Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečné drama o hořkosladkém vztahu mezi americkým vojákem a osamělou Francouzkou bez prostředků v Paříži roku 1944.  Válečné drama Čin lásky vychází z románu Alfreda Hayese The Girl on the Via Flamina. Kirk Douglas zde ztvárnil roli amerického vojáka Roberta Tellera, který se účastní osvobozování Francie v roce 1944. V Paříži se seznámí s chudou dívkou Lise (Dany Robin), její osud jej dojme, a tak předstírá, že je její manžel, aby nebyla neprávem zatčena jako prostitutka. Když se s ní chce oženit doopravdy, nedostane však od svých nadřízených svolení. Z jejich pohledu je Lise jen další zištná mladá žena, která se snaží vzdát se za amerického vojáka, aby získala americké občanství. Lise však Roberta opravdu miluje a rozhodne se to také dokázat, zvolený způsob je však velmi tragický... Producent a režisér Anatole Litvak a scénárista Irwin Shaw vnesli do pochmurné doby velmi svěží filmařinu. Čin lásky představuje první snímek v angličtině, v němž se objevila Brigitte Bardot (zde ztvárnila roli Mimi). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby som bola v koži životom otrávenej Dany Robin, určite by som sa v spoločnosti takého lámača ženských sŕdc ako je Kirk Douglas, snažila vyzerať spontánne, energicky, vášnivo - to ale asi nie je vina hercov, ale scenáristu. Ďakujem za desivo nudný zážitok, v ktorom nedesivo pôsobil asi iba Douglas starší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh o jedné lásce. Kirk Douglas a Dany Robin se k sobě skvěle hodí a funguje jim i skutečnost, že jsou každý jiné národnosti. Dokázali to dokonale využít. Je to vlastně jen romance, ale to finále je tak krásně kruté, že prostě nejde než si na konci jen povzdechnout o tom, že někdy to prostě dobře nemůže skončit. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Má být hlavně drama ale jednou do toho lezou s harmonikou, podruhé vesele tancují, Kirkovi je taky fajn, atd. Francouzsko-americký, kamarádsky půl na půl, řekl bych o víc ani nešlo. 2/5 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ofiko text distributora ten děj kompletně shrnul. Tak nějak jsem na Lise nepoznal, že by nějak byla zamilovaná, takže nějaký soucit s její postavou se fakt nekonal. Jinak Douglas klasicky parádní. 5/10 ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh ve zvláštní době. Chápu pocit Francouzů a jejich vztek na Američany, kteří si za čokoládu, pár silonek nebo konzerv získavali zájem žen. Proto mě překvapil příběh, kde tomu tak není. Tedy v tomto jediném případě. Je pravda, že Dany Robin působí dost křečovitě, ale možná to byl režisérův záměr, jak zvýraznit její plachost a neobratnost. Pak mě zaujal konec, který se odehrává v jednom francouzském městečku na Riviéře. Dávám tři hvězdičky kvůli některým neobratným zápletkám ()

Reklama

Reklama