Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediná možnost, jak se ubránit stále agresivnější nadvládě Číny, je pro Koreu nová zbraň. Zbraň tak mocná, aby si dokázala poradit s několikatisícovou armádou. Korejci ale mají přísný zákaz vyvíjet nové zbraně, vše tedy musí probíhat v naprostém utajení. A to není jediný problém. Konstrukční plány se dostaly do rukou nepřítele. Je nutné získat je zpět dřív, než Číňané zjistí, co vlastně drží v rukou. Proniknout do pečlivě střeženého paláce je však téměř nadlidský úkol. Dokážou to jen ti nejlepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historický příběh o vývoji nové zbraně k obraně země před velký nepřítelem. Největší zvláštností na tomto snímku je fakt, že ho natočili Korejci. Filmy tohoto žánru od nich nejsou zrovna moc obvyklé. Od čínské, či japonské kinematografie však nijak nezaostávají. Vytvořili dílo, které je opravdu skvostem. Děj je vyprávěn plynule a nespěchajícím tempem, takže vše vyniká jednoduše a naprosto srozumitelně. Ono je to vlastně hlavně o ději. S akčními scénami, nebo lépe řečeno se souboji, se to tu nijak nepřehání. Ale když se nějaká objeví, je na co se koukat. Mají švih a patřičný rytmus. Jako bonbónek nakonec přijde velkolepá bitva, která samozřejmě nesmí chybět. Tvůrci neopomněli ani na romanci, což žánr příjemně osvěžilo. Snímek patří k těm lepším počinům, které i svou výpravou zaručují filmový zážitek. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný historický vojnový film. No ono to tak vojnový film len sčasti. Áno máme tu pár šermovačiek, ale len v rámci sabotérskych aktivít nepriateľskej Číny. Inak je to film na pozadí respektíve príprave na pozadie vznikajúceho konfliktu. Kórejci vyrábajú "singeon"- historickú verziu verziu kaťuše. Veľkému bratovi sa to veľmi nepáči tak to na konci prepukne. Kórejčania vyplnili veľkú časť stredu romantickou vatou, ktorá u mňa nenašla absolútne žiadnu odozvu. Jediným svetlým bodom filmu je už spomínaná záverečná bitka v ktorej sa ukáže sila prípravy. Bitka bola pre mňa vynikajúcim zážitkom čo sa tíka taktiky, masovosti i brutality, no celkový nudný stred a celkový zážitok z filmu sa jej nepodarilo napraviť. História trocha pritiahnutá za vlasy, ale nikto na ňu historickú príručku vyťahovať nebude. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Děj nás přenese do 15. století, tedy do doby, kdy byla Korea podrobena dynastií Ming. Čínský velvyslanec si naoko přijede nárokovat nesmyslné požadavky, avšak jeho přítomnost má skryté úmysly a jak sám název již napovídá, nebude to nic bezvýznamného, nýbrž rovnou "Božská zbraň", respektive plány na její konstrukci. Film se zaměřuje spíše na rozvoj postav a vyprávění děje, nežli na akci samotnou, ale i na tu dojde. Když už mluvím o svištících mečích a lítajících šípech, nejlépe na mě zapůsobil noční pochodňový souboj. Vyjma pár krátkých roztržek tu pak v podstatě najdete už jen závěrečnou bitvu, která se vám sice předchozí nedostatek akce snaží vynahradit, ale nečekejte nic epického. Jednotlivé charaktery se mi většinou zalíbily, kostýmy byly také slušivé, ale jinak už nic pozitivního nenacházím. Tento snímek trpí především nedostatkem akce, zbytečně dlouhou stopáží, přílišnou linearitou děje a tu love story bych si tentokrát také nechal ujít. (6/10) ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dost slabý a nevyrovnaný korejský historický film. Snaží se vlastenecky působit na díváky (korejci díky skvělému a historicky doloženému vynálezu porážejí mocné čínské vojsko), ale vše to působí naprosto křečovitě a neohrabaně. Pokus o jakousi (povinnou) romantickou linii dvou hlavních postav také moc nevyšel. Bohužel - nuda na maximálně jedno podívání. ()

balone 

všechny recenze uživatele

I když jsem fanda Korejského filmu, tento mě nijak moc nenadchnul, i když celkový děj měl velkou naději, zpracování bylo na korejce až amatérské, efekty byly přímo úděsné. Herecké výkony byly celkem dobré, tam nemam žádné výtky. Poslední historický film z korejské produkce, který mě zaujal byl Musa. Už to tu zmínil Blizzard, že romantiku do toho tlačit nemuseli, možná nějaký náznak, ale tady to bylo až americké. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama