Reklama

Reklama

Chéri

  • Česko Můj Chéri (více)
Trailer

Paříž dvacatých let. Mladý syn bohaté kurtizány se učí lásce díky postarší přítelkyni své matky. Když je po šesti letech nucen vztah ukončit a oženit se s někým jiným, nedokáže zapomenout a stahuje se do světa fantazie… Paříž dvacátých let, tzv. Belle Époque… Léa de Lonval (Michelle Pfeifferová), postarší svůdnice se sblíží s bývalou konkurentkou Madame Pelouxovou (Kathy Batesová) a rozhodne se jí pomoci - Léa jí slíbí, že stráví několik týdnů s jejím synem, devatenáctiletým Fredem (Rupert Friend), bonvivánem přezdívaným Chéri a naučí ho pár věcí o ženách. Neškodný flirt se však rozvine do vážného romantického vztahu, což překvapí každého včetně dvojice samotné. Šest let téměř manželské blaženosti uběhne a machiavelistická Madame Pelouxová ujedná pro Chériho sňatek s dcerou jiné své známé. Mladík se však s odtržením od Léy nemůže vyrovnat, což vede k vášnivé konfrontaci… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný film jsem už dlouho neviděl. Motají se tam tam dvě, tři postavy, předříkávají naučené fráze a hážou do kamery naučené fotogenické ksichtíky a pod tím vším není ani kousek něčeho smysluplného. A ten konec tomu dal korunu, byl spíš k smíchu než k pláči. Vůbec jsem nepobral, čím ten snímek chtěl být, působilo to na mě jako nějaký zoufalý výkřik do tmy. Nechápu, jak tohle historicko-romantické béčko mohlo soutěžit o Zlatého medvěda. Dvě hvězdy snad jenom za kostýmy a slušnou hudbu. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Ani mě nepřekvapuje, že právě Michelle Pfeiffer přijmula tuto roli. Buďme upřímní, stále jí to moc sluší a do doby příběhu skvěle zapadá. Ano, takové "bizarnosti" se v té době děli. Chéri je o hraní si s emocemi. Poté, co se postupně projevují pocity Freda (které si povětšinu schovává v hloubi srdce), dostane porozumění. Příjemně se na film dívá i po vizuální stránce, kord když se jedná o tak nóbl období začátkem dvacátého století. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chéri je historická lahůdka o kurvách, nebo chcete-li, kurtizánách, a jednom rozmazleném frackovi, který si říká Chéri a výborně ho hraje právě Rupert Friend. Každopádně i o Michelle Pfeifferové nemůžu říct nic špatného. Ta tu předvádí nádherný výkon, i když ve filmu, který má hezké prostředí, ale typický příběh. Přesto právě závěr mě zaujal nejvíc, když jsem si uvědomil, že ta poslední scéna je jedna z těch bez emočních a syrových, kterých mnoho není, a po konci o nich vždycky musím přemýšlet. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer v roli stárnoucí kurtizány je opravdu skvělá, Ruperd Freind a Kathy Bates ji zdatně sekundují, ale to je asi tak vše. Film nic jiného, než dobré herecké výkony, nenabízí. Děj je prostý a celkově film působí prázdným dojmem. Nic neříkající hluchá místa střídají rádoby vyhrocené scény, které ale ve mě nevzbudily žádné emoce. Bohužel. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Třetí film od režiséra Frearse, který jsem zkouknul, a zase ten samý problém. Rychle vyšumí. Nádherná výprava, Desplatův soundtrack par excellence, výborné herecké výkony – Michelle Pfeiffer a Kathy Bates bez výhrad, režie slušně řemeslná, ale prostě to nejde moc do hloubky. Příběh kurtizány na odpočinku Léy a jejího výrazně mladšího milence Chériho, kteří jsou po šestiletém soužití odloučeni a nakonec zjišťují, že k sobě cítili mnohem více než si sami mysleli, nevypoví nic víc, než že je to všechno vlastně komplikované a konec. No need to cry. Čekal jsem trochu víc. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Romány Colette Chéri (1920) a La Fin de Chéri (1926) u nás vycházely jako Zlatíčko (1931) a Zlatíčkův konec (1932). Druhý román byl později znovu vydáván jako Život a smrt Drahouška Freda (1978). (NinadeL)
  • Lea (Michelle Pfeiffer) má v pokoji obraz od Alfonse Muchy. Je to pěkně vidět v závěru filmu, kdy se Chéri (Rupert Friend) vrací a je zde záběr při dialogu na Chériho a za ním je tento obraz. (Lukrecie)

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

Reklama

Reklama