Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou … . Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí. (Ketri)

(více)

Recenze (21)

May 

všechny recenze uživatele

Filmove zpracovani pribehu odvozeneho ze slavneho obrazu zobrazujiciho jizdu dvou muzu na koni. Cili v podstate naprosty blabol, po kterem ovsem sili davy nejen fanynek dvou hlavnich hrdinu ale zaroven i kritky. Ne ze by byl ten film spatny, to ne, ovsem dve a pul hodiny je na neustale se opakujici kolobeh udalosti, jak v kazdem prvnim serialu, trochu moc. Pribeh neni vubec slozity, ovsem vic nez stopaz, ktera se do jiste miry ztraci v zajimavych interierech, filmu velmi ublizuji naprosto ukrutne nevyrazne herecke vykony, ktere jelikoz by mely zobrazovat ponekud vaznejsi tema a hluboke emoce, jsou casto skutecne vylozene neprijemne unyle a lacine. Cele silenstvi kolem tohoto filmu a kolem na Koreu skutecne odvaznych gay scen uprimne nechapu. 5-6/10 ...(samotny nazev je "Zlost dvou bratru" nebo neco takoveho, zadne Zmrzle kytky...) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do Ssanghwajeom jsem netušil, že jinak čistý anime žánr yaoi dorazil již i do korejských hraných filmů. Na kostru přibližně Šejkspírovské, historické tragédie navlékly se nehezké kusy masa. Kdo za to může? Obsazení? Psí pohledy a nefalšovaná nadrženost jsou vrcholem zdejšího herectví. Vsadím se, že toho bylo dosaženo držením herce v izolaci a pak jeho vpuštěním na jedinou přístupnou samičku. Ta ovšem byla předtím podobně "ošetřena". Kamera to točí, fajn. Ve scénách soubojů zase člověk ocení jednotnou střihovou skladbu a svižné tempo. Co švihnutí mečem, to střih. Vem to čert, že návaznost záběrů je mizivá a choreografie mizerná. Stejně byste ji v jednovteřinovém záběru nepostřehli. A ti manekýni beztak neumí ani hrát, ani bojovat - jen vypadat. Co zůstává? Kostýmy, interiéry, exteriéry a rekvizity. To je ale málo a navíc jejich potenciál pro nalezení uhrančivých záběrů nebyl využit. Ale buďme tolerantní, vždyť jde vlastně o soft porno s jednou gay scénou. Silná *. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický film s vynikajícími hereckými výkony. Jin-mo Ju byl za roli krále oceněn PaekSang Art Awards v roce 2009 (ceny jsou udělovány od roku 1965 za nejlepší počiny ve filmu a TV). Historické pozadí vychází z události, která se odehrála za vlády dynastie Korjo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Maedhros, že některé erotické scény mohly být zkráceny, vypuštěny, nebo jinak editovány, protože působí někdy až příliš samoúčelně a rozbijí pracně budouvanou atmosféru tragédie tařka shakespearovských rozměrů, která nelítostně a zarputile spěje ke svému vražednému finále. Nicméně jsou zde vynikající herecké výkony, Ji-hyo Song jako královna, Ju Jin-mo jako král, třetí hlavní postava, bodyguard Hong Lim, tak nějak nesedí svým projevem do party. In-seong Jo je zde totiž většinu filmu relativně slabý oproti svým vynikajícím kolegům, jeho často jednotvárný herecký reperoár je mi záhadou. Buď to měl ve scénáři, že ta postava má působit unyle, nevýrazně, mnohdy lítostivě, nebo neodvedl to nejlepší, protože v The Classic, A Dirty Carnival, What Happened In Bali předvedl, že hrát umí. Nicméně i přes tyto neduhy, film je luxusní opulentní výpravnou freskou, která věrně evokuje atmosféru doby, rozehráva dovedně napětí mezi postavami, příběh dramaticky odsýpá, jak má, bojové sekvence amatéry jako já neurazí. Hudební podkres fajn, kamera skvělá, různé detaily potěší, výprava famózní, a finále je skutečně written by blood, srazí vás emočně na kolena. Tohle si dám s chutí znova. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Strašně ráda bych dala plných pět. Tohle je jeden z těch filmů, kterým lidi jako já obvykle dávají plná hodnocení. A nesebralo mě to o nic méně, než nejeden počin, jemuž jsem těch pět dala. Žel, nejsem bůhvíjaký fanda explicitní erotiky ve filmech, které se bez ní dokonale obejdou - a tohle rozhodně je ten případ. Většina souloží (byť se na ně koukalo hezky, WTZ) by zasloužila pořádně prostříhat (a některé vystřihnout úplně). Nač všechny ty rafinované obrazové kompozice, subtilní detaily, výmluvná gesta a herecké úsilí hlavních představitelů, když to každou čtvrthodinu (plus mínus) rozbijete přímočarou mrdačkou... A pak je tu Jo In-seong, jehož zjednobrdělé psí pohledy působí v porovnání s koncertem, který předvádějí Ju Jin-mo a Song Ji-hyo, jako blbý vtip. Jinak je ale Ssanghwajeom příběh podle mého gusta - a ten závěr mi natolik připomněl defilé padlých z některých filmů Changa Cheh, že operovat ČSFD s půlhvězdičkami, přidám ji...:-) Podrobněji a s obrázky na Heroes of the East... EDIT: Všechny dosavadní výtky víceméně platí, ale na ČSFD bývám subjektivní, nadhodnocuji - a to cukání směrem k páté bylo příliš silné a příliš vytrvalé... Filmu, který vám při každé repríze ve finále zlomí srdce, se prostě nedává pod pět. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ historického filmu, které u Korejců tak miluju. Krásná výprava, dokonalá kamera, úžasná hudba a neotřelý příběh vycházející z hodně netradičního milostného trojúhelníku. Jediné, čeho bylo přes okraj poháru, byla, jak už tu přede mnou psali jiní, erotika. Nemusela být tak detailní, ale střihači bylo asi líto to vyhodit, když už se herci tak snažili. Mám i režisérskou verzi, ale bojím se, že ty minuty navíc budou patřit právě jí. K příběhu jako takovému bych nepřidávala ani neubírala vůbec nic. Pro mě byl dokonalý. 4,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Námet je pútavý, herecké výkony pôsobivé, takže jediný problém mám s tempom. Keby bol film o pol hodinu kratsi, tak by bol perfektny. Napriek tomu hodnotenie 7/10 preklopim na 4* pretoze by som nepredpokladal, ze ma zaujme pribeh o zmiesanom milostnom trojuholniku odohravajucom sa na kralovskom dvore. Bezne ma taketo filmy k smrti nudia. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nějak mi unikají ty jejich dynastie, ale tento příběh má naprosto nádhernou kameru. Bohužel kameraman není uveden ani v titulcích. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Bacha, veľká možnosť výskytu spojlera, i keď mnoho miestnych negramotných meňaviek ho možno ani nezaregistruje! Vualá, film podla skutočnej udalosti! Mladý permanentne zneužívaný chalan už už začína považovať stockholmský syndróm za otcovskú lásku, keď tu zrazu zistí, že po svete behajú i osoby s jednou bonusovou dierou, o dosť jemnejšou a voňavejšou. Chalanisko nám začína sexuálne žiť a objavuje záchodový sex na dedinských diskotékach. Tatko s obľubou v akvareloch, pestrých županoch a hitoch od súdobých Village People zrazu precitá. To som fakt homo len ja? Frustrácia z uvedomenia sa prerastá na nekoordinované oháňanie sa palicou na psa a potreby vynucovať si lásku autoritou. Avšak keď raz okúsite sexi aziatku ku každonočnej kolonoskopii, i keď od ťamana (mrk-mrk), sa už normálny človek nevráti. Príbeh ako z tretej strany Nového času/ Blesku z minulej stredy...Prestrofarebné kostými, šermovačky, sex, homosex (ten predáva, na to rejža očividne vsadil) a kde tu vystreknutie krvy. Ku koncu sa to však už zbytočne naťahovalo mnohými bezvýznamnými a patetickými scénami, a práve to naťahovanie sopla podráža filmu nohy. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné překvápko tenhle snímek - netradiční zápletka, kvalitní herecké výkony, povedená hudba, pěkné dekorace, kostýmy i exteriéry, slušné akční scény i působivý pohled do nitra zoufalosti hlavních aktérů. A na korejský snímek opravdu dosti velké množství erotiky včetně solidních detailů (viděl jsem directorku zřejmě), no snažili se herci docela fest :-) 75% ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzajímavějších filmů poslední doby. Herecké výkony všech zúčastněných, především ústřední trojice, jsou vynikající. Heterosexuální erotické scény jsou neuvěřitelně krásné. Rozpolcenost hlavního hrdiny, který je k souloži se ženou víceméně dotlačen a z loajality k panovníkovi „vyhoví“ a pak - pro něj bohužel - objevuje spolu s královnou 13. komnatu, byla zahraná víc než přesvědčivě. A jen tak na okraj - co se týče homosexuálních scén - znám málo filmů, kde by sex mezi dvěma muži působil tak (pro heterosexuála) přirozeně. Příběh opravdu není složitý. A vadí to? Mně ne. Kvalitu příběhu ovlivňuje nakonec i něco jiného než samotný děj. Především způsob sdělení. A taky atmosféra. Nic z toho mě nezklamalo. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh a poutavý děj .. film kazí jen pár docela okatě prkenných herců ... Naproti tomu celku jako takovému stejně vévodí dva naprosto skvěle zahrané party - postavy krále a královny. Oba smutní, uvěřitelní, oba neskutečně trpící ... Odvaha herečky Ji-hyo Song při odvážných scénách, naprosto decentních a nepohoršujících, zasluhuje pochvalu a ocenění. Nechápu to zdejší odsuzování erotiky, vždyť zrovna tento příběh je celý na TOM postaven. Až z té zde ´tolik´ ukazované / kritizované, přitom vlastně vynucené, sdílené intimity, tělesné blízkosti a teprve později fyzické vášně, vznikla celá ta jejich láska a v takovém případě každá zdejší lechtivá scéna posunuje, ukazuje to nutné a hlavně vysvětluje (obhajuje) následující děj. Zobrazit skutečnost, to přece nemůže v tomto případě nic jiného nahradit .. žádné naznačování, ani x minut žvanění navíc ... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Naozaj nevšedný a skvelý film, tá historická výprava naozaj stála za to a príbeh bol úžasný. Dokonale zahrané. Z celého príbehu dýcha obrovský smútok, láska naplnená aj nenaplnená a z nej plynúca odvaha, šialenstvo, trpkosť a zatrpknutosť zo zrady. Erotické scény sú práve v tomto filme podstatou deja a jeho základom. Koniec v podobnom duchu som síce čakala ale aj tak bol desivý, vzrušujúci a smutný. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť raz odvážny kórejský snímok, tentoraz však siahajúci za hranicou môjho vkusu. V siahodlhej stopáži filmu sa všetko točí okolo netypického milostného trojuholníka. Aj keď niektoré scény sú zvládnuté dobre, napr. akčné súboje, vyvražďovanie či scény milosnej vášne, ale všetko to hrajú "muži" s chlapčenskými tváričkami a cool účesami zameranými pravdepodobne na mladé kórejské fanúšičky. Celé to pôsobí málo vieryhodne. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Většinou jsou ty asijské historické dramata hodně těžké na podívání. I když jde většinou o vymyšlené věci na pozadí určitých událostí, tak vždy tam něco hapruje. Tento snímek mě ale překvapil svým velmi dobrým příběhem, a i když je to trošičku natáhlé a na konci je tam zase ta korejská dramatičnost, tak stále tam byly momenty, které jsem si maximálně užil, mezi nimi nechybí ani herci a jejich výkony. Joo Jin- mo a Jo in-seong skvělé, soundtrack výborný a totální špička je ten králův song. Až na pár drobností opravdu překvapení, že konečně jedna z mála opravdu dobrých filmů s historickým pozadím. Jinak ty souložící scény byly v pohode, pěkně to film oživilo:-D ()

Plasticine 

všechny recenze uživatele

film je jednoduchý, zdlouhavý a chvílemi děsně pitomý (smích střídalo wtf). herecké výkony průměrné a nejhorší je ten nevděčnej spratek s neustále trpitelským výrazem ve tváři. jedno se ale musí nechat, výprava filmu se fakt povedla. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Tenhle film staví opravdu na skvělé výpravě. Pro oko to je lahůdka. Nicméně na vyšší hodnocení to nemá. To, že má příběh jednoduchou zápletku mi vůbec nevadilo. Naopak, jak víme, Korejci dokážou děj pěkně přeplácat, takže toto bylo příjemné odlehčení. Ale časově je to maso. Víc jak dvě hodiny si film fakt nezaslouží. Jak tu bylo zmíněno.. První milostné scény s paralelním dějem fungovaly, pak už to bylo na škodu a působilo to moc účelně. Král byl naprosto excelentní. Měl neskutečné charisma. Vypůjčím si zdejší přirovnání - nevděčný spratek :D a psí pohledy na postavu In-Sunga sice sedí, a i když na královo charisma neměl, tak jeho sklíčenost mi vzhledem k okolnostem nevadila. Jeho herectví je takové divadelní a afektované, ale k němu to prostě tak nějak patří.. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento korejský sageuk, nebo-li historické drama, byl pro mě nesmírně hlubokým, ale také nervy drásajícím zážitkem. V některých částech filmu jsem ani nedýchal. Král, víceméně velmi krutý, protože tak to v historii muselo být, aby se udržel u moci, z dynastie Koryo (po ní získala Korea své pojmenování) je homosexuál, za manželku má princeznu ze sousední říše Jü-an (Yuan) a zamiloval se do velitele královské stráže Honga. Stráž je králi na život a na smrt slepě oddána, a tak i Hong se v tajnosti sexuálně podvoluje Králi. Jenže následník trůnu, potomek, dědic, stále není na cestě, neboť královna je bez manželského sexu, kterého její choť se ženou není schopen. Proto Král nařizuje svému věrnému milenci a příteli, aby chodil královnu v noci oplodňovat. Tím celé klubko příběhu vlastně začíná. Film si myslím, že nebude pro každého, někteří odsoudí, jiní nepochopí styl herectví, které je v Asii jiné,a ti další si jen kritikou posílí své nulové ego. Snímek velmi syrový, krutý, erotický (ale schválně kvůli vyjádření chtíče, ne bezcílně). Vynikající výprava, hudba, zpracování. Herci museli podstoupit náročný výcvik šermu, bojů, jízdy na koních či hraní na tradiční korejský hudební nástroj geomungo. Příběh a útrapy hlavních hrdinů se mi zažraly hluboko nejen do duše, ale až do morku kostí. Snímek s vysokým hodnocením tad, na IMDB a MDL (7,6). Brzy se k němu vrátím ... 4x10 ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý historický akčný príbeh s pôsobivou výpravou a erotikou opradenou prvkami kámasútry . Vcelku poriadne nákladný projekt o narušenom kráľovskom homošovi Ju Jin-mo a jeho bisexuálnom veliteľovi ochranky Hong Lim, ktorý už od útleho veku padol kráľovi do oka. Všetko naruší nutnosť vyrobiť potomka na čo kráľ Ju Jin-mo prinúti veliteľa ochranky Hong Lima, popichať svoju kráľovnú Ji-hyo Song. Potom sú to už len klasické intrigy a vyvražďovanie na páse, až do úplného konca. ()

KeskarM 

všechny recenze uživatele

Ve své době (a vlastně dodnes) pro Korejce velmi kontroverzní snímek zobrazující milostný trojúhelník mezi králem, jeho milencem a královskou chotí. Otevřenost v erotických scénách - v Koreji nevídaná! - limitovala kariéru herečky Song Ji-hyo po řadu dalších let její kariéry, čehož vyústěním bylo její účinkování v legendární variety show Running man. Největším tahákem do kin byly dopředu avizované milostné scény mezi dvěma hereckými idoly všech cinefilních Korejek. "oppaa" :D Jo In-seong, Joo jin-mo. A ano, některé erotické scény by opravdu bylo lepší trochu prostříhat, efekt pro efekt a když nahota tak v řádné stopáži?... ()

Reklama

Reklama