Reklama

Reklama

Příhody kocourka Damiána

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1987, 9x8-9 min

Obsahy(1)

Kocourek Damián, bojová kočka Pitypačka, namyšlená kráska Čičparáda, bernardýn Havrdy, kotě Žužlík, kočičí maminka Jepinka. To jsou někteří protagonisté devítidílného ploškového animovaného seriálu Příhody kocourka Damiána, který v roce 1987 ve Studiu Jiřího Trnky natočil režisér Jiří Tyller. Všechna zvířátka oživili animátoři Jarmila Rabanová, Eva Jiskrová, Tomáš Horovič, Pavel Kubant a Miloš Zvěřina. Předlohou byla kniha Václava Čtvrtka, kterou v literární scénář převedla Marie Kšajtová. Hudbu zkomponoval Vladimír Merta, komentář čte Pavel Zedníček. Výtvarníkem byl Jiří Kalousek, kameramany Zdeněk Pospíšil a Jiří Ševčík.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak vyhrál nad bitevní kočkou
2. Jak šel pro brousek
3. Jak učil Žužlíka chytat mouchy
4. Jak dělal muziku
5. Jak zachránil měsíc
6. Jak byli na výstavě
7. Jak měl být z Damiána loupežník
8. Jak Damián potkal pinčlíka Amálku
9. Jak Damián vyhnal všechny myši (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nerad to tady před dětmi říkám, ale kočka Pitypačka byla prostě nejlepší a ani její protivník Žužlík nebyl žádné ořezávátko. Roztomilejší večerníček aby člověk pohledal, a věřte mi, že to myslím jako skutečné plus. Jsem opravdu rád, že tvůrčí nadšení autorů se přeneslo i na mě, ostatně zkuste si na povel vymyslet stejně nezapomenutelná jména kočičích hrdinů, jaké má právě tento večerníček. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nijak záživný večerníček, kocour Damián byl ňouma už podle jména. Skutečnost byla však trochu jiná a byla to právě jména - bitevní kočka Pitypačka, kotě Žužlík, maminka Jepinka aj., která spolu s Pavlem Zedníčkem dávala večerníčku celkem říz a díky kterým jsem si na něj i po letech vzpomněl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neskutečně miloučkej seriál, který dlouho nebyl v hlavním éteru. Ty časy kdesi na Déčku jsou sice fajn pro pozdější stream, ale už to není ono a nezasáhne to tolik lidí. Kocourek Damián, bojová kočka Pitipačka, namyšlená kráska Čičparáda, bernardýn Havrdy, kotě Žužlík, kočičí maminka Jepinka, to jsou všechno kočičky jen to vymlaskne :D Něžně vtipná Čtvrtkova předloha a výtvarné pojetí Jiřího Kalouska, to je naprostý ideál. Pamatujete na ty krásné obrázky Kuby a Stáziny v Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni? Tak to je přesně ono. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Z tohoto si pamatuji hl.bitevní kočku Pitipačku(uvědomte si,jak to neskutečně originálně zní) a kotě Žužlíka. A samozřejmě hlas,Pavla Zedníčka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ucházející milý večerníček podle starých dobrých zvyků s příjemným a klidným hlasem Pavla Zedníčka. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Až teď jsem si všiml, že také Příhody kocourka Damiána jsou na motivy knihy od Václava Čtvrtka. Animace je trochu jiná, tak jsem si to doteď nespojil. Každopádně jde o další z řady příjemných vzpomínek na večerníček z mého mládí. Pamatuji si některé z Damiánových příhod, příjemný hlas Pavla Zedníčka, parťáka v podobě kotěte Žužlíka a nepřátelskou kočku Pitypačku. Nakonec nechám lepší tři hvězdy, přeci jen mám v reálu raději psy než kočky. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství o kočkách kdy jsme ještě ani neměli tušení, že se k nám nastěhuje kocour Pustinger. 🙂 ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Já si pamatuji kocourka Damijána ještě v podání kreseb Miloše Nesvatby a podle mně byl o mnoho lepší.Nikdy se však mým dětem nepodařilo jej namalovat tak jako z této verze. Za jednoduchost kresby (kterou v pohodě napodobí malé děti) za Pytipačku a další krásná pajména, nemohu dát méně než za plnou. ()

Reklama

Reklama