Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediná možnost, jak se ubránit stále agresivnější nadvládě Číny, je pro Koreu nová zbraň. Zbraň tak mocná, aby si dokázala poradit s několikatisícovou armádou. Korejci ale mají přísný zákaz vyvíjet nové zbraně, vše tedy musí probíhat v naprostém utajení. A to není jediný problém. Konstrukční plány se dostaly do rukou nepřítele. Je nutné získat je zpět dřív, než Číňané zjistí, co vlastně drží v rukou. Proniknout do pečlivě střeženého paláce je však téměř nadlidský úkol. Dokážou to jen ti nejlepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dost slabý a nevyrovnaný korejský historický film. Snaží se vlastenecky působit na díváky (korejci díky skvělému a historicky doloženému vynálezu porážejí mocné čínské vojsko), ale vše to působí naprosto křečovitě a neohrabaně. Pokus o jakousi (povinnou) romantickou linii dvou hlavních postav také moc nevyšel. Bohužel - nuda na maximálně jedno podívání. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Názorná ukážka toho akú rolu hrá v boji kvalitná technika. História nám taktiež dá za pravdu, boje nevyhrávali počty bojovníkov, ale skôr dobrá stratégia a kvalitné technické zabezpečenie. Pre jej dôležitosť je potrebné tajomstvo jej výroby samozrejme chrániť a keď nastane vhodná chvíľa tak preukázať jej plnú silu. Na to že to bol ázijský film, bojových scén tam bolo až príliš málo ako na to koľko by som ich tam očakával, ale za to boli pútavé, najmä tá počas nočného kradnutia tajných dokumentov. Strohý príbeh mohli okoreniť aspoň dákym zvratom v deji alebo aspoň štipkou humoru. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný historický vojnový film. No ono to tak vojnový film len sčasti. Áno máme tu pár šermovačiek, ale len v rámci sabotérskych aktivít nepriateľskej Číny. Inak je to film na pozadí respektíve príprave na pozadie vznikajúceho konfliktu. Kórejci vyrábajú "singeon"- historickú verziu verziu kaťuše. Veľkému bratovi sa to veľmi nepáči tak to na konci prepukne. Kórejčania vyplnili veľkú časť stredu romantickou vatou, ktorá u mňa nenašla absolútne žiadnu odozvu. Jediným svetlým bodom filmu je už spomínaná záverečná bitka v ktorej sa ukáže sila prípravy. Bitka bola pre mňa vynikajúcim zážitkom čo sa tíka taktiky, masovosti i brutality, no celkový nudný stred a celkový zážitok z filmu sa jej nepodarilo napraviť. História trocha pritiahnutá za vlasy, ale nikto na ňu historickú príručku vyťahovať nebude. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý film. První hodina a půl je o hledání a vyvíjení nové silné zbraně, která by měla osvobodit podrobený Korejský národ od Číny. Drobnější souboje a šarvátky nejsou nijak zajímavé. Tady jsem se musel až nutit k dívání. Až konec filmu, kde dojde hlavnímu boji, teprve dostane spád. Ochromená mnohonásobná přesila Číňanů jen překvapeně hledí na nové zbraně, které je rychle mažou z existence. Poslední akce však celkovou poslabší kvalitu filmu nezachrání. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobré, tedy spíš zábavné! Ty 3* jsou zde optimální ve vztahu k filmům podobného formátu od 70. let a zejména silně reaguje na japonské samurajské řezničiny první poloviny let 80.tých... Také je dobré, že film si na nic nehraje, svižně ubíhá děj, stále se něco děje co drží diváka v pozornosti, je zde do první poloviny zastoupen dost i humor, který je však skutečně humorem, kdy jsem se často pousmál. Je zde velmi sympatická love story hlavního hrdiny kupce, který dokáže během mžiku rozsekat 20 nepřátel na kusy, s hlavní dívčí krásnou a sympatickou postavou. Skoro celá druhá polovina je pak věnována akci, menší bojové potyčky se změní na bitvu 500 "hodných Korejců" vs 3 000 "zlých" Číňanů a to je fakt masakr úplně megahustej!! Akčních scén je zde spousta, jsou hodně napínavé, dravé, ale klasicky dost sestříhané a chvílemi nepřehledné ... takže klasikám Asie od let 60. vůbec nemohou konkurovat. Jsou zde zajímavé postavy a pár "hardcore-téměř neporazitelných" záporáků, proti kterým hlavní hrdina několikrát nastoupí ... Prostě film vyloženě podle mého gusta, akční, jednoduchý, zábavný ... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama