Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy, zvláště vidím-li takovýto sqost, hluboce lituji, že jsme zde omezeni pouze textem. Genialita tvůrců "hlubokého" filosofického veledíla tohoto formátu evokuje v mé hlavě vždy spoustu fascinujících, esoterických obrazů, o které bych se nesmírně rád podělil se všemi čtyř a pětihvězdičkovými uživateli. Je to Bůh? Nebo snad samotný Budha? Či snad dokonce Chesus Gonzáles? Nuže, moji milí, nebudu vás již déle napínat a zcela neskromně, při své mizerné geometrické představivosti, pokusím se kreslit pomocí slov. Uvolněte se, zhluboka se nadechněte a já vás provedu nejzazšími kouty své patologické mysli: Představte si tak půlmetrové písmeno "V". Teď si představte druhé půlmetrové písmeno "V" otočené vrcholem vzhůru. Tak, a teď si to druhé písmeno "V" postavte v duchu na to první. Máte? Výborně! Nyní myslete na imaginární vertikální diagonálu uprostřed takto vzniklého obrazce, která však nespojí oba vrcholy, ale skončí několik centimetrů od nich. Máte? No chytré hlavičky! A na závěr vztyčme na každou hranu našeho milého útvaru asi tak tři stejně dlouhé kolmice a snažme se mezi nimi zachovat přibližně konstantní vzdálenost. Vidíte to co já? To jste ale mazaní uživatelé!!! A nyní si zkuste představit Verbala, jak po shlédnutí této příšerné PEACHOVINY svůj komentář několikrát hystericky obtáhne!!! ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a netradiční mix detektivky a thrilleru. Některé scény opravdu překvapí, ať už na nás zanechají příjemný, mrazivý nebo nechápající výraz v obličeji. Jako celek bohužel film nepůsobí příliš uceleným dojmem a to i přesto, že se všechno vlastně motá kolem hlavní postavy a snaží se to držet hlavní linie příběhu. Vznikla tak mozaika plná prapodivných scén a vyšinutých postav. Do toho se navíc plete náboženství (Bože, proč?) a jak se děj blíží zdárně ke svému konci, dialogy se stávají čím dál více chatrnější a i přes fajnovou první půlku filmu na mě celkový výsledek působí spíše kontraproduktivním dojmem. Neuspokojivý konec a průměrné digitální podání tak nakonec vyvažuje jen ta hudba. Vůbec mě dost překvapilo, že se tu objevilo tolik post-rockových kapel, které poslouchám, což si zase můžu brát osobně, protože použití již známé hudby můžu vždycky brát jen jako pouhopouhou vykrádačku. Kupodivu jsem se ale nenudil a to se počítá. (7/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Josh Hartnett přichází s deštěm. Víte jak je to s deštěm? Když se do toho nepřimotá bouřka nebo vítr, tak bez emocí dorazí mrak. Pak to na nás spadne, časem země uschne a po dešti nebudou ani památky. Víte jak je to s tímhle filmem? Úplně stejně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Utrpení přichází s deštěm. Hluboké, meditativní a působivé od první do poslední minuty. Několik postav jejich příběhů, minulých osudů, které jim přinesli utrpení a osudů budoucích, které můžou nabízet vykoupení. Precizně technicky zvládnutý film, který Anh Hung Tran nepouští ani na vteřinu ze svých rukou a detailního dohledu nad každou drobností (hudbu musel vybírat roky:)). Rozhodně ho však neocení každý,protože nabízí chvílemi trochu drsnější podívanou s dostatkem náboženských motivů a pochopení sebe sama. Silná a jedinečná atmosféra velmi osobitého díla ve spojení s mixem žánrů i hvězd, západu a východu, dělá z filmu netradiční a působivé dílo. Není ho nutné vidět, když ho nebudete chtít prožít. PS: Jen abych doplnil Malarkeye, po dešti zbudou památky. Květiny začnou více růst, vzduch začne jinak "vonět", potoky zvýší svůj průtok, nějací lidé díky tomu přijdou o život nebo úrodu... jiné lidi zase déšť očistí nejen od špíny fyzické, ale i psychické. Déšť změní víc, než je na první pohled patrné a úplně stejně to platí i u tohohle filmu. ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný pozérský blábol. Josh Hartnett a Elias Koteas se tam ztrapňujou, co to jde a zbytek ansáblu pravděpodobně složený z asijských pornoherců podává bohužel stejně kvalitní výkony. Z amatérského vizuálu se mi chtělo blejt. Tak 80% filmu je točeno někde ve křoví za sídlákem a to nemluvim o hyperpřemrštěné stopáži. Aby ne, když se tam Hartnett 5 minut válí po podlaze a trpitelsky čumí, nebo vždycky někdo jede hrozně dlouho autem a mlčí přičemž k tomu hraje nějaká debilní chcojka. Jestli to mělo vyvolat nějaké pocity a emoce, tak mě to skoro vyvolalo záchvat akutního sraní. Největší výsměch jsou ale ty logické gigalapsy. Josh Hartnett, soukromý vočko odhalí příbytek hlavního pohřešovaného dedukcí, před kterou by smekl i Columbo, ale místo aby tam na něj teda počkal tak běhá po městě, které má řádově milión obyvatel a kouká po lidech dalekohledem!!!! No a třešnička na dortu je tak hyperdebilní náboženská symbolika, že bych za ní režiséra a scénáristu pořádně se zadostiučiněním nakopal do koulí. I takový Albert Pyun je proti němu teolog vizionář. Totálně nezvládnutý a neuvěřitelně prázdný, amatérský a rádoby k zamyšlení film, který se směle zařadil do Top 3 největších sraček, co jsem kdy viděl. Prostě urážející megamrdka. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Andělíčku můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku, až ukřižuji Harnetta, toho režiséra s neskloňovatelným jménem a všechny ostatní, co se na tomhle thrilleríčku podíleli. Jelikož jsem prostého původu, bohužel jen středoškoleského vzdělání, nevidím na tomto filmu žádné kvality, jen sprosté mučení, nikoli hlavních hrdinů, ale diváka.. Ale já si nestěžuji, měla jsme hroznou chuť napsat hanebný komentář, jenže mé dobré srdce to nemůže dopustit a tak prostě nemůžu napsat, jaká to je sračka :o) U mě přichází s deštěm akorát potřeba čůrat! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tran Anh Hung vytvořil fenomenální dílo, které lze bez nadsázky označit za evangelium postkoloniálního globalizovaného světa. Cesta k transcendenci, která zde má doslovně význam jako odpoutání se od těla coby hmoty a s ním spojených zafixovaných kódů myšlení, vede přes agónii. Příznačně pro současný svět a jeho kulturu film využívá až odtažitě vycizelovanou formu, ale postupně směřuje k maximálnímu vypětí. Nápaditě jsou takto užiti herci v hlavních rolích, kteří všichni jsou ohromně populární hvězdy. Jejich zářivé tváře hyzdí známky emocionálního vypětí i fyzické únavy a jejich výstavní těla se potřísněna krví a špínou svrašťují extatickou bolestí. [Fresh Film Fest 2009 - "Přicházím s deštěm"] ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nejaky kecy o vizualni bombe jsou docela mimo, niceho takovy jsem si nevsim, ale rozhodne se tomu neda uprit temna atmosfera a paradni drsna hudba. Jinak samotnej pribeh se ze zacatku rozbiha docela slusne, solidni thrillerova detektivka, ale tak nak se to postupem casu zacne rozpatlavat do jednotlivejch pribehovejch linii, az to je nakonec jen takova slatanina, kde se nic moc nedeje a postrada to trochu hlavu a patu. Ale to jen do okamziku, nez si clovek uvedomi, o cem ze to vlastne je. Pak do sebe vse zapadne, zacne to davat smysl a do konce uz to zase jede na vysokym standartu. Takze jsem byl nakonec spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový film, který (zřejmě) úplně nepochopíte, ale moc vám to nevadí, jelikož na co nemá mozek, to nahradí pocit, takže to ve výsledku nebude zlý. Josh Hartnett má prostě charisma a nevím jestli bych to bez něj tak dobře ustál. Něco mi nedovolí napálit téhle light podivnosti vyšší hodnocení, ale odnesl jsem si z toho rozhodně víc než prázdný průměr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu něco nepopsatelného!!! Absolutně nemám slov ... těžko popisovat ... Film jsem měl za nějakou asijskofrancouzskou gangsterku, ale to co jsem viděl bylo absolutně něco unikátního, jedinečného, a snad ničemu co jsem kdy viděl, podobné ... Popis je skutečně obtížný, slovy se těžko vyjadřuje podstata filmu, který PŘEKRAČUJE HRANICE filmového umění, a nechává za sebou podle mne v budoucnu dobrou 80ku% diváků, kteří film vůbec nepoberou a asi tak 20% diváků, které film ABSOLUTNĚ odrovná ... Samotný námět stvořit filmový mix gangsterky/"thrilleru" s filmem narážející na tzv. "zaklínačské horrory", které měly svůj malý boom v Asii někdy v 80. letech, překročit hranice běžné lidské podstaty, překročit hranice hranic, které nám zde již řada filmů nabídla a absolutně diváka rozválcovat neuvěřitelnou atmosférou a cestou do těch nejzáhadnějších a nejčernějších komnat vlastní duše ... Tento film vám neotevře rozhodně srdce, ale otevře vám cestu do vašeho nejtemnějšího nitra ... Chvílemi jsem měl pocit, že se ani nedívám na film ... připadalo mi to jako zážitek na nějaké halucinogenní droze ... První hodina je utahaná a není natolik povedená, jako to, co se začně odehrávat od hodiny druhé kdy začně ABSOLUTNÍ PSYCHO ŠÍLENSTVÍ!!!! To vše podpořenou unikátní hudbou, atmosférou, pocitovými záběry atd. Tento film nelze zařadit do žádného žánru ani subžánru ... snad bych ho pojal jako mysteriozní, mystický, psychologický, "psychoterapeutický" ... Každopádně je zde jeden film, který zpracovával podobné téma již dříve, jednalo se o exploitační horror, ale tam, kde tento film končil a kam dosáhl, tento film se teprve "zahřívá" ... Tím oním filmem myslím francouzský film Martyrs (2008) ... Ještě dodám že film je neuvěřitelně brutální a krutý, ale účelně a brutalita, násilí a absolutně možné utrpení je hlavním bodem filmu, kolem kterého se vše točí ... V podstatě je to jako procházka peklem ... uuff .. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem se úplně ztrácela v ději a bezradně se snažila pochopit, co se to tam děje a kdo je kdo a co mají všechny ty epizodky a postavy společného a pak se to najednou zlomilo a docela jsem podlehla formě tohoto filmu, hudbě, obrazům a pak přišlo i porozumění - krásné, velmi originální a velmi drsné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Takovej docela psycho film, že jo? Ale asi o tom nemůži víc přemýšlet. Co je to zdravý rozum? Kde je a kde končí? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tyhle mysteriózní thrillery s takovou elektrizující atmosférou mam fakt rád, ale tenhle jinak skvělej film trochu sráží fakt, že nepůsobí kompaktně, rozpadá se na,jednotlivý příběhy, jednotlivý pasáže a jednotlivý scény, který jsou sice samy o sobě úžasný a někdy by se atmosféra nedala ani krájet, jak je hustá, ale bohužel to nedokáže udržet film pohromadě a s tim ruku v ruce souvisí i to, že celej příběh působí, že nemá žádnej cíl a nemá kam jít a jen tak se pořád někde plácá bez pořádnýho vývoje. Ale jinak se mi to hodně líbilo a atmosféra je opravdu jedinečná, i když ten ježíšovskej závěr byl mírně divnej a neuspokojivej ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přece jen něčím víc než jen videoklipem o lidském utrpení. Jednoduchý alegorický příběh plyne velmi pozvolna a temporytmus vyprávění ještě více zpomalují často až meditativní sekvence, podpořené fantastickým audiovizuálem. Spíše než závěrečné setkání dvou ústředních postav, ke kterému snímek nevyhnutelně směřuje, se ale tím nejpůsobivějším zdá být konfrontace Hartnetta s masovým vrahem/umělcem, kterou v mrazivém finále podbarvují andělští A Silver Mt. Zion. Jediným výraznějším nedostatkem filmu tak je, že se všechny klíčové prvky nikdy plně nepropojí v jednom opojném, definujícím momentu. Film ve druhé půli nepostrádá crescendo, ale nikdy nedosáhne uspokojivého klimaxu. _____ Mesiáš přichází z Číny a tohle je v kontextu současné geopolitické situace velmi aktuální zvěstování nového světového pořádku. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jako celek to vůbec nefunguje, ale některé dílčí scény jsou skvostné. Plus vynikající soundtrack: Radiohead, GYBE! (!), Explosions in the Sky (!!). O důvod víc, proč se těšit na Norské dřevo, protože tam už Tran bude mít to, co tady neměl - kvalitní námět a scénář. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Já i ten film jsme naladění na úplně jiné frekvenci a kdybych si lépe přečetl komentáře mých oblíbených, kde bych našel přirovnání k Antikristovi Larse von Triera, mohl jsem si ušetřit nepříjemný zážitek a spoustu času. Pro ostatní, proti gustu žádný dišputát. Kdo chce, může udělat vodku i z kusu hovna, jak ostatně dobře ví každý, kdo zhlédl Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina. Celkový dojem: 10 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ye-Zhish Kristus z hongkongské chatrče, co není synem tesaře, ale farmaceutického magnáta, léčí dotekem jak E.T. a přitom trpí za nás, vás, mě, či tebe (vyberte si) a na jeho horké stopě vlastním svědomím přiškrcované soukromé očko Hartnett, do jehož paže se rádi zakusují avantgardní sochaři s vražednými sklony. Tolik k formou docela zajímavé první neonoirové polovině, ale jakmile se Tranovo transcendentno zlomilo do meditativní roviny obohacené o hudbu, jenž si pustíte 15 minut před tím, než skočíte pod mezinárodní rychlík, zlomil jsem nad ním hůl i já. V rámci metaforického přirovnání působivosti snímku zde čtu něco o tom, že déšť zanechá stopy v podobě zvýšeného růstu rostlin, pročistí vzduch a zbaví člověka špíny nejen fyzické, ale i psychické. Mně to spíš připadalo, že mi bez mála dvě hodiny chcalo na čerstvě udělanou trvalou a když jsem se vrátil domů, našel jsem jej kompletně zpustošený a vytopený. A když mluvím o domu, tak věřím, že zdejší profesionální filozofové mrštné mysli dobře vědí, co tím slovem Freud, jeden z náčelníků způsobujících rezonanci jejich psyché, myslel.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné. Snově uhrančivá melancholie se silnými základy v pastiši, typizaci postav, existencialismu či audiovizuálně-vypravěčské řeči videoklipů. S přehledem se dá o I Come With the Rain říci, že jde o první film, který z videoklipů spolehlivě a bezztrátově vyextrahoval veškerou jejich poetiku se všemi přednostmi a rozvedl ji do podoby mimořádně působivého, hypnotického, striktně audiovizuálního zážitku (přesto se film nedá označit za nedějový) a velkého, komplexního díla s vytříbenou vypravěčskou řečí, která nenechá žádný z naskytujících se motivů bez povšimnutí. P.S. Hudební podkres je za 11 z 10. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film s náboženskou symbolikou, která je jen pro určitý druh diváků. Já bohužel mezi ně nepatřím, ale oceňují kvalitní herecké obsazení a výběr hudby. Možná, kdybych viděl přechozí filmy režiséra Anh Hung Trana a zvykl si na jeho příběhy, tak bych byl stejně unešen jako většina ostatních uživatelů. ()

Reklama

Reklama