Reklama

Reklama

Chéri

  • Česko Můj Chéri (více)
Trailer

Paříž dvacatých let. Mladý syn bohaté kurtizány se učí lásce díky postarší přítelkyni své matky. Když je po šesti letech nucen vztah ukončit a oženit se s někým jiným, nedokáže zapomenout a stahuje se do světa fantazie… Paříž dvacátých let, tzv. Belle Époque… Léa de Lonval (Michelle Pfeifferová), postarší svůdnice se sblíží s bývalou konkurentkou Madame Pelouxovou (Kathy Batesová) a rozhodne se jí pomoci - Léa jí slíbí, že stráví několik týdnů s jejím synem, devatenáctiletým Fredem (Rupert Friend), bonvivánem přezdívaným Chéri a naučí ho pár věcí o ženách. Neškodný flirt se však rozvine do vážného romantického vztahu, což překvapí každého včetně dvojice samotné. Šest let téměř manželské blaženosti uběhne a machiavelistická Madame Pelouxová ujedná pro Chériho sňatek s dcerou jiné své známé. Mladík se však s odtržením od Léy nemůže vyrovnat, což vede k vášnivé konfrontaci… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře ... kulisy i herecké výkony jsou pěkné a hezky se na to na celé dívá. Dramatická linka je taky dobře načrtnutá, nicméně příběh jako takový mi nenabízí nic, na čem by mi záleželo. Vztah ústřední dvojice je nerovný ... VELICE nerovný - a víceméně sobecký ... oboustranně. Krom toho je vyplněný převážně sladkým nicneděláním - a zaujatý výhradně sám sebou, má sklony k sebedestrukci, takže prakticky nikam nesměřuje. Snad proto nedokáže zaujmout, popravdě spíš maličko nudí ... průměrné 3* ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Frears natočil v podstatě velmi zajímavý a sympatický film. Vtipné a nadýchané dialogy zakrývají dramatickou vsuvku o tom, jak byly děti pro své rodiče pouze zátěží a poté výhodným obchodním artiklem. Výborná ústřední dvojice Michelle Pfeiffer, Rupert Friend a taky Kathy Bates. Ještě musím zmínit skvělý, lehce ironický konec. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

další romantický film ze starší doby velká láska mezi kurtizánkou a mladým mužem a jejich velké a nekonečné lásky která trvá až do jejich smrti, herec Rupert Friend, ačkoliv pro mě zcela neznámý herec, tak tato role mu moc slušela byl tak miloučký, režisér vybral moc dobře na tuto roli se hodí skvěle, Vřele doporučuji. pěkný film ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek je na první pohled velmi hravý, noblesní, plný veselých barev zalitých sluncem, s vtipnými dialogy, ale pod povrchem jde o drama stárnoucí kurtizány, která se poprvé zamilovala a mladého hochštaplera, kterému se stalo to samé. Zatímco ona je už vyzrálá žena, on je slaboch, téměř gigolo, a takovým už zůstane. Vlastně je to silné oidipovské téma, protože ona, jako bezdětná, si ho udržuje coby milovanou hračku a on, zanedbávaný matkou, našel ženu, která o něj pečuje, řídí ho a zajímá se o něj. Zároveň mu ale nedovolí dospět, což je jedním z důvodů předvídatelného konce. ___ Vyzdvihla bych herecké výkony. Michelle Pfeiffer je okouzlující, krásná, silná, ale zároveň si v závěru uvědomí, že její éra už nenávratně skončila. ______ Rupert Friend je jako rozmarné děcko, sobecký a krutý, ale i vášnivý a zoufalý. ____ Kathy Bates coby jeho manipulativní a jen ve svůj prospěch jednající matka, je nádherně napsaná postava. Tváří se mile, jako hodná tetička od vedle, ale její jednání prozrazuje nelítostnost. Neohlíží se na nic. Předhodí své kolegyni z branže syna, aby se o něj nemusela starat a pak si ho beze všeho zase vyzvedne, když se hodí do jejích plánů. Chová se krutě, nemilosrdně kolegyni předvede, jak směšně vypadá věkově nerovný pár, a to když si pozve na návštěvu groteskně působícího mladíčka a obstarožní, přízemní děvku. Au, ta žena umí bodnout do srdce a dělá to pro potěchu, aniž by to bylo nutné. Snad vrací rány z minulých dob, kdy obě ještě působily v profesi a přetahovaly se o movité milence. ____ MÓDNÍ OKÉNKO NA ZÁVĚR: Secesní róby, které nosí Michelle Pfeifer, působí nádherně, skvěle podtrhují její stále lepou postavu a barevně dokonale ladí s její mléčnou pletí a blond vlnitou kaskádou vlasů. Ta móda neslušela každému, ale ze štíhlých žen, dělala elegantní princezny. /27. 6. 16./ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Říká se, že každý film si najde svého diváka, no a tenhle si našel mě.. Vizuální stránka mě zcela okouzlila, podmanila si mě, naladěno jsme měla ihned, Michelle Pfeifferová je tu nádherná a v těch překrásných, na tělo padnoucích šatech byla k zulíbání.. Rupert Friend dokonale naplnil mou představu o rozmazleném děcku, které je sice bohaté, ale bez mateřské lásky úplně ztracené.. Kathy Batesová se střihla tu manipulativní mrchu naprosto dokonale, byla výborná.. Na první pohled je to možná banální příběh, ale při troše snahy se v něm dá najít mnohem víc, např. úvahy na téma rodičovství - když je dítě na obtíž, hodí ho na krk někomu jinému, dá-li se dítě výhodně provdat/oženit, získává pozornost matky a zcela bezcitné zacházení.. Očekávaný závěr mě dostihl a vehnal slzy do očí, asi rozumím víc, než umím napsat.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Lea (Michelle Pfeiffer) má v pokoji obraz od Alfonse Muchy. Je to pěkně vidět v závěru filmu, kdy se Chéri (Rupert Friend) vrací a je zde záběr při dialogu na Chériho a za ním je tento obraz. (Lukrecie)
  • Romány Colette Chéri (1920) a La Fin de Chéri (1926) u nás vycházely jako Zlatíčko (1931) a Zlatíčkův konec (1932). Druhý román byl později znovu vydáván jako Život a smrt Drahouška Freda (1978). (NinadeL)

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

Reklama

Reklama