Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Madison (Burt Lancaster) se vrací z vězení, kde si odseděl čtrnáct let za pašování. V New Yorku potká svého starého komplice Dava. Dozví se, že Noll Turner, zvaný Dink (Kirk Douglas), který společně s Frankem vedl pašeráckou bandu, teď řídí vážený noční klub. Když jej Frank navštíví, chová se Noll naoko přátelsky a seznámí ho se svou současnou přítelkyní, zpěvačku Kay (Lizabeth Scott). Při společné večeři se Frank a Kay do sebe zamilují. Frank se jí svěří se svou minulostí. Vypráví, jak spolu s Nollem za prohibice plánovali unést náklaďák plný whisky přes kanadskou hranici. Noll tehdy slíbil, že Frankovi vyplatí polovinu zisku, v případě, že by ho chytli. Když se Noll objeví, žádá Frank vyplacení svého podílu. Dojde ale k hádce a Frank z klubu musí uprchnout.
Kay od Nolla uteče a přidá se k Frankovi. Později do party přibude i parťák Dave. Všichni se později do klubu za Nollem vrátí, aby se s ním dohodli. Nollovy zisky z vedení klubu jsou totiž nelegální, ve skutečnosti mu nic nepatří. Dojde ale k šarvátce a trojice opět uprchne. Noll na ně pošle zabijáka, který Franka zraní a později zabije Dava. Jeho vraždu hodí na Franka. Kay ošetří Frankovi zranění a spolu se vydávají po Nollově stopě. (hemir)

(více)

Recenze (8)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Po dvou noirech s Lizabeth Scott říkám, že ta ženská v sobě nemá potřebné femme fatale kouzlo a vůbec není to dobrá herečka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dobrá žánrovka ale nič viac. Skvelé ústredné trio, dobrá zápletka o prepustenom väzňovi, adekvátny priestor pre femme fatale, ale inak to nevychádza nijako zo šede dobového žánrového priemeru. Azda len tá scéna, kedy Kirk Douglas prezradí všetky účtovné machinácie a zarámcuje tak príbeh toho, že gangstri z 20tych rokov už dnes robia iné zločiny, je nadčasová. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ano je pravda, co tu píší ostatní - ze začátku skutečně příliš mnoho slov a málo akce, Lancaster a Douglas hodně dobří a Scottová slabá. Ona není ošklivá, je sympatická, docela hezky zpívá, ale umím si jí spíš představit v nějakém rodinném filmu. Na tento typ role by to chtělo někoho charismatičtějšího. Zhruba první polovinu filmu jsem uvažoval o třech hvězdičkách a tolik mě to zase nebavilo, ale posledních 40 minut bylo skutečně skvostných a mělo to úžasnou noirovou atmošku, takže to nakonec rozhodlo o vyšším hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterému vévodí Kirk Douglas, který ukazuje, že mohl zahrát v podstatě jakoukoli postavu, tedy i zápornou. Je gangsterem, který nedělá žádné velké akce, spíš menší věci, ale žije si dobře. Když se vrací po 14 letech ve vězení jeho parťák, má Kirkův hrdina strach, a tak osnovuje. Škoda ženské hrdinky, která opravdu není dobře vybrána. Lisabeth Scott má specifické rysy obličeje, které jsou místy bohužel negativně podpořeny mejkapem, což z ní dělá nepěknou ženu. Napínavý film, u něhož do konce nevíte, jak to dopadne. Noirová hra se stínem místy výborná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len ciry priemer, Reziser Byron haskin zacinal genialnym filmom Konvoj Do Murmanska, toto je uz vyrazne slabsie. Lancastrer bol zbytocny, jeden z tych ukecanejsich noir filmov, akcia slaba a nevyrazna : 45 % ()

Reklama

Reklama