Reklama

Reklama

Obsahy(1)

JZD Hořičky je jedno z nejlepších družstev na okrese. Jeho předseda, který si umí poradit a získat peníze všude, kde se dá, je podporován okresním tajemníkem - i na úkor ostatních. Družstevníci odmítnou vysoké státní vyznamenání jako nezasloužené... Málo přesvědčivý pokus o kritický film ze současnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Prý psychologické drama. No to mne podrž. Ve skutečnosti je to málo zajímavá blbůstka, v podstatě bez nějakého většího vzruchu, nepočítáme li čachry s traktorem a koňmi. Plus se dá dát hercům, jak jim ty kecy „šly od huby“, a to je tak vše. Za ideologii nevím, to je téma mimo mne. Já přidávám ještě něco za prostředí a hudbu na konci. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Šílená zápletka s jedním, resp. dvěma či více traktory. Tak složité spiknutí, že jsem ho ani já nepochopil. Komunista z okresu vyhrožuje předsedovi JZD, že mu nedá řád a jeho kámoše vyloučí z strany! Strašná to představa. To se rači měli věnovat vztahu hezké jezedačky z prasečáku (netušil jsem, že Lohniský měl takovou pěknou dcerku) se synkem kolchozníka. I k takové habaďůře dokázal Liška složit celkem dobrou hudbu. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Hudba Zdeněk Liška, herecké výkony skvělé, režírováno slušně. Velmi zábavný film.Je úspěšné JZD vedené Doškem, který visí na nástěnce ÚV. Je neúspěšné JZD vedené Matulovou, husitkou a Adamitkou, bordel na dvoře jak v tanku. Proč tomu tak je? Jednak za to může Bek, stranický funkcionář, lovící vyznamenání. Jednak za to může Handlování, odporná praktika!!! JZD Doškovo má soudruzi lom a traktory používá na odvoz kamene! Hrůza! Tomu by kapitalisté řekli byznys(jdu si vypláchnout hubu Listerinem). Co má taková oddaná již tlustá husitka dělat? Stěžovat si funkcionáři Bekovi? Soudruzi pochopte, že to, že jsme půdu i stroje vzali kulakům není otázka svědomí! Byly to rozvraceči. Svědomí je čistá soutěž mezi družstvy. A proto Došek chodí a kouří a kouří. Trápí ho nejsilnější vlastnost komunisty a družstevníka. SVĚDOMÍ! Takový křesťan! Tomu je hej! Má bibli a tam je psán limit: 77x Ježíš odpustí za pětiletku. Strana neodpouští. Strana trestá za handl i za neúspěšnost dodávek. Jenže nejblíž má k půdě dělník z továrny, předseda partaje. Ten závěr je skvělý, dojetím jsem se rozplakal a poslal si taxikáře Průšu pro flašku rumu. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Právě se vinou chabých výsledků v zemědělské velkovýrobě hroutila 3. pětiletka, takže i do režimních bajek pronikala realita. Kritika režimu ještě nepřicházela v úvahu, ale kritka zaváhavších stranických kádrů už možná byla. Takže tu máme profesionálního aparátčíka z okresu (věru nezvyklá role pro dosud systematizovaného úderníka Josefa Beka), který podporuje svého favorita, kandidáta na Řád práce. Vždyť okres, který vydal ze svého středu takového výtečníka, je jistě okres správně vedený, a soudruh z takového okresu má o krok blíže k tomu, stát se soudruhem z kraje. A ten téměř vyznamenaný předseda z JZD propadl pýše individualismu a manažerismu. Ještě že tu máme ideologicky pevného předválečného soudruha, který si to s váhajícími dokáže vyříkat z očí do očí. A celé je to pocukrované nějakými těmi interpersonálními vztahy s občasnými závany erotického pnutí, protože i pracovník JZD je taky jen člověk. --- Zajímavý je hudební doprovod, který hojně variuje dobové módní styly twist a mambu. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Film na půl cestě. Nastínil problémy, ale když měl ukázat na viníky a přijít s řešením, snímek náhle končí. Základní scenáristické pravidlo. A hudební doprovod, hrající pořád dokola to samé, bez ohledu na to, co se na plátně děje, tak ten jsem vůbec nepochopil. Mělo nám být naznačeno, abychom to nebrali tak vážně, protože jde o satiru.. komedii... nebo...? V rámci žánru za 3. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Ženu postavy Vítězslava Vejražky ztvárnila Jarmila Krulišová, jeho skutečná manželka. (M.B)

Reklama

Reklama