Reklama

Reklama

Město duchů

Trailer

Obsahy(1)

V USA propuká finanční aféra a mladý pojišťovací agent Jimmy z New Yorku prchá před zákonem. Odlétá do Kambodži, aby tam našel svého "obchodního" partnera a vyzvedl svůj podíl. Čeká ho však překvapení, s jakým nepočítal... (oficiální text distributora)

Recenze (26)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Matt Dillon je naštvaný. A má prečo. Najväčšou záhadou súčasného Hollywoodu je fakt, že štúdiá úplne ignorujú herca, ktorý nielenže (príliš) dobre vyzerá, ale vie i (veľmi) dobre hrať, ako ukázal v 80-tych rokoch. Niečo na tej Mary je a Nebezpečné hry nie sú práve filmy, ktoré by stavali práve na Dillonovi. Naštval sa a sám zrežíroval film, ktorému tá vášeň (príliš) uškodila. Mesto duchov by vyzeralo ako podpriemerný televízny krimithriller nebyť zaujímavého, svižného strihu, takže napokon nie je až taký nudný, akým by mohol byť za iných okolností. Tie hviezdičky sú v podstate za frajera Dillona. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale nejlepší herecký výkon podal Dillon pod svou vlastní režií. Gerard má bohužel hodně malý prostor, naštěstí alespoň Stellan byl před kamerou téměř přiměřeně, čímž se samozřejmě s bravurou sobě vlastní stal nejlepším hercem snímku. Caan je sice sympaťák, ale v konkurenci dvou evropských hereckých velikánů vyznívá jeho výkon značně nejistě. Scénář filmu je poměrně zajímavý, jedná se o solidní hru na kočku a myš bez toho, aniž bychom tušili, kdo je vlastně kočka a kdo myš. Nejlepší ze všeho je ovšem režie. Nápadité hry se světlem, s mizanscénou a výborná práce při střihu tvoří dokonalou souhru při výrobě fantastické atmosféry. Dillon se bohužel se svým filmem, který měl spíše obrážet kluby a festivaly typu Sundance, trefil mezi špatnou cílovou skupinu. A zdá se, že chladné přijetí snímku ho odradilo od další autorské tvorby, což je nesmírná škoda, protože Dillon je lepší scenárista, než herec, a mnohem lepší režisér, než herec. Film sice není na čistých pět, ale vzhledem k nízkému hodnocení mu s chutí ráda kousek hvězdičky přidám. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Obrovskou předností tohtoto exotického thrilleru je úžasná, hutná atmosféra a také způsob vystavení celého děje, kdy divák si dlouhou dobu (stejně jako hlavní postava) nemůže být jist, na čem je, a nechávalo mě to v patřičném napětí a očekávání až do konce. Matt Dillon mě vlastně překvapil hned dvounásobně – kdysi jsem ho už viděl v jedném akčním filmu z 80. let, kde mi totálně nesedl, ale tady musím uznat, že jeho ztvárnění hlavní postavy agenta zapleteného do spárů v neznámém světě bylo velmi povedené a dokázal na mě nejednou působit i charismaticky. Dokonce mě tu Dillon bavil mnohem víc, než jeho spoluhráč James Caan, kterého mám sice hodně rád, ale tady jsem měl u něj občas pocit, jakoby hrál jen na půl plynu a svým zdejším výkonem se příliš nedokázal vyrovnat tomu, co předváděl mnohem dřív zamlada. No a Dillon jako režisér je pro mě tím druhým překvapením, jen mi přijde trochu škoda, že ve své autorské tvorbě již dál nepokračoval, snad proto, že jeho debut nenašel správné publikum? Město duchů mi připadalo právě výborné i po režijní stránce včetně neobvyklého vizuálu plného ojedinělých her se světlem. Také jsem si projednou mohl užít film natočený (snad komplet) ruční kamerou konečně bez toho, aby zároveň byla v rukou „snímače“ příšerně rozklepaná ve stylu Dogmy 95, naopak velmi citlivě pomáhala zesilnit pocit neustálého neklidu a spolu se svižným střihem dodávala na mírné akčnosti. Asi bych to neviděl jako špičku žánru, pár slabších míst by se našlo, ale velmi osobitý thriller včetně několika TOP scén (netopýři!), natočený nekonvenčním způsobem, za mě ano... opět případ, kdy se zcela rozcházím se zdejším průměrm hodnocení, naštěstí v tom pozitivním směru. [75%] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se marně ptal sám sebe, na jaký film se vlastně dívám. Žánrově to snad ani nešlo zařadit. Přesto musím přiznat, že jsem se nenudil a byl docela napjatý. Film, který rozhodně neurazí. Matt Dillon mě jako režisér nezklamal. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak sem to přežil a byla to neuvěřitelná nuda ale je pravda že poslední půl hodinka se mi celkem líbila hodně a 1* dávám za Gérarda Depardieuho který se mi ve své roli moc líbil.Ale celkově je to film kterej mi stačí vidět jednou.....děsně nudnej. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Je to celkem bída, ale když beru v potaz, jaké stinkery tu mívají přes 80%, tak mě takto nízké hodnocení zaráží (a opět potvrzuje mou hypotézu o "masových" reakcích zde na databázi). Souhlasím s kopfou - slušná atmosféra, která však nedostatečně koresponduje s příběhem. Kambodžská krajina (včetně té "kulturní") je nádherná i se všemi negativy (zašlost mnoha staveb), její temná historie dává dění na plátně zvláštní patinu. Nápaditější scénář, přirozeněji napsané dialogy, lepší propointovanost a mohla to být parádní podívaná, navíc ve stylu, kterým se již příliš netočí... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Matt Dillon mě velice příjemně překvapil, vůbec jsem netušila, že si vyzkoušel i režisérskou stoličku.. Příběh o podvodnících, kteří se mimo jiné podvádějí i navzájem mezi sebou, se mi zamlouval, já k tomu přistoupila tak, že všichni lžou a tudíž jsem se nemohla splést.. Pomalé tempo vyprávění mi vůbec nevadilo, atmosféra snímku skvělá, herci výteční.. No a samotný závěr mě vyloženě potěšil, sice si nejsem jistá, jestli by tohle někdo udělal, ale chci věřit, že by se někdo našel, třeba Matt Dillon.. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Někdy je důležitá cesta a ne cíl. Město duchů je přesně takový případ. Není sice bez chyby, ale nabízí dobré herecké výkony a skvělou, téměř hypnotickou atmosféru. Je osvěžující, že v době plné digitálních blockbusterů někdo investuje svoji energii a čas do filmu, který sází na poctivě odvyprávěný příběh a autenticitu. A je smutné, že si mraky lidí pletou pomalé tempo s nudou. Každopádně Matt Dillon příjemně překvapil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dlouhé nezáživné a plné očekávání, které se nedostaví. Od filmu jsem čekal úplně něco jiného. Jediné plus je barman Gerard Depardieu ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Dillon umí zahrát, což ukazuje v nejednom snímku. I tady je dobrej (stejně jako Depardieu v jedné z vedlejších rolí). Jinak jsem ten film spíš přetrpěl.. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Film má několik rovin, které je třeba posuzovat odděleně, protože bohužel ne ve všech bylo dosaženo solidní kvality a záměru tvůrců. V tomto smyslu je kamenem úrazu patrně scénář. Výborně rozehraná zápletka...Následuje přesun do exotického prostředí...Zde kafkovské sevření jeho neutěšenými podnebnými a životními podmínkami, bizarními postavami (opicí počínaje, strážcem vstupu do baru konče), neustále přítomnou nejistotou, pocitem, že ONI (kdo?) O MNĚ VĚDÍ (co?)...Na tomto základě se rozehrávají další kafkovské vstupy (a la špikovací nůž v kuchyni), mezi něž mj. patří snová kráska, kterou lze získat (ano, jako ve snu nebo když FK vypráví), zákeřný komplic, nedůvěryhodný boss a jiné dusivě ambivalentní bytosti, jež vás všudypřítomně obklopují (domorodci nebo tahači za nitky? oběti nebo štváči? nevědomí nebo cynicky vychytralí? spojenci nebo zkázonosní spiklenci?). Potud dobré a vysoce potenciální, podpořeno výbornými herci (Skarsgård, Dillon, Depardieu, domorodci). Roztáčející se dějová vrtule je ale nezvládnutá - kompozičně i režijně - a ze scénáristického hlediska ji lze považovat za nedodělek, natočený patrně ve spěchu a pod časovým tlakem. Jako eventuální rehabilitace těchto záseků pak asi nepostačí jakoby nalepený a skoro parodický happy-end, byť po něm jinak každý skrytě nebo otevřeně toužíme. ()

dvd-L 

všechny recenze uživatele

Napínavý film z prostředí současné Kambodži jakožto cizího světa do něhož lze stejně dobře uniknout, jako se v něm ztratit. Příjemná vyjímka z pravidla Hollywoodské produkce. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Kdo Dillonovi povolil natočit si vlastně sepsanou volovinu (nebudu používat ostřejších slov) a ještě v ní hrát? Kde sakra nabral ty velmi dobré herce, které běžně vidíme v pořádných filmech.. jak se mohli upsat na něco takového? Dvě hodiny tam Dillon jen pobíhá a je to neskutečná nuda, která vůbec nic neřeší. Ten film se podle mě hodně snaží hrát na atmosféru, jak je pomalý, ale je tak neskutečně blbý, že mu už nic nepomůže. Fuj.... 3/10 ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Už jen název napoví, jak "neobyčejný" film Město duchů je. Nuda, nuda, šeď, šeď. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy tak rád viděl závěrečné titulky, protože Dillonův režijní debut skončil naprosto katastrofálně! A nepomohlo mu ani rádoby drsné thajské prostředí, Depardieu, nebo varovné video s popravou. A když jsem se těšil alespoň na Nataschu, tak se objevila krátce, nemastně neslaně, dějově téměř zbytečně a nečekaně (...) se vychrupla s Dillonem. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadenie od Depardieu bude iba prihrávačom bez väčšieho významu. Matt Dillon je priemerný, tak ako Stellan Skarsgard, Najviac zaujme James Caan. Dillonov režisérsky počin nesplnil očakávania a okrem nádhernej prírody už na nom príliš veľa zaujímavého nieje. Zmätené a nudné dielko. ()

Reklama

Reklama