Reklama

Reklama

Planeta 51

Trailer 1

VOD (1)

Zelení obyvatelé Planety 51 žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti, venčí psíky… Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze. Jejich obavy se jednoho dne naplní... Astronaut NASA, kapitán Charles „Chuck“ Baker, přistane s vesmírnou lodí spousty světelných let od domova. Domnívá se, že nadešel velký okamžik a on objevil neosídlenou planetu. Ovšem krátce na to zjistí, že tu rozhodně není první, natož sám. Přistál uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán Chuck, zmatený z podivných postaviček místních obyvatel, se dává na útěk. Cestou naráží na další a další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Celá Planeta 51 je v pohotovosti, paranoidní generál se svou armádou vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného „mimozemšťana“. Chuck se ukryje v planetáriu, ve kterém pracuje jako brigádník šestnáctiletý domorodý „zelenáč“ Tléma. Přestože jejich první setkání není úplně nejšťastnější, vznikne mezi nimi opravdové přátelství. Chuck se s Tlémovou pomocí musí dostat k raketě dřív, než odletí zpět na Zemi bez něj... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (301)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Rodinná zábava, jak se patří, která sice nedosahuje kvalit promyšlených pixarovek, ale jako zábavná jednohubka určitě nezklame. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Aneb Invaze naruby. Pohled na mimozemskou invazi z druhé strany, uzpůsobený očím diváka 10- a krásně vyvedený v oldies stylu, takže je více retro, než retriever. Mezi barvičkama má jasně navrch zelená, jednak uklidňuje a navíc ji máme tak nějak historicky zafixovanou ve spojení s emzáky. Jinak je to takové pestré, krajina kolem města evokuje Kardanovou Lhotu a ničím to neurazí ani nepřekvapí. Namísto hvězdiček si dovolím udělit tři pestré hipísácké sluníčka. :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $40,230,452Tržby Celosvetovo $65,700,000Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Toľko odkazov na všetky možné filmy sa len tak nevidí, najviac potešilo domáce zvieratko v podobe zmenšeniny Votrelca, príbeh zasadený do "reflexie" doby 50rokov keď panoval strach z nepoznaného je trefný a hlavne keď sa poukazuje na to ako hystericky reagovala Amerika na všetko čo by sa jej mohlo dotknúť, len tu to je pekne prekrútene a UFOnci si menia úlohy pozemšťanmi. Samozrejme má to nejaké rezervy, miernu nevyváženosť ale aj tak určite ako slušný priemer to obstálo, či už humorne alebo graficky. /videl v kine: 60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Brett: 1. Lollipop - Sophie Green [2:30] ,2. Long Tall Sally - John Sloman [2:10] ,3. Tried To Save The World - Tom Cawte [3:50] ,4. Ding Ding A Boom Boom - Keith Murrell [2:26] ,5. Gonna Be A Star - Tom Cawte [3:35] ,6. Be Bop A Lula - Chris Cawte [3:01] ,7. Greased Lightnin' - Lance Ellington [3:10] ,8. Unchained Melody - Keith Murrell [3:37] ,9. Mr. Sandman - Peter Gosling [2:30] ,10. Stick It To The Man - Tom Cawte [3:29] ,11. Space Oddity - Keith Murrell [5:19] ,12. Planet 51 Orchestral Suite - London Metropolitan Orchestra [7:19], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela me prekvapujou ty rozdilny komentare, nekdo to desne vychvaluje, jinej naopak zase pekelne kritizuje. Jenze ono je to nekde mezi tim. Cela ta myslenka vzit klasickej film o priletu mimozemstana na Zemi a jak z toho lidi panikari a otocit to na prilet cloveka mezi mimozemstany je fakt hodne fajnova, zasazeni do padesatejch let je taky fajn, ale urcite by z toho slo vytezit jeste trochu navic. Ale bande reziseru nastesti, i kdyz podle jmen bych je tipnul na nejaky spanely, nejsou cizi klasicky americky filmy, takze tu je spousta odkazu a zaroven jim ani nejsou cizi cool zabery, kterejch je tady dost. To vse navic podporeny sviznou hudbou, sviznym dejem a hromadou sice infantilnich, ale docela vtipnejch scenek a hlasek. Co se tyce animace, neni nejslozitejsi, ale zaroven je docela pekna. Proste neni to nic, z ceho by si clovek sednul na prdel, pouze hodne dobra zabava s jednoduchym, ale docela originalnim pribehem, ale myslim, ze o nic jinyho, nez pobavit, ani tvurcum neslo a to se jim proste povedlo, takze slusny 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nápad se zpočátku jevil jako docela dobrý, ale když pak už nenabídl nic, co by stálo za řeč - nebo alespoň nenápadné povytažení koutku úst, bylo na čase tuto trapnou pohádku ukončit. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.1/10] | me: Pekný nápad, ale nič nové. Vo všetobecnosti sa jedná o nevýraznú rozprávku, ktorá má svoje momenty kedy pobaví, ale celkovo nie je ničím inovatívna. Malý lunochod Rover je milý, malý havo-pradátor tiež, ale scén kedy som sa fakt zasmial je málo. Neuškodí, ale ani nenadchne ... Niekedy nudí, sem-tam rozosmeje, ale v celku obyčajny priemer. 2 a pol *. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, Planeta 51 je zřejmě rozporuplný animák (soudě dle hodnocení). A mně nezbývá než se přidat na stranu těch, které tento film bavil. A proč? Hlavně kvůli neskutečnému množství různých filmových narážek. Od těch nepřímých (pes vypadající jako Vetřelec) až po ty přímé (2001: Vesmírná odysea, Star Wars, Terminátor, Zpívání v dešti, Apollo 13, E.T. - Mimozemšťan) a mnoho dalších. Je sice fakt, že tenhle animák nedosahuje kvalit VALL-Iho, Nema nebo Remyho, ale i přesto se slušně pobavíte (scéna, kdy kosmonautovi začne hrát na iPodu macarena stojí za to), děti se pobaví ještě víc a hlavně se slušně zabavíte (hoďka a půl uteče rychle). Pěkných 80 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct a zkrátka musím dát plný počet. Po Toy story 3 a Já, padouch je Planeta 51 další animák, kterému nemám co vytknout. Skoro nejvíce ze všeho oceňuji hlavní nápad "prohození rolí" a fakt, že "mimozemská" planeta vypadá jako USA v padesátých letech. Frčí tu rokenrol, civilní vznášedla připomínají cadillacy nebo dodge, vojenská zase nezapřou Jeepy Willys, televize jsou černobílé, v kinech bodují béčkové sci-fi trháky o útocích krvežíznivých lidí požírajících mozky a všichni mají strach z toho, co číhá ve vesmíru dlouhém 500 mil. Přílet astronauta rozpoutá zmatek ve stylu E.T. naruby, dočkáme se všemožných odkazů na filmy typu Vetřelec, Terminátor, Star Wars, Válka světů, ale i Zpívání v dešti, Pomáda a spoustu dalších, a k tomu tu jsou děsně zábavné postavičky: Drsný generál dabovaný Gary Oldmanem, vědec-pošuk s hlasem Johna Cleese, bobdylanovský mimozemšťan (s partou hippíků ve vznášedlovém květinovém Volkswagenu)... Mohl bych jmenovat dál, ale bude lepší, když se podíváte sami. Pokud máte rádi sci-fi a dali byste si zábavnou poctu těm největším šlágrům, Planetu 51 si pusťte. Je lepší než Monstra vs. Vetřelci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodinný, animovaný snímok s netradičným retro sci-fi námetom. Astronaut NASA, Chuck Baker, pristane so svojim modulom na "Planéte 51". Očakával, že bude pustá, neobývaná. Absolutne nečakal, že hlboko vo vesmíre natrafí na vyspelú mimozemskú civilizáciu, ktorá si tam spokojne nažíva, v hodne podobnom štýle ako Američania koncom päťdesiatých rokov minulého storočia. Celkom dobre som sa pri tom pobavil. *** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sci-fi odkazy jsou fajn a zápletka, kdy je za mimozemšťana považován člověk taky není k zahození. Bohužel se z toho nepodařilo vykřesat nic víc než další průměrný animák, u kterého se sice dospělí párkrát zasměje díky zmiňovaným odkazům, ale jinak bude muset opět přetrpět další porci dětského humoru a moralitek. Což je u animáku, ve kterém pobíhá malý vetřelec se jménem Ripley, celkem škoda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obrovská slabota. Postavy nesympatické (kromě tedy toho ochočeného Aliena). Vykradený Wall-E (podobnost Rovera čistě náhodná). Vtipnou scénu jsem opravdu ve filmu nenašel. Nebudu dále na tento animák plivat, nemělo by to cenu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne napadlo niekoho natočiť príbeh mimozemšťanov aj z druhej strany. Veď to, že je niekto zelený alebo má anténku na vtipnom mieste neznamená, že je nevyhnutne nepriateľský. Páčila sa mi štylizácia 50.tych rokov, príbeh je jednoduchší, ale vtipné vsuvky dej osviežujú a najlepší a najvtipnejší bol asi ten malý pásový robot. Hudba mňa osobne veľmi potešila. Keby som tento animovaný film videl ako prvý zo všetkých animákov a v súčastnosti by nemal toľko konkurentov, pravdepodobne by som dal plné hodnotenie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Už ma začínajú nudiť tie popkultúrou posadnuté animáky. Zjavne niekto nevie hranicu medzi popkultúrnym vtipom a vykrádaním. Celý film je (podobne ako Monsters vs. Aliens) jednou veľkou prehliadku odkazov na iné filmy a originalita sa rozplýva niekde v nekonečnom vesmíre. Kým Monsters vs. Aliens to zachraňujú humorom a skvelým dabingom, Planéta 51 kĺže iba po rutine a i taký klasik ako John Cleese je nudný. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vykrádačka wall-e v podobě skauta, vykrádačka aliena v podobě psa, vykrádačka shreka v podobě postaviček + příliš infantilní scény, slabší příběh a celkem nevyužitý potenciál námětu, ač ozdoben hrstkou vtipných hlášek, to je na můj vkus trochu moc nedostatků na jeden film... celkem je to prostě tak na těch 51 planet... ééé, teda procent. milovníci zelené nechť raději navštíví planetu Božkov. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Animace 7/10/// +robopes i alienpes jsou hodně dobří, celkem nápad na zápletku, občas vtipné situace -hudba jak z 50.let starého filmu, slabší animace, nijak výrazný originální dabing, děj je hodně průměrný/// Tak tohle mohla být velká bžunda. Jenže i na to jak je to krátké je to celkem nudné. Občas jsem se zasmál, ale málokdy se mi stane u animáku, že se koukám na hodinky. Je tam hodně na zpracování vidět jiný styl tvůrců právě ze Španělska a taky ten fakt, že na výrobě zřejmě nedělalo nějaké extra velké studio. Tenhle film určitě děti kolem deseti let hodně pobaví, ale jestli je vám víc, tak si návštěvu kina raději rozmyslete./// Celkem 54%/// ()

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

The Rock digitálně animovaný

The Rock digitálně animovaný

17.02.2008

Letní filmová sezóna 2009 se pozvolna zahušťuje. Třeba na 8. května přesunulo studio Paramount Abramsův Star Trek, který měl původně odstartovat už letos na Vánoce. A vynořil se další projekt, o… (více)

Reklama

Reklama