Reklama

Reklama

O lidech před pultem a za ním II.

  • angličtina About the People on Both Sides of the Counter
všechny plakáty

Obsahy(1)

Muž a žena sáhnou v samoobsluze naráz po stejném zboží. Začnou se vzájemně velmi omlouvat a dávat si přednost. Děj se zastaví a lektor upozorňuje na to, že vztahy mezi lidmi nejsou vždy tak idylické. Prodavač neví, koho dříve obsloužit. Muž a žena z předchozí scénky na sebe i na něj křičí a vynucují si přednost. Potom lektor předvede jiný nešvar. Známá prodavačka v obchodu s textilem pro něj uschovala údajně vyprodané zboží. Lektor ji odmění bonboniérou a předvádí extrémní situaci, jak lidé platí za nedostatkové zboží jiným zbožím. Další scénka se odehrává v obchodě s metrovým zbožím. Vybíravá zákaznice přinutí prodavače, aby nanosil na pult všechny role s látkami. Nakonec je spokojená a požádá o 15 cm vybrané látky pro manžela na kravatu. Uštvaný prodavač se při prodeji krmí chlebem se sádlem. Manekýnka, která předvádí nové šaty, má na zádech otisk mastné dlaně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady Hedvička, co si ráda dělá v pracovní době manikýru, vám poví, že mikyny nejsou. To byla slastná doba, když ještě Bohdalová nebyla trvalka. Ale tyto instruktážní srandy byly vždycky lepší za Bati. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"A tak si paní Zázvorková vybrala na kravatu." Perfektní komika v podání Miloše Kopeckého dělá z druhé části (či podle titulků II. epochy) Lidí před pultem a za ním více než dobrý zážitek. A když Kopeckému scénář, jenž tentokrát rýpe spíše do zákazníků, přihraje partnerky Jiřinu Bohdalovou a Stellu Zázvorkovou, nemám důvod dát méně než čtyři hvězdičky. Závěr s invalidním vozíkem a vyšinutým prodavačem, který chce kousnout novou ošetřovatelku, byl snad ze všeho nejlepší. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Miloš Kopecký a jeho v pořadí druhá lekce slušného chování před a za pultem. Zajímavé herecké etudy Jiřiny Bohdalové a Stelly Zázvorkové, tehdy teprve začínajících učednic filmového humoru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Více komických scének než v prvním až příliš didaktickém dílu - ale zase na druhou stranu ne vždy jsem přesně pochopil, co se kritizuje a jak se má postupovat a co má zákazník, potažmo prodavač dělat. Jen by mě zajímalo, jakou podprsenku tehdy mladá Bohdalová nosila, že jí z toho mála udělala takové špičáky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tyhle vztahy mohli kdysi docela dobře fungovat - to jsme se ještě měli docela rádi. Dnes na to zapomeňte. Vztyčený prostředník je v módě. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fascinují mě tyhle snímky z dob, kdy můj otec ještě chodil bos. Jinak je to ovšem socialistická moralitka objednaná stalinistickým ministerstvem a k smíchu jsou tam spíš ta mravopoučná poselství nežli groteskní scénky. ()

Reklama

Reklama