Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediná možnost, jak se ubránit stále agresivnější nadvládě Číny, je pro Koreu nová zbraň. Zbraň tak mocná, aby si dokázala poradit s několikatisícovou armádou. Korejci ale mají přísný zákaz vyvíjet nové zbraně, vše tedy musí probíhat v naprostém utajení. A to není jediný problém. Konstrukční plány se dostaly do rukou nepřítele. Je nutné získat je zpět dřív, než Číňané zjistí, co vlastně drží v rukou. Proniknout do pečlivě střeženého paláce je však téměř nadlidský úkol. Dokážou to jen ti nejlepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

balone 

všechny recenze uživatele

I když jsem fanda Korejského filmu, tento mě nijak moc nenadchnul, i když celkový děj měl velkou naději, zpracování bylo na korejce až amatérské, efekty byly přímo úděsné. Herecké výkony byly celkem dobré, tam nemam žádné výtky. Poslední historický film z korejské produkce, který mě zaujal byl Musa. Už to tu zmínil Blizzard, že romantiku do toho tlačit nemuseli, možná nějaký náznak, ale tady to bylo až americké. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Děj nás přenese do 15. století, tedy do doby, kdy byla Korea podrobena dynastií Ming. Čínský velvyslanec si naoko přijede nárokovat nesmyslné požadavky, avšak jeho přítomnost má skryté úmysly a jak sám název již napovídá, nebude to nic bezvýznamného, nýbrž rovnou "Božská zbraň", respektive plány na její konstrukci. Film se zaměřuje spíše na rozvoj postav a vyprávění děje, nežli na akci samotnou, ale i na tu dojde. Když už mluvím o svištících mečích a lítajících šípech, nejlépe na mě zapůsobil noční pochodňový souboj. Vyjma pár krátkých roztržek tu pak v podstatě najdete už jen závěrečnou bitvu, která se vám sice předchozí nedostatek akce snaží vynahradit, ale nečekejte nic epického. Jednotlivé charaktery se mi většinou zalíbily, kostýmy byly také slušivé, ale jinak už nic pozitivního nenacházím. Tento snímek trpí především nedostatkem akce, zbytečně dlouhou stopáží, přílišnou linearitou děje a tu love story bych si tentokrát také nechal ujít. (6/10) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobré, tedy spíš zábavné! Ty 3* jsou zde optimální ve vztahu k filmům podobného formátu od 70. let a zejména silně reaguje na japonské samurajské řezničiny první poloviny let 80.tých... Také je dobré, že film si na nic nehraje, svižně ubíhá děj, stále se něco děje co drží diváka v pozornosti, je zde do první poloviny zastoupen dost i humor, který je však skutečně humorem, kdy jsem se často pousmál. Je zde velmi sympatická love story hlavního hrdiny kupce, který dokáže během mžiku rozsekat 20 nepřátel na kusy, s hlavní dívčí krásnou a sympatickou postavou. Skoro celá druhá polovina je pak věnována akci, menší bojové potyčky se změní na bitvu 500 "hodných Korejců" vs 3 000 "zlých" Číňanů a to je fakt masakr úplně megahustej!! Akčních scén je zde spousta, jsou hodně napínavé, dravé, ale klasicky dost sestříhané a chvílemi nepřehledné ... takže klasikám Asie od let 60. vůbec nemohou konkurovat. Jsou zde zajímavé postavy a pár "hardcore-téměř neporazitelných" záporáků, proti kterým hlavní hrdina několikrát nastoupí ... Prostě film vyloženě podle mého gusta, akční, jednoduchý, zábavný ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný historický film. Má zaujímavý príbeh o skupine Kórejcov, ktorí sa tajne snažia vyrobiť veľmi náročnú, ale špičkovú zbrań, ktorá by mala Kórey pomôcť na obranu proti Číne. Spracovaný je ale len úplne priemerne, celý čas film plynie pomaly, neprinesie nič skutočne pôsobivého a pritom má dosť dlhú minutáž, ale aj tak si celý čas drží úroveń nad priemerom, bez problémov sa nań celý čas pozerá a ani raz ma nezačal nudiť. Akcie je tu celkom dosť, teda samozrejme len v rámci historického žánru, je tu viacero menších akcií a jedna veľká bojová scéna. Čo sa týka tých menších akcií, tak na všetky sa dobre pozerá, ale majú iba priemernú choreografiu, neprinesú nič nového a nezaujmú ani po stránke násilia. Síce behom nich je množstvo ľudí pozabíaných rôznymi reznými zbrańami, ale aj tak krv takmer nevidno. Záverečná akcia je už na tom o dosť lepšie, je dlhá a nechýba už v nej ani krv a ani dobré nápady. A zaujímavé je sledovať hlavne použitie nových typov zbraní v boji proti prekvapenému protivníkovi. Herecké obsadenie je celkom dobré, nikto neprekáža, ale zároveń všetci pôsobia príliš chladne, takže sa k nim ani nedá vytvoriť nejaký vzťah. A preto aj tie náznaky romantiky moc nefungujú. Po technickej stránke film nepôsobí nijak výnimočne, ale určite ani nesklame. Zbrań odplaty pôsobí po všetkých stránkach úplne rovnako, ani jedna stránka nesklame, ale zároveń ani výraznejšie nezaujme. A preto z filmu nie som sklamaný, ale nenašiel som žiadny dôvod, prečo by som si ho mal ešte niekedy pozrieť. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 63%. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda je čistě za povedený závěrečný masakr, děj předcházející byl sice umně (až na souboje - ten nepěkně častý způsob zobrazování bojových scén 'hlavně aby nebylo nic vidět' mi už leze pořádně na nervy) natočen, ale jinak byl mdlý až běda. Ale pobavila mě ta ultrahustá masáž národního cítění Korejců, vsadím se, že při odchodu z kina ani jedno šikmé oko nezůstalo suché. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No tak si chlapci zo Spodnej Korei zase trošku poliečili svoj stáročia pretrvávajúci komplex z čínskych súdruhov, ale nerozumiem, prečo nás ich zlátaninami musí kŕmiť aj Vapet. Neviem, ako by sa asi tváril priemerný spodnokórejec, keby som mu púšťal Adama Šangalu, alebo hoci aj Žižkov životopis... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Neberu jim jejich snahu a pokusu natočit velkolepé filmy ale málo kdy se stane že jsem spojen nebo ohromen tady jsem spíše v normálním pocítění. Akce moc film nenabídl sice skoro do detailu rozebral vše co mohl pro mě neúspěch. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný historický vojnový film. No ono to tak vojnový film len sčasti. Áno máme tu pár šermovačiek, ale len v rámci sabotérskych aktivít nepriateľskej Číny. Inak je to film na pozadí respektíve príprave na pozadie vznikajúceho konfliktu. Kórejci vyrábajú "singeon"- historickú verziu verziu kaťuše. Veľkému bratovi sa to veľmi nepáči tak to na konci prepukne. Kórejčania vyplnili veľkú časť stredu romantickou vatou, ktorá u mňa nenašla absolútne žiadnu odozvu. Jediným svetlým bodom filmu je už spomínaná záverečná bitka v ktorej sa ukáže sila prípravy. Bitka bola pre mňa vynikajúcim zážitkom čo sa tíka taktiky, masovosti i brutality, no celkový nudný stred a celkový zážitok z filmu sa jej nepodarilo napraviť. História trocha pritiahnutá za vlasy, ale nikto na ňu historickú príručku vyťahovať nebude. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Zbraň Odplaty sa vezie na vlne uveriteľných historických ázijských filmov..čo v prvom rade nie je na škodu..ale po scenáristickej stránke....no trebalo by urobiť lepší scenár...ochrana jednej ženy ako len prostriedok k veľkej bitke?...to sa mi snáď zdá...ale bitky sú typicky remeselne zvládnuté a hlavne na úrovni...aj keď teň rakety na konci sa mi moc nepáčili..v celku to nie je zlý historický film, ale zaslúžil by si hlavne lepší scenár... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

The Divine Weapon, neboli jak nejaky chytracek prelozil Zbran Odplaty je typicky roztomila Korejska snaha o epicky valecny film, na ktere jsme jinak zvykli spis z Ciny. Presne podle toho to vypada, neni to tedy tak megalomanske a az tak epicke jako spis sladke, zamerujici se na vztahy a co se bitev tyce, tak nedostatek megalomanie korejci nahrazuji chytrou napaditosti. Nic to ale nemeni na tom, ze je to cele az prilis predvidatelne a sablonovite a nez se to poradne rozjede je nutne si chvili pockat. 6/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyslovene zlé, ale jednoduchá prednáška dejepisu režisérovi zjavne bohate stačí. To ostatné, myslím konflikt 2 hlavných hrdinov je škrípajúci bez väčšej iskry. Ako celok slabší, dlhší priemer s hluchým jadrom. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Názorná ukážka toho akú rolu hrá v boji kvalitná technika. História nám taktiež dá za pravdu, boje nevyhrávali počty bojovníkov, ale skôr dobrá stratégia a kvalitné technické zabezpečenie. Pre jej dôležitosť je potrebné tajomstvo jej výroby samozrejme chrániť a keď nastane vhodná chvíľa tak preukázať jej plnú silu. Na to že to bol ázijský film, bojových scén tam bolo až príliš málo ako na to koľko by som ich tam očakával, ale za to boli pútavé, najmä tá počas nočného kradnutia tajných dokumentov. Strohý príbeh mohli okoreniť aspoň dákym zvratom v deji alebo aspoň štipkou humoru. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dá, ujetý, i konec působivý, kdyby trvalo pár minut díl, jsem si jist že pošlou na oběžnou dráhu i nějaký ten satelit. 3/5 ()

Reklama

Reklama