Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři zcela odlišní lidé, kteří spěchají za svými záležitostmi, jsou nečekaně uvězněni ve výtahu. To, co zprvu vypadalo pouze jako nevinná nehoda, se záhy mění v noční můru... V uzavřeném prostoru se totiž rozehraje nervy drásající boj o přežití! (oficiální text distributora)

Recenze (39)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý námět trojice náhodných lidí se ocitá ve výtahu co se porouchá ,pokerovaný tvrdák ,mladá žena a doktor ve tředních letech. ,kterému se nedavno zabila žena a má malou dceru.. Jak čas utíká a nikdo nepřichází na pomoc,jako napotvoru nikdo nemá signál a ještě ke všemu v tak velkém domě prakticky nikdo nebydlí (poněkud divné že) tak trojici dochází nervi a začínají vyplouvat na povrch charaktery né zrovna kladné. Každý z nich má nákou velice živou minulost. Nakonec se z jednoho z nich vyklube sadistický vrah -hádejte z koho a začíná boj o život do toh se promítají ukázky z jejich životů těsně před tím než se ocitli tam kde jsou. Musí se nechat ,že je to docela solidní horor. Sice se to dá docela předvídat ,ale to vůbec nevadí. Jen jsem nechápal ten název Zatmění? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tři lidé uvíznou na dlouhé hodiny ve výtahu a z jednoho z nich se posléze vyklube zvrhlý úchyl, který bude mít pádný důvod se do určité hodiny odtud vysekat i za cenu likvidace dvou nedobrovolných cestujících. Režisér Rigoberto Castaneda si prakticky vystačí jen s ústřední trojici herců (Tamblyn, Gillen, Hammer) a s několika flashbacky, kterými osvětlí, co se událo u nich podstatného před osudným nastoupením do výtahu a rozhodně nesází na nějakou precizně vycizelovanou psychologickou hru, ale nenápadně film posunuje do hororové roviny, která vyústí do napínavého finále. Klaustrofobní pocit je navozen dokonale a každé zaskřípání starého výtahu nahání až depresivní pocit. Poté, co je odhalena pravá identita na první pohled decentně tvářícího se Aidana Gillena, se výtah stává bojištěm o přežití. Byl jsem rád, že tvůrci nešli nijak do extrému. Skvělému hororovému výsledku to jenom prospělo. Byl jsem příjemně překvapen talentem do té doby pro mě neznámého režiséra. Super. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděl naposledy nějaký ten film, ve kterém zůstal někdo uvězněný ve výtahu, nebo byl právě tento prostředek k dopravě nástrojem k zabíjení. Většinou však právě tyto kousky moc nevyhledávám, protože jen málokdy sebou přinesou nějaké to oživení. No a Blackout nám rozhodně nic nového nepřinesl. Scénárista nám naservíroval další průměrný scénář, který vás spíš pomalu uspává, nežli by ve vás vyvolal klaustrofobické peklo a zvýšený tep. Přitom právě toto prostředí nabízí ještě pořád dost možností, jak si získat diváka na svou stranu. Znám spoustu lidí, kterým nedělá jízda ve výtahu zrovna moc dobře a ani já sám se necítím nadvakrát v těch starých vrzajících krámech ( a to mi obecně výšky vůbec nevadí). Těšil jsem se na propracovanou psychologickou hru, kdy až do poslední chvíle nebudeme vědět, komu nakonec rupnou nervy nejvíc. Ovšem to by nám to nesměli tvůrci vyslepičit již zhruba v polovině filmu v jedné ze vzpomínkových pasáží. Ony ty flashbacky ovšem byly snad tím nejlepším, co nám tu bylo vůbec nabídnuto. Alespoň jsme se útržkovitě dozvěděli něco ze života všech tří postav. Bohužel jakmile jsme se přesunuli do reality, započala nuda. Režisér prostě téměř za celou dobu nedokázal navodit potřebnou (tíživou) atmosféru a děj spíše uspává. Teprve ke konci přišlo zlepšení, ale to bylo žalostně málo. 40% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Hmmm...ľudia uviaznutí vo výťahu....to znie ako pekná nuda. Opak je pravdou, príbehy ktoré moc nemajú s príbehom spoločné, len predlžujú stopáž, ktorá by vystačila na 1 TV diel. Naproti tomu je tam riadne vyšinutý chlapík, milá Amber Tamblyn, ktorý zachraňujú snímok. Nie všetci Mexičania sú dobrí režiséri. Dávam 2/5 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

MOHL TO BÝT DOBRÝ HORROR, mohl........ale není! 82 minut nudných keců, keců a ještě jednou keců. Tři lidi uzavření ve výtahu a v baráku nikdo. A tak se každému z nich promítá dosavadní život. A ke všemu nudný život! Až ke konci asi 20 minut se něco málo děje. Celkově, děsná nuda - film u kterého několikrát zývnete! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Na hudebním doprovodu se podílel i Lauri Ylonen, zpěvák finské kapely The Rasmus. (Eruzione)

Reklama

Reklama