Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Ačkoliv je název filmu Rytíři ze Šanghaje, město Šanghaj ve filmu ani na moment neuvidíme. (Nick321)
  • Při natáčení filmu v Karlových Varech využil Jackie Chan (Chon Wang) místní Císařské lázně a stal se tak zřejmě poslední osobností, která zde využila císařskou koupelnu, ve které se koupal třeba i Tomáš Garrigue Masaryk a řada předních politiků i jiných osobností z první poloviny dvacátého století. (mar48)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 60,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 88,3 mil. (NIRO)
  • Večerní příjezd královny (Gemma Jones) se natáčel pět nocí u Chrámu svaté Barbory. (Standik24)
  • Zámek, ke kterému přijíždějí Chon Wang (Jackie Chan) a Roy O'Bannon (Owen Wilson) na slavnost, je Hluboká nad Vltavou nedaleko Českých Budějovic. (Kaučuk03)
  • Závěrečný ohňostroj se natáčel na Palackého náměstí a Palackého mostě v Praze. (dawe82)
  • Natáčelo se mimo jiné také v Kutné Hoře před chrámem Sv. Barbory, který je v tomto bývalém horním královském městě oblíbenou filmařskou lokalitou. (dopitak)
  • Ve scéně, kdy Chon Wang (Jackie Chan) bojuje s Rathboneovými (Aidan Gillen) strážci, neustále dohlíží na to, aby se nerozbila žádná starožitná urna, stejně jako postava Jackieho Chana (Lee) v závěru filmu Křižovatka smrti (1998). (SG-1)
  • Starší muž, který se objevuje ve scéně s polštářovou bitvou, je český asistent režie Mirek Lux. (SG-1)
  • Herečce Fann Wongové (Chon Lin) při natáčení bojových scén pomáhaly zkušenosti z baletu. (SG-1)
  • Když Roy (Owen Wilson) a Chon (Jackie Chan) přicházejí na oslavu, hraje smyčcové kvarteto barokní verzi písně "Paint it Black" od skupiny Rolling Stones. (SG-1)
  • Když Chon (Jackie Chan) a Roy (Owen Wilson) přecházejí po ulici, Chon zachrání Roye před sražením kočárem, načež Roy vykřikne: "Hey, I'm walking here!" Jde o repliku z filmu Půlnoční kovboj (1969). (SG-1)
  • Lord Rathbone (Aidan Gillen) je ve filmu zobrazován jako nejlepší šermíř Anglie. Herec Basil Rathbone hrál v mnoha šermířských filmech a dokonce byl považován za nejlepšího šermíře stříbrného plátna. (SG-1)
  • Pro herečku Fann Wong (Chon Lin) to byla první filmová role v Hollywoodu a zároveň také první role, ve které mluvila anglicky. (SG-1)
  • Ve filmu se objevuje veliké množství narážek na Sherlocka Holmese. Jedna z nich se spojuje i se jménem padoucha lorda Rathbonea (Aidan Gillen). Herec Basil Rathbone byl jedním z prvních, kdo ztvárnili postavu Sherlocka Holmese, ve filmu Pes baskervillský (1939) a mnoha dalších. (SG-1)
  • Když Roy (Owen Wilson) sní o svém rodinném životě, jeho děti se jmenují Vera, Chuck a Dave. Stejně jako vnoučata v písni "When I'm Sixty-Four" od skupiny Beatles. (SG-1)
  • Při souboji s darebáky spadne Chon Wang (Jackie Chan) do rakve. Na stěně za ní je nápis "Sowerberry". Pan Sowerberry je majitel pohřebního ústavu z románu "Oliver Twist" anglického spisovatele Charlese Dickense. (SG-1)
  • V tomto filmu se proti sobě poprvé postavily hongkongské akční hvězdy Jackie Chan (Chon Wang) a Donnie Yen (Wu Chow). (SG-1)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama