Reklama

Reklama

Krokodýl zabiják

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Malé lázeňské městečko terorizuje ohromný lidožravý krokodýl a ubohá skupinka Američanů ho musí zastavit, než začne znovu zabíjet. (Filmbox)

Recenze (49)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $750,000║ Preplácaná fraška, pozliepaná zo všelijakých dokumentárnych záberoch z krokodílmi, kde toho čo skutočne aspoň trošku zaujme je prestrašne málo a hlavne keď filmov o útočiacich krokodílov je už také množstvo že fakt nemá tento žáner čo ponúknuť. /15%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koho sú tie fotky?“ – „Ľudí, ktorí nevedeli plávať rýchlejšie.“ V Thajsku žerie obrovský krokodíl ľudí a ide po ňom Michael Madsen v klobúku a so samopalom. Žiadny zázrak som nečakal, no moje beztak neveľké očakávania schladilo už meno „Halmi“ v úvodných titulkoch v kolónke „produkcia“, čo skoro vždy varuje pred prichádzajúcim zlým filmom. Výsledok je bohužiaľ skutočne zlý, až amatérsky. Experti na krokodílov sa ako experti na krokodílov rozhodne nesprávajú a hajzlik, ktorý týra slony, je tvorcami líčený ako fasa chaloš, kým človek, ktorý sa mu v tom snaží zabrániť, ako zlosyn, ktorý by sa nad sebou mal urýchlene zamyslieť. Krokodíl na tom tiež práve dvakrát dobre nie je, útočí len aby roztrhal obeť a jej časti tela nechal nechá tak. Na jednu pravdivú vec (každý krokodíl má brloh, kam si nosí nezjedené obete, aby zhnili a ľahšie sa mu konzumovali), pripadá 10 scén, ktoré nemajú „základnú krokodíliu logiku“. Nevraviac o tom, že krokodíl má vešteckú guľu a v CELOM Thajsku bez problémov zaútočí práve na hlavnú zápornú postavu, keď ju navštívi v JEJ bazéne. Čo dodať. Snáď len v lepšom prípade matné herecké výkony (Madsen je pohodový, ale úvodné titulky klamú, keď ho uvádzajú na prvom mieste), scenár zaprataný nudnými klišé, odporné počítačové efekty, málo vrážd (väčšinu času sa „hovorí a budujú vzťahy") a zábery na krokodíla, pozostávajúce (pravdepodobne) z dokumentov. P.S. V roku 2007 vzniklo 5 kroko-hororov: okrem dnešného ešte video-film JAZERO 2 a ďalej KRVAVÁ LAGÚNA, PRVOTNÉ ZLO – PRIMEVAL a KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jejkote, to zas bylo...:) Dívala jsem se z jediného důvodu, kterým byl Michael Madsen. Jaká byla poté moje radost, když se Mikey objevil na obrazovce asi až po hodině a ještě k tomu na ní strávil v rozkouskovaných scénách ani ne půl hodiny. Slovy se mé nadšení nedá popsat:) Rozhodně se nenechte zmýlit krvelačně vzhlížejícím plakátem, protože to je na této "krokodýlí nudě" patrně asi to nejzáživnější a nejlepší. Ve filmu se absolutně nic neděje. Již od začátku mohou být diváci obšťastněni pohledem na "nevinné, Thajské školačky", které se z příběhu nehnou asi další hodinu, po níž se konečně něco... pomalu... začne... dít. Ale jen trochu, možná ani to ne. Po celou tuto dobu vidíme pouze Thajské domorodce, polonahá těla, křečovité úsměvy, nadržené kluky a do toho ještě dluhové, či jakési, problémy jednoho z nich. Vysoká pravděpodobnost, že se spánku neubráníte. A ani Mikey to nedokázal zachránit. Nezáživné, bezobsažné, kde se ani chudák krokodýl skoro vůbec nedostal k "soustu." Dostanete velkou porci nudy, zbytečných a plytkých keců a pár záběrů na digitálního krokodýla. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už som videl mnoho filmov o zvieratách - zabijakoch; takzvaných animal horrorov. Neprekonaným vrcholom tohoto dosť lacného subžánru je geniálny snímok amerického režiséra Stevena Spielberga, z roku 1975, "Čeľuste". To je skutočný filmový klenot. "Krokodíl útočí" je na tom horšie. Oveľa, oveľa horšie. Je to nízkoropočtový televízny titul so šablonovitým, predvídateľným scenárom, béčkovými hercami a nekvalitnými filmovými trikmi. Naviac rozmery vraždiaceho krokodíla hodne kolíšu a jeho útoky sú chaotické a neprehľadné. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

To zas někdo šlápnul do velkého, hnědého, kouřícího, smrdutého, krokodýlího (budu slušná) produktu vyměšování... a ještě na tom hovnu uklouznul a vymáchal si v tom hubu! Michael Madsen je zjevně těžký alkoholik nebo úplný analfabet, protože nikdo při smyslech by se po přečtení tohohle scénáře k něčemu takovému dobrovolně nesnížil... no, Marek Vašut by to třeba vzal místo reklamy na Prosthenal;-). A možná Majkl netušil, chudák, že kromě něj dostanou role samí neherci, výprava bude ušmudlaně neatraktivní, záběry krokodýla budou zběsile sestříhané z několika poloamatérských přírodopisných dokumentů, krokodýl tedy bude měnit nejen velikost, ale i druh a lokaci (jednou v blátivé řece v džungli, za vteřinku v čisťounkém moři)... Což je pořád ještě slabota proti efektům, při kterých skutečně tuhne krev v žilách: divák je naprosto zhrozen a zhnusen, jak dětsky papundekloidní a občas i ve windowsovském programu "Malování" nakreslený krokodýl (ehm) může být spáchán v 21. století. Hvězdičku za to, že jsou i horší filmy a seriály (měřítkem kvality jsou mi české telenovely:-)). 15% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jack má krokodýlí farmu, o níž usiluje místní developer. Respektive o místo, kde se nachází. Do jejich střetu zasáhne mořský krokodýl, který si vybere přímořské městečko jako své loviště. Nejdřív to má vypadat, že se jedná o krokodýla vypuštěného v noci z Jackovy farmy, brzy ale nejen policie zjistí, že téměř šestimetrový zabiják je přivandrovalec. A tak začne hon, jehož se zúčastní také lovec krokodýlů (M. Madsen), co chce pomstít všechny ty, které krokodýl sprovodil ze světa. V první polovině se více povídá a řeší farma, druhá je o něco svižnější a nejlepší je poslední čtvrtina zachycující lov. Jako plus lze označit převažující záběry živého krokodýly, byť nemá patřičnou délku. Triky jsou průměrné, ale ne nejhorší. Krve dosti, uhryznutá hlava, paže, roztrhaná těla a překusování obětí ujdou. Kromě klišé v podobě sežrané dívky  a zde i jejího chlapce na začátku (hned po rybářích), je sežráno dítě a padouchové by si tentokrát měli dávat obzvláště pozor. Tenhle krokodýl je totiž neobyčejně vypečený, a tak vleze i tam, kde byste ho nečekali. Závěr v jeskyni je přitažený za vlasy, což u těchhle filmů je snad pravidlo. Ale jinak je většina sežrání vcelku realistická. Pěkná příroda (mohlo jí být více), povedené podmořské záběry. Scénář sice průměrný, avšak s minimem stupidních dialogů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I tento kousek je součástí Maneater Series. Asi nejvíc zde samozřejmě kromě diváků trpěla i samotná atmosféra. Film místy připomínal spíše komedii či parodii a diváci se povětšinu času budou spíše držet za hlavu a usínat, než aby se třásli strachy a schovávali pod peřinou. Tenhle film stačí opravdu vidět jen jednou a nikdy více. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám asiatky? Baví vás drsňácké přicmrndávání Michaela Madsena? Chrochtáte blahem, když krokodýl žvýká lidské maso? Chcete další důvody, proč se na to podívat? Od podobných filmů se nedá očekávat příliš moc, ale tenhle poskytl všechno, co jsem od něj očekával. Takže jsem spokojený. Nijak mě vnitřně neobohatil, ale pobavil ano. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nudná, amatérska hovadina, pri ktorej mi je ľúto hlavne toho, že sa do nej dal zlákať Michael Madsen. Jeho filmografia je síce plná béčok, ale toto je vrchol. A tak hviezdička pre jeho odvahu. Odporný film. ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Už podľa úvodného "smrtiaceho" scenára použitých dokumentárnych obrázkov je jasné..že ide o sračku..s akousi zvláštnou vôlou som to dopozeral..ale ono sa to ani nedá napísať čo som videl... ()

Compote odpad!

všechny recenze uživatele

Co říct, prostě mě to jaksi neuspokojilo. Je to NIC, nezáživné nic a nezábavné nic. A přitom ten námět.. no mohla to být sranda. 0% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je to céčko áno viem a pozrel som si to iba kvôli Michaelovi Madsenovi, ale nemôžem si pomôcť v podobných filmoch s týmto námetom herci šaškujú jednu celú hodinu ukážu pár nepodarených efektov zvieraťa a koniec. Tu sa však hrali zo skutočnými zvermi v krokodílej farme strkali Thajci do tlám skutočných krokodílov u mňa to teda pozdvihlo dojem. Madsen zahral svoju postavu naozaj slušne dokonca sa mu podarilo aj pár hlášok. škoda tých pár zbytočných CGI efektov ktoré kazia dojem. Na céčko primerane slušné. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

O krokodíloch je hodne filmov,ale tento je z tých najhorších.Pripadal mi taký zlepenec z dokumentárnych a hraných filmov.Okorenený aj láskou na prvý pohľad,aj podnikateľskými zloduchmy.Veľmi predvídateľný film,ale krajina pekná.Tentokrát je to Thajsko.O hercoch škoda hovoriť,nemá to význam.Tvorcovia do filmu napchali aj mladé thajské teenagerky,ale vôbec to nepomohlo.Úplne zbytočný film. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Aspoň bol ten film lepší ako tunajší obsah V Thajsku začal zabíjať ľudí obrovský krokodíl. Začína nebezpečný lov na príšeru v podmorskej jaskyni, kam si odnáša svoje obete.(oficiální text distributora) To je k smiechu. ()

Reklama

Reklama