Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jun-seo (Lee Cheon-hee) a Mi-yeon (Han Ji-hye) jsou spolu již pět a půl roku. Brzy je čeká výročí dvoutisícího dne trvání jejich vztahu. Energická Mi-yeon se těší na něco velkého, čím své výročí zpečetí, ale Jun-seo celou situaci vnímá poněkud jinak. Na rozdíl od své natěšené a vždy veselé přítelkyně začíná na svém krku cítit utaženou smyčku. Smyčku, ze které se chce mermomocí vyvléknout. Jenže pro rozchod nemá odvahu a studium v zahraničí, které by mu dopřálo vytoužené odloučení, nepřipadá v úvahu. Je mu totiž jasné, že by ho tam jeho přítelkyně následovala. A tak, když ho do očí praští plakát vybízející k účasti na expedici do Antarktidy, neváhá ani minutu. Jenže nestačí ještě ani odjet a celý jeho dosavadní život se mu obrátí vzhůru nohama. Najednou netouží po ničem jiném, než aby mu na dveře zabouchala jeho vždy tak otravná přítelkyně a vybídla ho k nějakému adrenalinovému dobrodružství. Jenže to nejde. (EMIA)

(více)

Recenze (7)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá romantická dráma z kórejskej produkcie. Má výborný príbeh o vzťahu dvoch mladých ľudí, ktorý ale muž má v pláne ukončiť a chystá sa odísť do vedeckého zariadenia na Antarktíde, ale len do doby, keď jeho priateľku zrazí auto a upadne do kómy. A tak si muž začne uvedomovať, aká to bola chyba a všetky chvíle s ňou strávené sa mu zdajú byť krásne a túži ich prežiť čo najviac. Ale aj tak stále verí a aj viacero vecí nasvedčuje k tomu, že sa zjavuje aj v skutočnosti. Jeho spracovanie ale nie je až také výborné, aj takto je kvalitné a nemá žiadne slabé miesto, ale je samozrejme dosť zamerané na spomienky, čo síce nie je zlé, ale podstatné je, že síce ako celok funguje výborne, ale chýbajú mu nejaké skutočne zapamätania hodné situácie. Teda až na záver, ktorý je krásny a pre mňa je to aj najlepšia časť filmu. Veľkým kladom je, že emócie tu dobre fungujú a pochváliť musím aj výborných hercov, síce obaja hlavní predstavitelia sú zatiaľ pre mňa neznámi, ale s obomi som nadmieru spokojný a hlavne s Han Ji-hye, ktorá tu je perfektná. Škoda, stačilo by niekoľko menších úprav a neváhal by som s plným hodnotením, ale aj takto je to výborný film, ktorý je v rámci žánru u mňa vysoko nad priemerom. A prekvapuje ma tak málo hodnotení, tento film rozhodne stojí za pozornosť. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 78%. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Heoming je takový nenápadný film, který působí jako jen lehce nadprůměrná záležitost, ale snímek je velmi citlivě podán, a to s takovou lehkostí a nenáročností, že to velmi potěší. Dobře je zvolené i téma uvadajícího vztahu jednoho z partnerů, kdy jeho partnerka mu po letech připadá moc akční a chtěl by si od ní na nějakou dobu odpočinout, tak se přihlásí na expedici do Antarktidy. Jenže do toho přijde nehoda a hned je vše jinak. Prostě člověk by si měl vážit toho co má, protože pak může být příliš pozdě. Celkově velmi pěkně zfilmovaný snímek, který mohu vřele doporučit. 80% ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem se předem nezajímala o obsah filmu a vlastně ani o herecké obsazení, šlo čistě o výběr podle "obrázku". O to víc jsem si užila zápletku, která pro mě byla naprosto nečekaná, i sympatické herce. Ji Hye Han na mě působí vždycky strašně optimisticky a mile, a tady tomu nebylo jinak. Chun Hee Lee není sice vyloženě fešák, ale má v sobě něco zajímavého. Moc pěkný film, 4* ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom ako neúprimnosť, únava a nevšímanie si reality zasiahne do vzťahu. On, Jun-seo sa chce rozísť, ona, Mi-yeon si myslí, že je všetko v poriadku a do toho zasiahne ruka osudu a stane sa nehoda. A on si zrazu uvedomí, že chvíľky a činy, ktoré sa mu predtým zdali otravné, sú mu zrazu nepredstaviteľne vzácne a chytá sa ich ako stebla trávy. Platí tu známe "To čo máme si uvedomíme, keď to stratíme."Svoje chybičky tento film určite má,ale výsledok je celkom pekná štúdia. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama