Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Už mezi dětmi může zlověstně rašit nesnášenlivost. Přesvědčí se o tom i talentovaný Petr, jehož mezi sebe nepřijmou noví spolužáci - naráží jen na odmítání a dokonce na zradu důvěry. Více než rozkrýt dětské mentality se však tvůrci pokoušejí předložit jakou modelovou společenskou moralitu, které ovšem schází jak věrohodnější motivické zázemí v jednání jednotlivých postav, tak odvaha poukázat na fungování deformovaných vztahů. Avšak úrovně a sdělnosti Schormova filmu Pět holek na krku, který se zabýval obdobným problémem, bohužel nedosáhli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch skvělých dětských filmů, které se točily v 80. letech. Zatímco tenkrát tvůrci dokázali zachytit reálné chování dětí a vložit do snímku vtip a určitý morální problém, dnes, pokud se něco pro děti v televizi objeví, většinou z americké produkce, je to buď infantilní, nereálné nebo čistě jen romanticky naivní zaláskovaný příběh bez pointy či něčeho k zamyšlení. Přitom právě v tomto věku se může brousit charakter dětského diváka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film ze života. 1) Spoiler. Dělníci kradou ze skladu materiál. Kuchařky kradou ve školní jídelně maso. Otec neschopný porozumění bije svého syna. Děcka ve škole se naučí, že pro dobrotu na žebrotu. Zástupkyně školy v jídelně nečinně přihlíží předbíhání, zato však vyšetřování vede s plnou práskačskou parádou. 2) Bohužel však snímek je takový, jak to říci, nedomrlý. Velmi slabé tři hvězdičky. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že my jsme nedělávali kravál, ale mně tyhle dětský filmy přijdou všechny strašně uječený. Ale je fakt, že v 80. letech se tenhle žánr u nás nedělal špatně a Správná trefa to jenom dokazuje. Včetně účasti tehdy ještě méně známých herců, například Miroslava Donutila krátce předtím, než se stal pražskou hvězdou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jééé, tak na tohle jsme kdysi chodili do kina se školní družinou a už tehdy mi ten hlavní hrdina připadal jako debílek. Když jsem teď na to náhodou v televizi natrefil, tak jsem se z nostalgie na to podíval. No je to taková píčovina pro děti s nějakym morálnim ponaučenim na konci. Mimochodem dětský herci jsou naprosto otřesný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímek o školních příhodách třináctiletých dětí, solidaritě, vzájemnému pochopení a řešení typických problémů a lumpáren. Rivalita i cit spolužáků je zde prezentována velmi realisticky. Po kašovité bitvě ve školní jídelně hrozí trest. Vezmou zodpovědnost všichni, anebo to svedou na nového spolužáka, který jim už od samého počátku nepřirostl k srdci? A proč ta bitva vlastně vznikla? Film velmi kriticky upozorňuje i na výchovný postoj školy a rodičů. Poukazuje na zodpovědnost každého bez rozdílu. Ano, výchovný koncept, jinak zábavného a veselého filmu je tu zřejmý. Film považuji za kvalitní a nostalgicky vzpomínkový. I já byl například vracen s nedojedeným jídlem zpátky ke stolu. ()

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v čase 22:33, kdy se Zdeněk Dvořák s kumpánem coby zloději ve stavebninách skrývají před hlídačem, objevuje se nad nimi mikrofon. (Ganglion)
  • Tělocvik na stadionu byl natáčený u brněnské restaurace Rosnička v Žabovřeskách. (troufalka)
  • Film se natáčel v Brně. (sator)

Reklama

Reklama