Reklama

Reklama

Un uomo da rispettare

  • němčina Ein achtbarer Mann (více)

Obsahy(1)

Teprve nedávno propuštěný bývalý profesionální zloděj (Kirk Douglas) se rozhodne opět vyzkoušet své poslední "zaměstnání", a to i přes silné námitky své manželky (Florinda Bolkan). S pomocí cirkusového gymnasty (Giuliano Gemma) chce provést v Německu vysoce rizikovou loupež prolomením bezchybného zabezpečení trezoru a utéct s milionem dolarů. Podaří se mu nakonec s uloupenými penězi usadit se a zabezbečit se tak do konce života, a nebo skončí opět za mřížemi? (Karlos80)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Skvělé, málo známe eurocrimi, s perfektní noir atmosférou a výbornou atmosférickou hudbou od Mistra "M", odehrávající se ne v Itálii, ale Německu, konkrétně v Hamburku. Souhlasím s erlem v jedné věci, a to v tom, že zhruba tak ve stejné době, nebo o něco málo později na toto téma (dokonalý zločin-velké promyšlené loupežné přepadení!) byly natočeny určitě lepší díla. Názvy filmů si bohužel teď nevybavím, ale většinu z nich jsem určitě viděl, většinou šlo o italské fláky. Film je sice dost rozvleklý, s tím souhlasím, nejvíce je to znát asi u samotné loupeže, film mohl být v pohodě kratší o takových 22. minut, někde na únosných 90 minutkách, ale i přesto přezevšechno, se dá říct, že jsem se při tomto kousku skoro vůbec nenudil, celkem solidní tempo si film držel až do samého konce, vždy dovedl diváka zaujmout a něčím překvapit. Film obsahuje dobré dobré akční scény, nezapomenutelné jsou tu především osobní a celkem realistické pěstní souboje mezi sympatickým blonďákem Gemmou (ano, skutečně rošťákem) a Puppem (jeden z předních žánrových herců) a pak hlavně, již zmiňovaná, vynikající a naprosto bláznivá automobilová honička, bez žádných počítačových triků a spešl efektů, tak jak to známe z dneška. To byla ta pravá lahůdka, která fandu euro-akce jistě potěšila. Na "Bullitta" a tu z "French Connection" sice neměla, ale o třetí místo by se klidně s některýma ostatníma z 60's a 70's let, poprat mohla:-) Psychologické profily všech tří protagonistů naprosto perfektní, jak přišel na scénu Gemma, náhodné setkání Gemmy a Douglase, představení Gemmy jeho ženě Bolkan-tady to ihned zajiskřilo, aby taky ne, tady jsem z postupem času, čekal i nějaký románek, s tím že to bude v podstatě boj o jednu ženu, jak se říká za vším hledej ženu, ale vše bylo nakonec trochu jinak, perfektní zvratové finále bylo naprosto nepředpovídatelné, příběh nebyl špatný, i když šlo v podstatě už o hodně recyklovanou záležitost, je tu dobré napětí, když je třeba, a celé je to pak i náramně zábavné. Tohle byl trhák ze vším všudy, který by se vyrovnal i americké produkci, míti přeci jen více peněz v rozpočtu. Na poprvé dávám tomuto zapomenutému klenotu, ještě o hvědičku víc, než jiný fanda tohoto subžánru erl:-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Michele  Lupo /Serif a Mimozemstan, Bomber/ natocil najultimativnejsi a urcite aj najlepsi film svojej pomerne kratkej kariery. Giuliano gemma /Temnota 1982, Il Prezzo del Potere/ bol este lepsi nec precenovany Kirk Douglas /Spartacus/. Gemma bol v roli rostaka, ktory - spolus  Douglasom - chcel  ukradnut velku sumu penazi z nememcka. Film sa vynimocne neodohrava v Taliansku, ale v  NSR. Suhlasim s nazormi, ze na temu perfektneho zlocinu  boli natocene uz i lepsie diela, no v ramci  Lupovej filmografie je toto suverenne najlepsi film. Okrem tych dvoch som videl i krasnu Florindu Bolkan /Benatsky Anonym, Posledni udoli/. Hral tu este jeden herec, konkretne Reinhard Koldehoff /Dva machri mezi nebem a peklem/. Vyborna bola scena, ako sa Gemma nahodne stretol s Douglasom. Autonahanacka je masaker sam o sebe, doslova tu scenu dodnes mam neskutocne rad. Dalsi kvalitny polozabudnuty film tu na databaze, coz je skoda. Mno jo, dnes vladne mainstream   : 86 % ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

V daném žánru byly podle mého natočeny mnohem lepší díla. Přílišná rozvleklost a celkem fádní scénář nezachrání ani přítomnost takové hvězdy jako je Douglas. Nejvíce pobavila šílená automobilová honička která koule rozhodně má a rošťák Gemma. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama