Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

easaque 

všechny recenze uživatele

Na Jackieho Chana se někdy docela rád podívám, protože má choreograficky velmi dobře zvládnuté bojové svcény a hlavně vtipné a tady jsem si jich dost užil. Sice příběhově to bylo jednodušší, ale neuráželo mě to, i když se mi chvílemi zdálo, že se tam něco moc nehodí, ... ale přece jen jde o srandu, tak proč ne - slabší 3hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Rytíři maj trošku slabší rozjezd než tenkrát na východě, ale když se do toho film konečně opře, tak to stojí za to. Chan s Wilsonem, zase předvádí spoustu gagů a příběh taky neni úplně nejhorší, ale tentokrát mi přišlo, že ve vtipnosti trokšu Chan za Wilsnoem zaostaváí, ale zase si to vynahrazuje soubojema, který jsou jako obvykle zvládnutý na výbornou. Podle mě na to, že to je už druhý film na hodně podobný téma, to je fakt hodně žábavný pokračování, ale nejsem si teda jistej, jestli lepší než tenkrát na východě ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Občas mám strach, že to hromský rajtování na koni na Západě, padání na zem a drncání ve tvrdým sedle způsobilo, že mí lososi nebudou plavat proti proudu, jak by měli." Výmluvy ukecanýho pingla a gigola Roye mě moc nebavily. Nicméně jeho erotickej sen bych s ním docela rád sdílel. Ovšem Shanghai Kid mě zase pobavil využitím otočnejch dveří, žebříků nebo vázy k boji. Ale co naplat, jsem jen chlap, takže nejvíc jsem si užil scény se sympatickou Lin, jejíž zúčtování s Jackem Rozparovačem bych si nesměle dovolil označit za brilantní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. All Day and All of the Night - Jessica Harp ,2. Magic Bus - The Who ,3. Time of the Season - The Zombies ,4. England Swings - Roger Miller ,5. One - Harry Nilsson ,6. Yeh, Yeh - George Fame & The Blue Flames ,7. Winchester Cathedral - New Vaudeville Band ,8. My Generation - The Who ,9. Hot Pasta - Matter ,10. The Seal in Danger - Randy Edelman ,11. Father Theme - Randy Edelman ,12. The Buddies Visit Buckingham Palace - Randy Edelman ,13. Rathbone's Evil Heart - Randy Edelman ,14. Knights in Shining Armor - Randy Edelman ,15. Painkiller - Kim Ferron , ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Typické pokračování úspěšného amerického bijáku. S vyšším rozpočtem, s lacinějšími vtipy, s delší stopáží. Otráví donekonečna oddalovaný konec, spousta trapných fórků, děsivě nevýrazný padouch i snaha o vytřískání dalších chehchtáků z již jednou použitého. Jen díky úžasným kaskadérským kouskům Jackieho Chana a množství různých „kulturních“ vtípků (A.C. Doyle, Chaplin, Zpívání v dešti), to není úplná zhovadilost. Chemie mezi Wilsonem a Chanem navíc v originále funguje mnohem lépe než v jakémkoliv dabingu, takže jako takové ty tři hvězdičky zasloužené přeci jenom jsou. 65% Zajímavé komentáře: tron, MacGyver ()

Galerie (112)

Zajímavosti (29)

  • Při natáčení filmu v Karlových Varech využil Jackie Chan (Chon Wang) místní Císařské lázně a stal se tak zřejmě poslední osobností, která zde využila císařskou koupelnu, ve které se koupal třeba i Tomáš Garrigue Masaryk a řada předních politiků i jiných osobností z první poloviny dvacátého století. (mar48)
  • Ve scéně, kdy Chon Wang (Jackie Chan) strhne Roye (Owen Wilson), aby jej zachránil před projíždějícím kočárem, Roy vykřikne: "Vždyť jedeš po špatné straně ulice". Je to narážka na to, že se v Anglii jezdí vlevo. Ve skutečnosti se ale začalo celosvětově jezdit vpravo až po 2. světové válce. (Čako)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama