Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kwon Yeon-woo pracuje jako úředník na obecním úřadě a ačkoliv je mu už 30 let, žije sám, je tichý a neschopen najít si vhodnou partnerku. Po přestěhování do nového bytu ale často potkává Han Soo-yeong, maturantku zdejší školy, která žije o patro pod ním. Ta je typickou potrhlou středoškolačkou. Kang Sook začal po vystudování vysoké školy také pracovat na obecním úřadě a během cest domů si začíná v metru všímat melancholické Kwon Ha-kyeong. Tu potkává, když ona kouří vždy na stejném místě, a pořád má před očima její úsměv. Po čase ale zjistí, že Kwon Ha-kyeong jezdí po stejných trasách, dělá stejné činnosti jako kdysi se svou životní láskou…a ačkoliv se Kang Sook snaží ji dát další impuls k životu, nezdá se, že by byl úspěšný.
Čtyři osoby, dva příběhy a na první pohled nestejnorodé páry, které začnou mít více společného, než se zpočátku zdá. (jorgus)

(více)

Recenze (65)

tombac 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně subtilní, poklidně plynoucí a příjemná korejská romantika, která má ve finále silný tah na branku, aniž by k tomu potřebovala nálož sladkobolu. Nevykonstruované, reálně působící dějové soukolí, v němž sympatická ústřední herecká čtveřice přirozeně prožívá své slasti a strasti, vy jí držíte palce, slasti se také dočkáte a při závěrečných titulcích budete velmi pohnuti a spokojeni. 9/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený romantický film z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o o slušnom tridsaťročnom mužovi, ktorý je stále sám a keď sa presťahuje na nové miesto, spriatelí sa so svojou susedkou navštevujúcou strednú školu, ktorá si ho obľúbi a začnú sa mať radi a zároveň mužov spolupracovník, ktorý len nedávno ukončil školu pravidelne stretáva v metre o pár rokov staršiu ženu, do ktorej sa hneď zamiluje, ale ona ešte nie je pripravená na plnohodnotný vzťah. So spracovaním som veľmi spokojný, film síce ničím výraznejším neprekvapí a ani nijak zvlášť negraduje, dej sa o niečo posunie len párkrát a aj to len mierne, ale tu to vôbec neprekáža, film si ma získal hneď, je to presne ten typ filmu, ktorý zaujme od prvej minúty, keď si film nastaví svoju výrazne nadpriemernú úroveň a tú si udrží bez akejkoľvek výnimky až do úplného konca, tu nie je vôbec nič, čo by mohlo čo i len trochu prekážať, celé je to veľmi príjemné podané, nájde sa tu plno scén, ktoré vyvolajú ten pohladzujúci pocit, som veľmi spokojný. A poteší aj niekoľko zaujímavých menších prvkov, ktoré to celé ešte spríjemnia ako napríklad všetko, čo tu súvisí s fotoaparátom. Nič sa nedá vytknúť ani samotnej romantickej stránke, toto nie je klasický romantický film, kde by bolo vytvorenie vzťahu to najdôležitejšie, toto skôr pôsobí tak prirodzene a optimisticky a to mi určite neprekáža. Herecké obsadenie je perfektné, prvoradé sú štyri postavy, Yoo Ji-Tae je ako vždy skvelý, k tomu perfektná Lee Yeon-Hee, získala si ma aj Chae Jung-Ahn, Kang-in v úlohe mladšieho muža tiež nie je zlý, ale za zvyškom, ktorý je takmer na tej najvyššej možnej úrovni predsa len zaostáva. A okrem nich tu už aspoň trochu priestoru má len študentkina matka a tá ma tiež bavila. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, škoda, že režisér nie je aktívnejší. Síce nedávam plné hodnotenie, na to by tu len predsa musela byť aj nejaká tá výnimočnosť, ale inak nemám čo vytknúť, skvelí herci, perfektný vizuál a príbeh bez slabého miesta, jeden z filmov, ktorý vždy zdvihne náladu. 80% ()

Reklama

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Utrpení! Nudnější film jsem letos ještě neviděl - a to už je červenec! Romantické filmy už tak nemám příliš v lásce, ale toto byl vážně extrém. Plyšáčči, balónky, mašličky, fotečky, sněhové vločečky, přeslazené řečičky... Jen samé kecy a nic víc! Strohý děj bez jakýchkoliv zvratů, bez nápadu. Divné, naprosto nepřirozené chování lidí. Kdyby ti asiati aspoň mluvili normálně, ale ne - ti než vymyslí jednu větu, trvá to půl dne! Místo dvou hodin mohl film trvat 35 minut, kdyby to z nich nelezlo jak z chlupaté deky. Ach jo, na co jsem to zase naletěl? Jsem opravdu šťastný, že už to mám za sebou a už nikdy více! Nikdy!!! Zdejší hodnocení 84% mi fakt hlava nebere. Ale co, pro mě za mě, takové filmy si klidně můžete strčit do špic. Pět procent a nazdar! ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší rozjezd, kdy jsem málem zapoměl proč mám ty Korejské slaďáky tak rád. Nezvykle decentní přístup bez velkých emocí, gest nebo proslovů. Jednoznačně největším kladem je opravdu moc hezká Yeon-hee Lee, ale i zbytek ansáblu je dobrý, jenom si neodpustím poznámku ohledně mužských charakterů nejen v tomto filmu. Opravdu nechápu proč musí být pokaždé takoví ušlápnutí tragédi. Neříkám že to má být zrovna namistrovaný macho, ale tohle je moc - leda snad že by to byl ideál korejské ženy..... kdo ví. Jeden z důvodů proč mám nejradši My tutor friend. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Další asijské zklamání za poslední dobu? Hello, Schoolgirl není špatný, je dobře natočený. Bohužel mi ale nenabídl nic, co by se mě nějak emočně dotklo. Postavy jsou sami o sobě sympatické, ale jako páry mi nefungují a ve své podstatě nevím, co chce film sdělit. Vývoj vztahů jakoby šel odnikud nikam, přičemž nedošlo ani k nějakému poučení postav. Buď jsem již většinu korejských skvostů viděl, nebo, a v to doufám, na mě ještě nějaké čekají. Naneštěstí poslední dobou se ke mně dostávají spíše ty průměrné. 6/10 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama