Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o malém Mukovi, jemuž důvtip, zvídavost a odvaha pomohou vyřešit dávný spor mezi čarodějkou a nadutým králem a získat princeznino srdce... Muk byl sirotek a ještě k tomu malého vzrůstu, ale byl milý a dobrosrdečný. Nikoho neměl, a tak se ho ujala čarodějka Enenké, které kdysi zlý král zahubil syna. Mukovi se zalíbila jedna princezna, a tak se vydal do služby k jejímu otci. Na cestu ho čarodějka vybavila kouzelnými dary – měšcem, v němž peníze neubývaly, a kouzelným kloboukem. Kdo si ho nasadil na hlavu, rázem se ocitl tam, kde si sám přál… Na motivy literární předlohy německého klasika W. Hauffa vznikla pohádka plná pěkných písniček. Podle scénáře J. Žáčka ji v roce 1986 natočila režisérka J. Pokorná-Makoszová, která do hlavních rolí mládence Muka a čarodějky Enenké obsadila M. Suchánka a J. Jiráskovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Princovská dvojice Havelka+Eben je čupr a nepochybně by byla ozdobou i pohádky daleko lepší úrovně. Tato je ve svém provedení dost tristní. Ale když se dostaneš přes úplně zoufalý začátek, tak to potom chvílemi ujde, třeba soud o kozu bratří Hrušínských se povedl. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V kategorii kulisových pohádek své doby to žádná revoluce není, ale je tam pár tak vtipných hlášek, které zlepšily dnešní pošmourné odpoledne, že bez uzardění dávám jednu červenou navíc. Ostatně, se svými hvězdami si mohu dělat co chci. K těm hláškám: "My si s míčem hrát budeme, my ano, my plán splníme." "Král hraje šachy mizerně a zlobí se, když něco opomenu a dám mu mat." A samozřejmě vůbec nejlepší: "Ale Muku, já ti žádné jahody nedám, já tě využila ke své pomstě." Za to, s jakým noblesním cynismem to pronesla, by člověk paní Jiráskové dal pusu. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená v kulisách osmdesátých let stojí za to snad jen kvůli Ondřeji Havelkovi a Marku Ebenovi. Ti se starají o tu humornou část. Pitomí princové diváka vždy potěší. A pak také písničky. Jinak je to klasická pohádka o chamtivosti, kouzelných předmětech a láska vždy zvítězí nad úklady zla. Za čtyřicet sedm minut pohádka jistě neurazí a mnohým zvedne náladu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pohádka nic moc, Suchánek obsazen absolutně proti svému charakteru, ale některá moudra toto dílo přesto obsahuje. "Omlouvat se smíš, ponižovat nemusíš" je velmi dobrá rada, kterou by se měli lidé řídit hodně často. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových slavných hereckých jmen a z toho někteří jen jako kompars, a ti v popředí nemají v podstatě co hrát - Kopecký a Beneš působí hodně bezradně a některé hlášky jim nejdou z pusy. A nakonec vlastně nevím, jestli se třeba ten král z něčeho poučil. A protože Suchánek sám je malého vzrůstu, je obsazen dobře, ačkoliv k němu asi hodně těžko hledali herečku. :-) Eben a Havelka mohli dostat větší prostor. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama