Reklama

Reklama

Prázdniny za všechny prachy

  • Česko Vánoce za všechny prachy (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Blíží se Vánoce a v portorické rodině žijící v Chicagu se těší, že přijedou jejich dospělé děti. Nejstarší Mauricio s manželkou Sarah z New Yorku, dcera Roxanna, která se snaží prorazit v Hollywoodu jako herečka, a snad nejvíce se rodiče těší na svého syna Jesseho, který se po třech letech vrací z Afghánistánu. Každé z dětí má nějaký problém. Mauricio a Sarah řeší dítě. Mauricio by se již rád stal otcem, ale Sarah děti stále odkládá kvůli práci. Roxanna, o níž rodina předpokládá, že je hvězdou, která jezdí v limuzínách, se marně snaží prorazit, a pokud vůbec dostane nějakou roli, je to jen štěk. Nyní čeká na rozhodnutí, zda dostane roli v novém seriálu. Jesse se vrátil z války s traumatem na duši. Zemřel jeho kamarád a spolubojovník a Jesse za to cítí velkou vinu. Kamarád ho vystřídal na hlídce a během krátkého okamžiku ho nepřítel zastřelil. Přesto jsou všichni rádi, že jsou zase spolu jako rodina. Atmosféra poněkud zhoustne, když jejich matka Anna prohlásí, že se nechá s otcem rozvést, protože ji podvádí se ženou jménem Susan Leeová. Rodina otce odsuzuje a také se bojí, že tím vlastně ztratí domov. Pokud se rodiče rozvedou, prodají jejich rodný dům a děti je budou navštěvovat každého zvlášť. Jesse se potkává s Marissou, svou dávnou láskou, se kterou se rozešel dopisem, a Marissa mu to nemůže odpustit. Zasloužila by si, aby jí to řekl do očí. Marissa je nyní svobodnou matkou, s otcem svého syna nežije, ale má přítele, který se o rodinu stará. Jesse jí vysvětluje, že ji tehdy opustil, protože mu bylo 23 let a měl pocit, že už se nemá kam posunout. Jeho otec chtěl, aby převzal obchod a oženil se s Marissou, a on se toho zalekl. Rozhodl se, že se po svátcích vrátí zpět do Afghánistánu... (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,503,736Tržby Celosvetovo $7,519,490Tržby za predaj DVD v USA $1,578,770 //počet predaných kusov 78,978 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Není nad úžasné a klidné oslavy Vánoc v rodinném kruhu, kdy mír a láska dýchá z každého člena rodiny. Na to si ale v tomto filmu nechte zajít chuť, neboť rodinná vánoční sešlost je zde katalizátorem celého děje a od ní se odvíjí téměř vše, čeho je divák během filmu svědkem. Matka se chce rozvést s otcem, jeden syn se zrovna vrátil z války v Iráku a chce tam jet znovu, další syn by chtěl dítě, ale jeho manželka je proti, a jediná dcera je neúspěšnou herečkou v Hollywoodu. Když se všechny problémy začnou řešit u jednoho stolu, může z toho vzejít vcelku zajímavá podívaná, ale naštěstí to není tak katastrofické, aby se to nedalo všechno rozumně vyřešit. Film mě dokázal zaujmout nejen dějem samotným, který byl sám o sobě docela zajímavý, ale dokázal zaujmout i hereckými výkony, které byly docela vzácně vyrovnané, a dokázal zaujmout i vánoční atmosférou, která byla ve filmu rozhodně zaznamenatelná, a která dokázala mě jako milovníka vánočních filmů hodně potěšit. Bohužel se však obávám, že film se časem zařadí v mých vzpomínkách mezi ty tuctovější a snadno zapomenutelné vánoční filmy, a to je důvod, proč mu uděluji pouze lepší tři hvězdy, a nikoliv vyšší hodnocení. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Normální vánoční dramedy, která neurazí ani nepřekvapí. Hvězdné obsazení ale potěší a vynaradí plytkou zápletku o rozkládající se rodince z amerického předměstí. Kdyby ten konec nebyl tak happy, tak bych byla ještě spokojenější. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá rodina, celkem nebylo nouze o vtip a příběh byl zajímavý ale víc dát nemužu, herci hodně v klidu. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem tento film vnímala jako rodinnou komedii. Až v druhé polovině se z něj stalo jak drama, tak i hodně dobrý film o životě. O tom, co všechno má a co nemá cenu, neboť život je krátký. Sešlo se tu hodně skvělých portorikánských herců. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

O tomto sú moje vianoce už asi piaty rok. Vždy si narobím obrovskú zbierku tohto typu rodinných filmov a začnem. A vačšina z nich je naozaj podpriemerná, ale aj tak mi v tieto dni robia radosť. V mojom prípade celú tradíciu zabijem filmom Bad Santa a obdobie podpriemerného rozmaru pre mňa končí. Ale aj tak sa presne tento podpriemer v tieto dni pozerať oplatí... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Vánoční dramedie z prostředí portorikánské rodiny je dobře obsazená, řemeslně není na tom zle, happy end je u vánočního filmu povinností, emoce (příjemné i nepříjemné) taktéž. Ale bohužel mě ne a ne chytit za srdce a vtáhnout... Možná na tom ostatní budou jinak. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Říká se, že alespoň na vánoce by měla být rodina pohromadě a na to v podstatě poukazuje tento snímek, který vypráví příběh jedné takové rodiny, u které má divák možnost shlédnout osudy jednotlivců a jejich starosti a plány do budoucna. Rodina se tak hádá skrz kdejakou maličkost a naopak se i podporují. Jednotlivci řeší své problémy své i ostatních. Inu, rodinná idylka dle daného gusta v této podobě odehrávající se v kolem vánoc. Příběh má v sobě určitou energii a upřímnost, což některé scény dělá nemálo realističtější. Jinak se jedná jen o další odpočinkový rodinný v podstatě vánoční snímek s jemným humorem a pocitem věrohodnosti. Na televizi dostačující, ale jinak zase neočekávat kdejakou pecku. Nenáročný film pro nenáročný odpočinek. A to by mohlo být dostačující. ()

Reklama

Reklama