toto anime doporučuji naprosto každému. Ale je zde jeden problém. Jestliže nemáte nakoukaných aspoň 50 sérií, nepochopíte 40% řečených vtipů. :) Např: Gintoki jde do kina na film: My Neighbor Pedoro (Pedoro je tlusťoch ve slipech a policejní čepici co si pořád stěžuje, jak za ním chodí děcka prosit o pomoc.) Ten koho to netrklo.... No vidíte :) ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Prvykrat som sa o Gintame dozvedel, ked som pozeral kompilaciu najlepsich anime subojov. Posobive zabery ma zaviedli na MAL, kde je serial desiatym najlepsie hodnotenym a odtial som si to uz tradicne namieril sem. Vsimol som si, ze ma viac ako 200 casti a a usudil, ze ide o dalsi klasicky shonen. Odstupom casu som na Gintamu narazal coraz castejsie a rozhodol som sa dat tomu sancu a hned od prvej epizody, ktora je necakane filler, som zistil, ze som narazil na nieco unikatne. Cloveka musi zarazit ten dlhy zoznam zanrov, ktory uputa v popise, no serial v skutocnosti ponuka este omnoho viac. Jadrom je blaznivy humor, ktory sa neda zaskatulkovat, kedze je tvoreny popkulturnymi referenciami (japonskymi aj celosvetovymi), parodiami, saskovanim, kamenakmi a tak celkovo z kazdeho rozka troska. Vacsina arc tvori len jednu, dve epizody, ktore sa zameriavaju na urcitu temu, vzdy ide o slice of life a aj nejake to poucenie k zaveru. Fantasy prvky sa miesaju so sci-fi, akcie je vacsinou pozehnane, aj ked treba dodat, ze tak v 80% epizod je to vsetko s humorom. Serioznych arc je malo a zvycajne ich tvori viac epizod, zvacsa okolo tych 5-6. V popise vidiet aj dramu, ktorej prvky su citlivo zakomponovane do vacsiny epizod, silnejsie sa deru na povrch prave v spominanych serioznych castiach a naozaj zdrvujuco na divaka serial zautoci pocas Okita Mitsuba Arc, ktora pride a uderi necakane a o to silnejsie. Specifikom je tiez caste buranie takzvanej stvrtej steny a to nejedenou postavou. Pokial niekto nema rad absurdny japonsky humor, pravdepodobne neunesie viac ako par epizod, my ostatni sa mozeme pohodlne usadit a vychutnat si tuto pohodovu jazdu. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Hahah. Dobře, že tu není napsaný žánr. Protože co je Gintama za žánr? Komedie, sci-fi, parodie? Ale ne, přece akční drama. Nebo spíš jen slice of life? Gintama je asi všechno. Parodie a komedie je to ale přece jen nejvíc. Navíc komedie v japonském podání, hýřící vtipy, které jako by vymysleli scénáristi Takeshiho hradu. Komedie, která je schopná diváka 20 minut záměrně k smrti nudit kvůli jednomu vydařenému vtipu :p Je ale pravda, že zážitek tu roste exponenciálně s počtem shlédnutých anime a vůbec japonských seriálů a filmů. Protože není díl, který by neparodoval alespoň jedno anime a některé díly dokážou za 20 minut zparodovat i třeba 6 sérií nebo filmů. Gintama ale nestaví jen na situačním humoru a parodování, další její silnou stránkou je nepředvídatelnost. Epizodický charakter dílů může z čista jasna přerušit 20ti dílný příběh jak vystřižený z akčního shonenu. Nebo se bez jakéhokoli důvodu děj přesune a hlavní postavy jsou najednou mimo.. Prostě stát se v Gintamě může všechno. Btw, kvůli imho nejpovedenějším parodiím bych si před shlédnutím doporučil alespoň něco zjistit o těchto seriálech: Rurouni Kenshin, Bleach, Death Note, Naruto, Fist of The North Star, Case Closed, atd.atd. Edit: A cenu nejlepší parodie dostává dvojdíl, kde jsou Hijikata a Okita zavření v místnosti à la Saw. ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál plný idiotů, toaletního humoru a jediný svého druhu. Teda, pokud nepočítám Gintamu', která ještě trošku přitlačí. Gintoki Sakata je obyčejný shounenový hrdina... ... lež! Gintoki i kdokoliv jiný je silně neobyčejný pitomec, který, narozdíl od ostatních shounenových hrdinů dokáže pobavit. Několikrát už se mi stalo, že jsem spadl ze židle smíchem a potom, co jsem se vyškrábal zpátky na židli, jsem spadl znova, protože vtip pokračoval dále a opět se rozvíjel, občas tomu byl věnován celý díl! Seriál víceméně nemá příběh, je to vlastně jen sranda (což je na tom to nejlepší) a když už něco na povrch vypluje, až na benizakura arc to není nic dlouhého. Zpět k parodii. Nejčastěji jsou parodovány anime jako Gundam nebo Doraemon, japonské pořady, ale setkáte se třeba i se SAW nebo Illem Smithem. Co se mně doopravdy líbí jsou předměty typu Neo Armstrong Jet Cyclone Armstrong, Justaway nebo Patriot. --- GRAB HOLD OF IT! DRAGONBLEAPIECE! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No už chápů proč Gintama obsazuje vrchní žebříčky v anime databazích. Na zkoušku jsem si pustil pár prvních dílu a hned mě to chytlo a nakonec jsem dal všech 201 epizod prakticky v kuse a hned najel na Gintama'. Anime je mix žánrů a skoro každý díl je v jiném stylu. Některé jsou scifi řežby, jindy zase romance nebo komedie. Anime paroduje spoustu jiných anime (Naruto, Bleach, Dragon Ball,...), filmů (Alien, Star Wars, Bambi,...), herců (Jackie Chan, M. Douglas,...), knih i samo sebe. Občas se našla epizoda, která mě moc nebavila, ale pak byla nějaká komediální epizoda u které jsem se nedokázal přestát smát a nezábavná epizoda byla zapomenuta. Za mě 90%. ()

Galerie (294)

Reklama

Reklama