Reklama

Reklama

Putování skřítka Hajáska

(seriál)
  • angličtina The Voyages of Beddy-Byes the Elf (festivalový název)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1978, 1 h 44 min (Minutáž: 8 min)

Epizody(13)

Skřítek Hajásko, žijící v domku u rybníka Hamráku, každý večer hlídá, aby všechny děti v okolí v klidu usnuly. Při návratu domů zjistí, že dostal pozvánku od svého prastrýce z Kodaně, aby přijel na jeho 583. narozeniny. A aby toho nebylo málo, spadne mu do cesty poškozený létající talíř, z něhož vystoupí mimozemšťánek Pišpunta. Hajáskovi se podaří talíř opravit a Pišpunta mu navrhne, že jej na oslavu narozenin v pár minutách dopraví. Při odletu se však ukáže, že talíř není zas tak opravený a místo do Kodaně letí Pišpunta i s Hajáskem do vesmíru. Dobrodružná cesta začíná... (xargos)

(více)

Recenze (5)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Večerníčkový seriál , který do průměru zavádí nezajímavý scénář jednotlivých epizod a nevýraznost hlavního hrdiny, ale po výtvarné stránce jde o velmi dobrou práci zkušeného Radka Pilaře. Celkový dojem 50 %. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejzajímavějších večerníčků vůbec, a to tím, že svými bizarními až absurdními příběhy naprosto vybočuje z rámce dětských pohádek. Díl kde se hádají okurky a dýně se nesmazatelně vryl do paměti celé mojí rodiny a když u mých rodičů někdo řekne "okurka", dostane se mu téměř jistě odpovědi "dýně", což neznalé návštěvy dost překvapí. Typická scéna z tohoto večerníčku: Hajáska a Pišpuntu zajmou na měděné planetě Měďáci. Hajásko je skřítek, který uspává děti. A ze zajetí se oba dostanou nečekaným způsobem: Pišpunta namluví měďákům, že Hajásko je SMRT a že je chce uspat navěky! ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

"Cinky li-in-ky piskulinky..." "Zpívej jak krásná květina, mlč jako tvrdá skála, řvi jako strašný sklozubec, jen z toho plyne proměna." ... Jeden ze seriálků, které mi učarovaly svou jinakostí - tady nebyl nějaký zápas dobra se zlem a vítězství dobra. Tohle bylo třináctidílné dobrodružství a značně se vymykající většinové tvorbě. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ha, jeden z dalších zapomenutých Večerníčků, k mému překvapení starého jako já:-) Kdo by neznal Pišpuntu a Hajáska a jejich poněkud bláznivé příhody:-) Nezaměnitelná animace Radka Pilaře (Rumcajs) a v celku solidní proměněnlivý komentář Luďka Munzara. Naposledy v TV k mému překvapení někdy v lednu r. 2008 na programu ČT, předtím snad dokonce ještě za totality! ()

Zajímavosti (1)

  • Skřítek Hajásko v seriálu jezdí detailně nakresleným autem „Rennzweier“, má to napsáno i vzadu na kufru. Toto závodní auto v roce 1900 vyrobila v jediném exempláři firma Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriks-Gesellschaft A.G., dnes známá jako Tatra Kopřivnice. Originální Rennzweier je dnes v expozici pražského Technického muzea. (Stejšn)

Reklama

Reklama