Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Recenze (308)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. All Day and All of the Night - Jessica Harp ,2. Magic Bus - The Who ,3. Time of the Season - The Zombies ,4. England Swings - Roger Miller ,5. One - Harry Nilsson ,6. Yeh, Yeh - George Fame & The Blue Flames ,7. Winchester Cathedral - New Vaudeville Band ,8. My Generation - The Who ,9. Hot Pasta - Matter ,10. The Seal in Danger - Randy Edelman ,11. Father Theme - Randy Edelman ,12. The Buddies Visit Buckingham Palace - Randy Edelman ,13. Rathbone's Evil Heart - Randy Edelman ,14. Knights in Shining Armor - Randy Edelman ,15. Painkiller - Kim Ferron , ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nevěřila, že může být nějaké pokračování akční komedie ještě lepší než první díl. Tenhle film je zábavnější, více akční i o něco nápaditější a dočkáme se tu opět řady odkazů k slavným jménům jako je Sherlock Holmes a další. Sice se tu pár hluchých míst najde, ale to nic nemění na tom, že tenhle film patří určitě k jedněm z nejlepších, jaké Jackie Chan v Hollywoodu natočil. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie moc nemusím a Jackieho Chana taky ne, ale tohle je vyjímka. Pohodová, vtipná a - světe, div se - CHYTRÁ komedie z prostředí viktoriánské Anglie konce 19. století. Půvabné jsou odkazy na známé osoby té doby - Arthura Conana Doyla, Jacka Rozparovače, dále na známá díla světové kinematografie, dokonce tu má svojí roli i mladý Charles Chaplin. Všechno dohromady to funguje a je to vtipné. Dvojice Chan-Wilson je báječně sehraná a hlavně na Owenu Wilsonovi je vidět, že se při natáčení náramně bavil a dokazuje svůj komediální talent. Bojové scény nemají chybu - choreografie je nápaditá, mnohdy vtipná (opět to slovo) a přitom nacvičená ve veliké rychlosti. Tohle Chan umí lépe, než hrát. Suma sumárum - dvě hodinky poctivé, pohodové zábavy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejlepší Chan v Hollywoodu. Veliká škoda relativně nízkých tržeb, které k třetímu dílu tvůrce už patrně nepřesvědčí. Snad se trochu té výtečné choreografie odrazí na další Křižovatce, když už ne na dalším pokračování Shanghai Noon... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Typické pokračování úspěšného amerického bijáku. S vyšším rozpočtem, s lacinějšími vtipy, s delší stopáží. Otráví donekonečna oddalovaný konec, spousta trapných fórků, děsivě nevýrazný padouch i snaha o vytřískání dalších chehchtáků z již jednou použitého. Jen díky úžasným kaskadérským kouskům Jackieho Chana a množství různých „kulturních“ vtípků (A.C. Doyle, Chaplin, Zpívání v dešti), to není úplná zhovadilost. Chemie mezi Wilsonem a Chanem navíc v originále funguje mnohem lépe než v jakémkoliv dabingu, takže jako takové ty tři hvězdičky zasloužené přeci jenom jsou. 65% Zajímavé komentáře: tron, MacGyver ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto je nielen najlepší hollywoodsky Jackie Chan (to úplne jednoznačne), ale u mňa i najlepší Jackie Chan vôbec. Jasné, z hľadiska bojovej choreografie sú lepšie napríklad Božská relikvia 2 alebo ktorákoľvek Police Story, ale pokiaľ ide o zábavnosť aj v nebojových scénach, Rytieri v Jackieho filmografii jasne vedú. To množstvo gagov, ktoré tu je (veľkú zásluhu má na tom výborný Wilson), to sa proste len tak nevidí. "Bloody tourists!!!" ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Laciné jako celá tahle podivná mainstreamová kultura, kterou jsme si zvykli nazývat zábavnou... Když už se pohybujeme v ranku crazy komedií, tak každá z těch klasických sedmdesátkových komedií Václava Vorlíčka strčí hravě tyhle předražené hollywoodské zábavy na jedno použití do kapsy... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po veskrze průměrném prvním dílu je zde viditelné zlepšení snad po všech stránkách. Jeden z těch lepších snímků co Jackie pod jhem Hollywoodu natočil. Je to sice "pouze" zábava na jedno použití, ale dobrá zábava. I to se někdy hodí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komedie u které jsem se fakt dlouho a upřímně smál a to je co říct. A taky už vim jak dopad Jack Rozparovač. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vzhůru do Anglie! Za sirem Arthurem Conan Doylem.… Toto pokračování je snad ještě povedenější než předchozí film. Při akci zní hudba jako z grotesky a já se bavím u vtipnýho bojovýho chorea o které asi jde především. Super hlášky, někdy vtip přikrášlí hezká děvčata. Klukům to prostě sekne a holkám sluší. …ZA OTCE, ZA STARÝHO PANA WAYNA… ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Probíhá mi život před očima...moment, tohle si nepamatuju!" Čekal jsem, že půjde jen o vyvařeninu původního solidního tématu a k mému překvapení jsem dostal dokonce lepší kousek. Jackieho akční kousky tentokrát neurčují běh filmu, takže potěší více než normálně, slovní hádky s Owenem Wilsonem nebo kýmkoli jiným spolehlivě pobaví, úsměvně zreprodukuje některá klišé filmů z dřívějších dob (skákání při polštářové bitvě) nebo zparoduje osvědčené kousky (Zpívání v dešti). Takhle si představuju oddechovou zábavu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boli sme druhí. Hneď za Bibliou." V Čechách nakrúcaní ŠANGHAJSKÍ RYTIERI dokazujú, že buddy dvojka Jackie Chan & Owen Wilson na to má. Absencia skvelého Divokého západu (VTEDY NA VÝCHODE) robí svoje, na strane druhej ani starý (dobrý) Londýn sa nenechá zahanbiť. Šikovní scenáristi do hry s chuťou zapoja Jacka Rozparovača, sira Artieho C. Doylea a „Kida“ Chaplina. K tomu si pripočítajte ako vždy šialenú Chanovu bojovú choreografiu (nenechajte si ujsť pokazené záverečné titulky) a rozkošné nápady (otitulkované bublinky, vankúšová bitka). Už to nie je úplne ono, ale stále sa jedná o milé dobrodružstvo so skvelými dialógmi („S mojimi blond vlasmi a Chonovou atletickou postavou skončíme ako štetky.“; „Aj takto sa to dá, ale chýba tomu istá fajnovosť.“; „Vypadni už konečne preč, kompromituješ nás.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vsichni tu sou strasne hotovy z toho, ze je druhej dil lepsi nez prvni, ale ja bych to tak uplne netvrdil. Problem je v tom, ze i kdyz se zmenily kulisy a krapet upravila zapletka, je to stale variace na prvni dil. Krom toho tu uz ani nejsou ty vtipy, ktere by byli zalozeny na tom, ze je Jackie cinan, tady uz se to neresi. Takze tu zbylo jen vzajemne postuchovani mezi Owenem a Jackiem a spousta podobnejch scen tu uz byla v minulem dile. Nicmene Jackie je porad ve forme a opet vymyslel skvelou choreografii a Owen ma zas skvely kecy. Problem je, ze se tu keca nejak moc a akce tu je pomalu. Z ostatnich hercu me nejvic zaujal Aidan Gillen v roli Rathbonea. Taky potesi spousta vedlejsich postav, jako Jack Rozparovac nebo Charlie Chaplin. Sice se opet jedna o zabavnou a sviznou akcni komedii se sympatickejma hercema a slusnou hudbou, ale tentokrat je tu tech hluchejch mist vic nez v prvnim dile a precejen mi divokej zapad sed vic nez Londyn. Krapet slabsi nez prvni dil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná komedie, ale na můj vkus až trochu moc bláznivá a barevná. Některý odkazy na budoucnost (většina) mi přišly hodně křečovitý. Není zrovna lehký udělat to tak, aby to diváku připadalo skutečný jako třeba v Návratech do budoucnosti. Tady mi to přišlo prvoplánovitý čistě jen aby se divák usmál (ušklíbl) a dál ho to udrželo u obrazovky, nebo plátna nebo kde se na to vlastně díval. Výprava je sice hodně barevná a pěkná na pohled, Jackiemu to kope jako obvykle, ale prostě mi to neštymovalo. Spíš než cokoliv jinýho bych řekl, že je to jen další zbytečný vracení se k už dávno natočenýmu filmu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Občas mám strach, že to hromský rajtování na koni na Západě, padání na zem a drncání ve tvrdým sedle způsobilo, že mí lososi nebudou plavat proti proudu, jak by měli." Výmluvy ukecanýho pingla a gigola Roye mě moc nebavily. Nicméně jeho erotickej sen bych s ním docela rád sdílel. Ovšem Shanghai Kid mě zase pobavil využitím otočnejch dveří, žebříků nebo vázy k boji. Ale co naplat, jsem jen chlap, takže nejvíc jsem si užil scény se sympatickou Lin, jejíž zúčtování s Jackem Rozparovačem bych si nesměle dovolil označit za brilantní. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Rytíři maj trošku slabší rozjezd než tenkrát na východě, ale když se do toho film konečně opře, tak to stojí za to. Chan s Wilsonem, zase předvádí spoustu gagů a příběh taky neni úplně nejhorší, ale tentokrát mi přišlo, že ve vtipnosti trokšu Chan za Wilsnoem zaostaváí, ale zase si to vynahrazuje soubojema, který jsou jako obvykle zvládnutý na výbornou. Podle mě na to, že to je už druhý film na hodně podobný téma, to je fakt hodně žábavný pokračování, ale nejsem si teda jistej, jestli lepší než tenkrát na východě ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro začátek bych měl asi zmínit, že jsem velký fanoušek Owena Wilsona. Mohl bych jeho filmy sledovat od rána do večera (hlavně Za Nepřátelskou Linií). Většinou to není pro jeho herectví, ale jeho smysl pro humor. To je celé jeho herectví - bizarní komentáře všech kolemjdoucích událostí. Z toho plyne, jestliže máte rádi Owena Wilsona, budete mít rádi Rytíře ze Šanghaje (A pokud jste fanouškem Jackieho Chana, budete je mít rádi také). Film jsem viděl dabovaný, ale vyjímečně to můj zážitek nijak nezkazilo. Možná trochu... ale zase tak hrozné to nebylo.___Jen pro pořádek, tohle je komedie, ne mistrovské dílo. Řídí se pravidly danými prvním dílem, je příjemný pro zkrášlení všedního dne. Navíc víte, co můžete očekávat od hlavní dvojice. Je zde několik dobrých vedlejších příběhových linií (Roy se zamiluje do Lin, malý zlodějský klučina...), které mají za úkol zkrášlit jednoduchý příběh, což se jim daří.___Teď k hereckým výkonům - herci urřitě žádného Oskara nezískají, ale jsou dobří. Jackie a Owen jsou ve formě. Jackie opět ukazuje své "pohledy", které mám rád. Fann Wong se přidává ke spoustě dalších hrdinských žen a ostudu jim určitě nedělá. Navíc je opravdu krásná, je takovou třešničkou na filmu. Donnie Yen zde moc herectví nepředvádí, má zde ale jednu vynikající bitku s Jackiem. Naopak Aiden Gillen se své role ujal s nadhledem a odvedl kus práce. Inspektor Scotland Yardu byl stereotypní... Moc se mi nelíbil.___Na film se určitě podívejte. Jsou zde srandovní bitky a hláškovací duo Jackie Chan, Owen Wilson. I když není tak dobrý, jako jeho předchůdce, hodnotím ho nadprůměrnými třemi hvězdičkami (průměr je někde mezi dvěmi a třemi, když je tu ten odpad). ()

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama