Reklama

Reklama

VOD (1)

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Tildy Swinton, která dovede neskutečně překvapit. Režisér si byl vědom, kde je jeho silná zbraň, a tak ji také používá co nejvíce, protože ví, že v příběhu to místy skřípe. Neví, jestli to chce být tarantinovské, nebo zase naprosto vážné, a tak se ani divák nemůže pořádně rozhodnout, což mu kazí zážitek. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na výkonu báječné Tildy (ona to ani jinak neumí). Julia je nesympatický looser, alkoholička, zoufalec, který překročí hranici a vstoupí do míst, odkud už není návratu. Přesto v sobě nakonec kus lidskosti vykutá. Kulisy jsou odpudivé a vrcholem je pak Mexiko a Mexikánci. Francouzská kinematografie se nezapře, ale hvězdé dílo to určitě není, na to je téma příliš tuctové. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je hrstka herců, kteří umí zahrát asi všechno. Mezi nimi je nepočetná skupinka, která to umí zahrát tak, že vytáhnou z mátožného podprůměru i bezduchý film. A jen občas dojde k té báječné konstelaci, že se potká mimořádný herec s výborným filmem. Tilda má to neuvěřitelné kouzlo, díky němuž by určitě dokázala zahrát krabičku sardinek tak, že bych si při pohledu na ni šla namazat chleba máslem, aby bylo na co ty sardinky umístit. Zatím si tedy maže na ten chleba ona mě svým výkonem. Jelikož je film navíc i dobře napsaný a zrežírovaný, vrním blahem, ale kverulant ve mně křičí otázky o tom, proč takto uvěřitelně a logicky nepůsobí i jiné filmy o únosu. Pragmatik mu odpovídá, že ty ostatní se zaměřují jen na množství speciálních efektů na centimetr čtvereční, Julie předkládá kvalitní filmařskou práci a hlavně se nebojí tupou akci nahradit psychologickými sondami. Julie sice není nezničitelná, neovládá od prenatàlního věku všechny zbraně, neumí si mezi štupováním ponožek spíchnout atomovou bombu, neumí létat, dokonce není ani obdařena vůbec žádnou nadpřirozenou schopností, přesto, zlí jazykové budou tvrdit, že právě proto, jsem jí od provopočátku fandila a věřila jí každý nádech. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebýt úchvatnéTildy Swinton, tak tenhle film nemá moc šancí. První polovina byla velmi slibná, ale druhá už nebyla tak přesvědčivá a navíc stopáž byla opravdu zbytečně přepálená. Těžko se dá uvěřit faktu, že z hubaté alkoholičky, která se potlouká po lokálech a žije ze dne na den jen díky alkoholu, se najednou stane téměř vzorně opatrující matka malého chlapce. Tak to v reálu nefunguje. Nemohu jinak, ale nad průměr nejdu. ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tešil z jednoho prostého důvodu a to, že po skvělém ztvárnění Gabriela v Constantinovi a ledové královny v Narnii uvidím poprvé Tildu Swinton v civilní roli a výsledek předčil moje očekávání, i když film, jak už tu bylo řečeno s ničím výrazně novým nepřichází, tak si myslím, že daný žánr dokázal obohatit a rozhodně to nebyla žádná všední podívaná. Tilda Swinton byla vynikající a nakonec i zvedla mé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale svým herectvím mi velice připomíná Suzan Sarandon. Ještě jedna věc mě ve filmu zaujala a to Juliina hláška: "V Mexiku je unášení dětí něco jako národní sport, unesou je, dostanou peníze a zase je pustí". Něco takového kdyby si někdo dovolil u nás ve filmu na adresu kteréhokoliv z našich sousedů, tak by z toho byl okamžitě mezinárodní skandál :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)

Reklama

Reklama