Reklama

Reklama

El vampiro de la autopista

  • USA Horrible Sexy Vampire, The (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Lidé začínají být vražděni a koroner je přesvědčen, že za vraždami stojí podivínský baron, který zemřel před desítkami let. V době, kdy podivné vraždy pokračují, přijíždí na zámek svého předka baronův pravnuk. (JasonCZ)

Recenze (2)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě nalákal stupidní anglický název, který zní jako Stupid Sexy Flanders. Zároveň mě ale zmátl - nějak jsem předpokládal, že tím horrible sexy upírem bude míněn ten blonďák z náhledů, a že půjde o upíra, který svoje oběti svede a pak je zakousne. Není to tak, spíš je to jako Mladý Frankenstein, ale s upírem a na vážno. Děj se vleče a je o ničem, upír nesaje krev, ale rdousí. Závěrečná bitka a honička stojí za to už s ohledem k tomu, že Wal Davis hraje jak mladého hrdinu, tak upíra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický horor plný vražd, které ale upírský baron koná poněkud zvláštním způsobem - své oběti uškrtí a teprve pak jim saje krev. Zajímavé je, že krátce po úvodu umírají inspektor i doktor, o nichž jsem si myslel, že povedou vyšetřování záhadných úmrtí až do konce. Přijíždí ovšem jiný inspektor a současně i poslední žijící potomek barona, který doposud pobýval s rodinou v Polsku. A dorazí i jeho blond snoubenka z Londýna, aby se spolu usadili na tajemném hradě. Baron se ale svému potomkovi zjeví a požádá ho, aby ukončil jeho prokletí. Bude s ním však muset bojovat. Snímek je plný půvabných žen, které se odevzdaně svlékají, nechybí ani sex. Já jsem ale viděl verzi o 3 minuty kratší, v níž byla většina nahoty (ne všechna) vystřižena - jinak by jí bylo požehnaně. Výborná hudba má dvě základní polohy - pomalou a neklidnou, co vytváří tajemno, a strašidelnou s výraznými údery do klavíru. Trochu jsem postrádal mlhu a pavučiny, na bouři ale došlo. Příběh je poměrně svižný, vražd je kopice. Jen jsem očekával trochu jiný konec, když inspektor prohlásil, že pokud by všechny oběti zabil upír, tak by by jich podle legend měli mít okolo sebe celou armádu... ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen koncem roku 1969, ale vydán byl až v roce 1971. (JasonCZ)
  • Kvůli tehdejšímu frankistickému režimu ve Španělsku byl film natočen ve dvou verzích, jedné bez ženské nahoty pro místní trh a druhé s nahotou pro mezinárodní publikum. (JasonCZ)

Reklama

Reklama