Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři zcela odlišní lidé, kteří spěchají za svými záležitostmi, jsou nečekaně uvězněni ve výtahu. To, co zprvu vypadalo pouze jako nevinná nehoda, se záhy mění v noční můru... V uzavřeném prostoru se totiž rozehraje nervy drásající boj o přežití! (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Morien 

všechny recenze uživatele

Je velmi příznačné pro tento film, že nenuceně míchá dohromady věci, jež nesmírně miluji, ale dělá to takovým způsobem, který je mi ze srdce odporný. Máme tu vzteklého giganta, který tak neopatrně směřuje svoji energii, že nakonec zničí sám sebe, ačkoliv se upřímně rozhodl páchat dobro. To miluji. Máme tu dívku světici, chodící světem, vidící zlo a brečící, která je tak čistá, že se jí žádná rána osudu nemůže dotknout, a tak, ačkoliv zjizvena, jako jediná třímá právo pokračovat dál. To také miluji. A teď přijde to Ale. Poslední ze tří byl plně znetvořená bestie ještě předtím, než vstoupil do onoho výtahu, což je velká a zásadní zrada na divákovi, na filmu a na postavě samotné. A Aidan Gillen je tak prvoplánovitě ohavný, až bych to trestala zákonem, že zrovna jemu připadla tato role. Interiér výtahu s těmi šílenými obrázky na zdech a zrcadlem vracejícím vše několikrát zpět je krásný. Jako cvičení ve fantazii mě teď nesmírně láká zkusit vymyslet, jak bych příběh s tímto geografickým rozvržením vedla já sama, a ještě lépe, jak ho vystavět bez těch flashbacků a opravdu vycházet jen z teď a tady. Bylo by to spíš divadlo než film, ale bylo by to velmi svůdné! Zatmění promarnilo svou příležitost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale slabé. Scenárista se s tím moc nemazal a zavřel do výtahu klasickou sestavu postav - vraha, astmatičku a zraněného chlápka mezi nimi, který ji před ním nemůže ochránit. Sice si s námi scenárista zahraje kdo je kdo, ale tím ze sebe vydá maximum a dál jede na volnoběh a vypomáhá si utíkáním z výtahu do četných retrospektiv a samozřejmě nechybí závěrečný fyzický souboj, ve kerém je zužitkován výtah. Rejža to pak hraje na digitální průlety výtahovou šachtou a když nic jiného, tak se mu daří, aby to nevypadalo jako německý televizní thriller. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

MOHL TO BÝT DOBRÝ HORROR, mohl........ale není! 82 minut nudných keců, keců a ještě jednou keců. Tři lidi uzavření ve výtahu a v baráku nikdo. A tak se každému z nich promítá dosavadní život. A ke všemu nudný život! Až ke konci asi 20 minut se něco málo děje. Celkově, děsná nuda - film u kterého několikrát zývnete! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně zvědavý, jaký děj tvůrci k takovému slabému a prázdnému námětu vymysleli, zda-li přišli na něco originálního, nebo si vypomohli tím, co napadne snad každého (B je správně - jeden z trojice uvězněných je pošuk). Zkrátka v rukách dobrého režiséra a scenáristy se z toho mohl udělat docela zajímavý film, ale realita je jiná, Blackout za moc nestojí. Ten nervy drásající boj o přežití, o němž se oficiálně zmiňuje distributor, nastane asi až v poslední půlhodince a tvoří jej nudná konverzace a cca dvě zajímavější akce. Prostě na téma uvězněných lidí existuje řada lepších snímků (Saw, Cube), tomuto se raději vyhěte. PS: Opravdu by mě zajímalo, zda člověk, co vymyslel český název, ten film viděl. Ono totiž Blackout nemusí znamenat Zatmění, ale taky třeba Výpadek proudu... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hmmm...ľudia uviaznutí vo výťahu....to znie ako pekná nuda. Opak je pravdou, príbehy ktoré moc nemajú s príbehom spoločné, len predlžujú stopáž, ktorá by vystačila na 1 TV diel. Naproti tomu je tam riadne vyšinutý chlapík, milá Amber Tamblyn, ktorý zachraňujú snímok. Nie všetci Mexičania sú dobrí režiséri. Dávam 2/5 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Na hudebním doprovodu se podílel i Lauri Ylonen, zpěvák finské kapely The Rasmus. (Eruzione)

Reklama

Reklama