Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Recenze (122)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděl docela dávno a přesto si jej dost dobře vybavuji. Bylo to totiž v časech, kdy jsem měl noční můry, když se byl ve filmu záběr na kříž a pokud tam byla rovnou rakev, musel jsem spát u rodičů. Všem již teď musí být jasné, jak mi večer asi bylo po bestiální vyvražďovačce v lesích, přestože nebyla nijak drsná a nějakého velikého množství brutalit se ani nedočkáme, působil na mě tenhle Rambo bez domova neuvěřitelně strašidelným dojmem. Je zvláštní, jak mi teď připadá scéna, kdy náš hrdina vstoupí do tajné místnosti v chýši svých hodných hostitelů a všimne si, co je to tam za zvláštní naloženiny. Přestože Surviving the Game není filmem nijak úžasným dokáže příjemně zabavit a nudit se u něj určitě nebudete. Škoda jen toho konce, který mohl být mnohem více šokující záležitostí... 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,4miliónaTržby USA $7,727,256Tržby Celosvetovo $-║ Občas príde aj závan lepších scén ale prevažne ide o strašne plochý "béčkový" dej, kde chýba skutočná dávka napätia, príde to len ako bezduchá naháňačka bez toho aby sme si našli nejaké sympatie k postavám, Rutger Hauer nevyužití. Taký omnoho poslabší Živý terč 2. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální béčkárna, ale s nejlepším obsazením, co snad mohla mít. Chvílema mi to přišlo, jak kdybyste hráli nějakou misi v GTA: San Andreas (v tý lesní části). Drsnej Ice-T cedí hlášky a likviduje padouchy způsobem, že se logika šla asi prospat nebo co. Je to ale velká zábava a na konci, když jsem se bál, že přijde klišé, kdy se hrdina nesníží na padouchovu úroveň to Ice-T zakončil těžce stylově. Moje hodnocení je sice nadnesený, ale ten film mi sednul. (Už jen John C. McGinley jako nervózní texaskej kovboj trpící astmatem stojí za to :))))))))) ()

tron 

všechny recenze uživatele

No! Prekvapivo solídne. Respektíve mohlo byť. Na kvalitný drsný survival nepotrebujete vysoký rozpočet (ten je vlastne skôr rušivý). Zišiel by sa ale aspoň charizmatický hrdina, ktorému budete držať palce (kto je Ice-T??) a lepšie akčné scény. Takže 40%, ale s tým, že atmosféra je riadne „špinavá“ (v dobrom) a takú galériu hajzlov by ste dlho hľadali (Rutger Hauer, Charles S. Dutton, Gary Busey, F. Murray Abraham, John C. McGinley). Napriek určitým plusom to má bohužiaľ k dokonalosti (alebo aspoň k priemeru) ďaleko, takže vám odporúčam skôr starší (a určite lepší) ŽIVÝ TERČ. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné - moc pěkně natočené v nádherné přírodě. S dobrými herci, kteří zde předvádějí neuvěřitelné výkony. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je skvělý obsazení záporáků v čele s ďábelskym Rutgerem Hauerem. A dobrej byl i John C. McGinley nebo Gary Busey, i když ani jeden z nich moc dlouho na scéně nevydrží. Asi by si takováhle záporná sestavička zasloužila, aby proti nim na straně dobra byl třeba Sylvester Stallone, protože Ice-T měl radši zůstat u recitování v těch svejch husto-gangsta videoklipech. Jinak se jedná o celkem obyčejný akční Béčko, u kterýho je potřeba vypnout mozek a nehledat v tom žádnou logiku. S vypnutym mozkem je to za 3 hvězdy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tuhle produkci nemiluju, ale Hra o přežití má jeden velký klad a tím je herecké obsazení na straně padouchů, díky nim se daly přežít všechny klasické slabiny béčkové akční podívané. Celkový dojem 35 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemné survival béčko s luxusní galeriií záporáků, kterému odpustím neoriginalitu, ne už ale fakt, že v první půlce filmu není prakticky žádná akce a ta co je v té druhé, ničím nezaujme. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak se ledový černý čaj stane pro nimrody silnou kávou.. Béčko stejně hloupé jako vtip „Potkají se Ice-T, Ice Cube a Vanilla Ice a řeknou: „To je ale zima.“ Ponechme stranou, jestli ten nedomrlý predátorův bratr z Jamajky má blíže k armádě, či Armádě spásy, protože pro něj by byl v oregonských lesích nebezpečnější ožralý český myslivec. Jde o to, že se nadmíru podivně hopsá v čase a prostoru, akce je tragikomická, houmlesák vybírající popelnice dokáže pokácet strom brokovnicí (přítomný R.Hauer tím pádem nebyl první Hobo with the Shotgun) a kdykoliv postavy otevřou mordu, přejete si, aby ji zase zavřely (a to nejen kvůli žlutým zubům G.Buseyho). Dementní epilog v Seattlu pak akorát potvrdí, že vy jste měli už dávno zavřít světla.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružný akčný thriller. Má výborný príbeh o bezdomovcovi, ktorý prijme ponuku robiť pomocníka na love, ale až na mieste, v lesoch ďaleko od civilizácie zistí, že lovnou zverou má byť on sám. Spracovanie sa mi páči, síce film má dlhší rozbeh a viacero pomalších scén, ale to vôbec neprekáža, dej filmu je zaujímavý celý čas a ani na chvíľu nenudí. Akcie je tu pomerne dosť, ale moc ma nezaujala. Nie je zlá, potreby takéhoto dobrodružnejšieho filmu odohrávajúcom sa v divočine spĺňa, ale v rámci akčného žánru je to predsa len málo. Nájdu sa tu dva súboje, ktoré sú ale v tom najobyčajnejšom štýle, padne niekoľko výstrelov a zvyšok je už dobrodružného typu, teda rôzny beh, šplhanie a podobne. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe Ice-T vo svojej jasne najlepšej úlohe a výborný výber záporákov ako Rutger Hauer, Gary Busey a John C. McGinley. Réžia a technická stránka filmu v ničom nepomáhajú, ale pre potreby filmu sú dostatočné. Hra o prežitie presne spĺňa to, čo sa od nej aj dá očakávať, akčne moc nezaujme, ale tento typ príbehu mám rád, sadli mi herci a aj výber prostredia. Som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 71%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho trapného konce (až na výjimky nesnáším u podobných filmů epilogy typu "o nějaký čas později"), šel bych díky svižnému (a v rámci možností uvěřitelnému) ději a výbornému obsazení s hodnocením klidně výš. 50%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vždycky napřed zkontroluj hlaveň! Mno tak já rozhodně souhlasím s názorem, že se jedná o nejlepší film režiséra i nejlepší sólovku pana ledovýho čaje. Taky nepopírám, že se jedná tak trochu o levnější verzi Hard target, ale záporácký obsazení v čele s Hauerem je dokonalý, navíc akčňáky na tohle téma mám rád už od dob Deadly prey a pokud na nich tvůrci něco vyloženě neposerou, tak zpravidla pod 4* nejdu a nepůjdu ani teď.70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kterak vágus ze dna společnosti sejmul bandu bohatých lovců lidí. Na tomhle béčku je do očí bijící předvídatelnost, ale možná by mě to ani tolik nesralo, kdyby hlavní roli dostal někdo sympatičtější - Ice-T se mi prostě nelíbil, držela jsem palce Rutgerovi a jeho partě:-). Průměrné akční béčko v relativně atraktivním prostředí lesa. 46% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Hauerem. Pojednává o bandě krvelačných boháčů, kteří místo golfu či milenek se odreagovávají smrtí bezdomovců a to zvláště brutálním způsobem, používají nešťastníky coby "lovnou zvěř"...!!!!! Tento fakt jim však překazí poslední vybraný, který se ukáže jako velmi živočišný jedinec, jenž chce žít... pánové mají smůlu, vyhraje ten nejlepší.! :-) Ice-T zde podává životní výkon, snad jediná jeho koukatelá role.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Americká akční blbina s ujetým tématem, který je na druhou stranu chytlavý. Taková devadesátková "očista" v přírodním prostředí. 55% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tuctové srvájvl béčko, ale když vypnete mozek, tak je docela zábavné. Tedy až na ty herecké (ne)výkony, protože jediný, na koho se dá jakž takž dívat, je lovený (a později samozřejmě lovící) Ice-T. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který by si zasloužil lepší zpracování.. Herci jsou skvělí, ale režie poněkud tápe a podráží nohy zajímavému námětu. Snímek sám neví jestli chce být ryze zábavným akčním thrillerem nebo kritikou současné společnosti. Na poli akčním mu to jde o poznání lépe. ()

Reklama

Reklama