Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tommy Vinson je pokerová legenda, zatímco mladý Alex Stillman o dráze profesionálního hráče zatím jenom snil. Když se dají dohromady, vyhrají každý turnaj. Ale jak to dopadne, když se z nich stanou soupeři? V hlavních rolích Burt Reynolds a Bret Harrison.  Americké drama, které se odehrává v prostředí hazardních her a vysokých sázek v pokeru, vypráví příběh Alexe Stillmana, domýšlivého frajírka z university Yale, který sní o tom, že se stane profesionálním hráčem pokeru. Zatím toho ještě moc neumí, ale naštěstí se setkává s pokerovou legendou Tommym Vinsonem, hráčem, který před dvaceti lety patřil ke špičce, ale nechal hazardu, aby zachránil svou rodinu. Tehdy sice přísahal své ženě, že se karet už nikdy nedotkne, ale po setkání s Alexem zjistí, že by mohl znovu získat sebedůvěru, hrdost i titul šampióna, kdyby talentovaného mladíka vzal pod svá ochranná křídla. Alex se řídí při hře Tommyho pokyny a společně vyhrají každý turnaj, jehož se účastní. Jenže pak se na scéně objeví půvabná call girl z Las Vegas, která odvádí Alexe od hracího stolu. Mezi talentovaným žákem a zkušeným učitelem se prohlubuje propast a skončí to tak, že při prestižním světovém utkání stojí proti sobě jako soupeři. Kdo z nich vyhraje? Stárnoucí mistr, který slíbil, že karet nechá, nebo nováček, jenž se od něho naučil všechny triky? V hlavních rolích Burt Reynolds, Bret Harrison a Shannon Elizabeth, režii má Gil Cates Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $61,626Tržby Celosvetovo $78,731║ Nič nové pod slnkom, mladý študent chce zbohatnúť na pokri a pod svoje ochranné ruky si ho zoberie skúsený hráč v podaní staríka Burta Reynoldsa...., všetko toto čo nám tento film ponúka je urobené na úrovni televíznej produkcie, takže pútavosť takmer nulová. A takýchto filmov s tematikou pokru je už ako šafranu a v omnoho lákavejšom šate, stačí spomenúť len nedávnu 21, nehovoria už o takom famóznom Casino Royale. /35%/ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ikdyž poker dobře neumím, filmy o něm jsou moje. A asi to mě nejvíce ovlivnilo při mém hodnocení. Příběh i herecké výkony jsou totiž jen průměrné. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Navzdory nepřívětivým reakcím musím uznat, že Deal shledávám jako průměrně odvedenou práci. Samotná premisa je sice primitvní až běda, ale nic víc jsem vlastně nečekal. Příjemně jsem byl překvapen hlavně s přístupem k laikům, kteří texas hold'emu nerozumí, neboť veškeré vysvětlení tu je podáno důkladně, ovšem nijak to neruší v temporytmu. Ono vůbec celé pojetí snímku spíše než film připomíná oficiální video z pockerové tour, což ale není ke škodě, jen je třeba nepodléhat panice a tvůrcům ustoupit, přízpůsobit se jejich kroku. Jinak souhlasím se zdejšími komentáři, konec byl očekávatelný a to v negativním slova smyslu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poker, konkrétně Texas Hold'em, miluju. Hraju ho dost často (zatím jen na PC, neměl jsem možnost si zahrát na nějakém větším turnaji) a možná proto je mé hodnocení takové, jaké je. Jistě, je tu sice stokrát omletá šablona mistr x učedník, je zde očekávaný konec (myslím úplně poslední záběr) ale co? Mně to nevadilo, naopak jsem byl docela rád, že to takto skončilo (konec konců, když se nad tím zamyslím, tak je to i logický konec). Navíc zde máme sympaťáka Burta Reynoldse a kočičku Shannon Elizabeth. Full House se sice nekoná, ale dva páry tomuto filmu určitě dám. A dost možná taky proto, abych trochu raisnul procenta… :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Poker. Moja najobľúbenejšia kartová hra. Hazardná hra z ktorej sa v dnešnej dobe už pomaly stal oficiálny šport. Konajú sa v nej profesionálne turnaje, šampionáty a dokonca majstrovstvá sveta. Neraz som sledoval prenos z niektorého takéhoto podujatia v televízii. Film "Gambler" je sondou do tohto prostredia. Pohľad medzi tých najúspešnejších hráčov. Téma pomerne zaujímavá a originálna, ale spracovanie mizerné. Slabý príbeh a slabé herecké výkony. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Do sledování tohoto filmu jsem šel úmyslně s vědomím, že poker jako takový nemám příliš lásce, jeho pravidla téměř vůbec neznám, nikdy jsem ho nehrál a ani nevím, jak se hraje. Ale v tomhle filmu naštěstí nejde ani tak o to, jestli divák zná pravidla, většinou je zde totiž řečeno, jakou kartu kdo potřebuje, aby vyhrál nebo prohrál, takže i takový laik jako já, který se o poker nezajímá, si může tenhle film užít, aniž by se jakkoliv nudil. Tenhle film není totiž ani tak o pokeru jako spíše o touze něco dokázat, nesmazatelně se zapsat do historie, a to se hlavnímu hrdinovi povede. Ale zároveň dokáže předat svému učenci, mladému Alexovi, i ta správná životní moudra, takže tento mladík se nakonec zachová tak, jak to asi bylo správné. Zkrátka tenhle film ve mně zanechal hodně pozitivní dojem, docela jsem si to užil, bylo příjemné sledovat, jak celé klání a celý příběh dopadne, a rozhodně to stálo za to. A herecké výkony byly výborné, Burt Reynolds i Bret Harrison to zahráli dokonale a oba byli ve svých rolích velmi příjemní. Film tedy vnímám jako mírně nadprůměrný, aby ode mne dostal nějaké lepší hodnocení, tak to bych musel buď mít kladný vztah k pokeru, nebo by film musel být o jiném sportu, takhle to pro mě zůstává jen jako sympatický filmový zážitek, který nikterak nevybočuje z řady filmů na podobné téma, a proto nakonec hodnotím tak, jak hodnotím, tedy třemi hvězdami. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pro většinu hráčů pokeru určitě povedený film. A je určitě jedno, jestli malinko kopíruje jiné filmy... Gambler obsazený vynikajícími herci, jako jsou Burt Reynolds, Bret Harrison a Shannon Elizabeth + ( Pokerové hvězdy: Mike Sexton, Vincent Van Patten, Phil Laak alebo Antonio Esfandiari. ) dělají z filmu tu pravou atmosféru. Pokerová legenda Tommy Vinson a mladý Alex Stillman o dráze profesionálního hráče zatím jenom sní. Když se dají dohromady, začíná Tommy Alexe učit a vyhrávají každý turnaj. Ale jak to dopadne, když se z nich stanou soupeři? V hlavních rolích Burt Reynolds a Bret Harrison. Skvělé napětí, zápletka... Hru pokerového fanouška až donutí po zhlédnutí zamyslet se nad taktikou a touhou vyhrávat. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tuctový gamblerský film malého formátu, který se i přes velmi krátkou stopáž nevyhýbá patetickým řečem a vytasí se na nás s příběhem okopírovaným od Scorseseho Barvy peněz. Burt Reynolds v klišé, ale příjemné roli vysloužilého hráče ukazuje, že ještě nepatří do starýho železa a i scény od hracího stolu, kterých není málo a na nichž film stojí jsou velmi slušné a díky tomu se Gambler v mém hodnocení usídlil na lepším a docela zábavném průměru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je to takové hloupoučké a naivní, ale když jsem to kdysi viděl, tak jsem nebyl o moc jiný. Samozřejmě, že už tehdy jsem se některým situacím a radám prostě musel smát. On vlastně celý ten příběh je takový hloupý a nesmyslný. Jednou hláškou z filmu však stírám v pokeru protihráče dodnes. Kdysi jsem napařil filmu 3*. Asi jsem to tak cítil. Měnit už to nebudu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Skúšal som film premietať aj ortodoxným fanúšikom tejto kartovej hry, ktorí si nenechajú utiecť ani jeden prenos pokrových turnajov na športových kanáloch, ale nezožal som veľký úspech. Averzia sledujúcich bude zrejme spôsobená nudným televíznym spracovaním kartárskej témy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jelikož mi hraní pokeru není cizí, film jsem si celkem užil. Nejedná se o žádný zázrak a nějaká známka napětí se zde nevyskytuje ani při závěrečném turnaji ale film uteče tak rychle, že divák ani nemá čas o tom přemýšlet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Reynolds a film o pokre, vcelku zaujímavý a pochopiteľne určený určite skôr mužskému pohlaviu. So skutočným pokrovým turnajom to nemá veľa spoločné, dejová línia sa tlačí do romantiky a obyčajného vzťahového príbehu s happy endom. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film o tak v súčasnosti preslávenej hre akou je poker, by mal byť prepracovaný, naozaj kvalitný vo všetkých detailoch, tu vám ukážu aspoň, čo vám môže hazard a hry dať, ale aj zobrať a o tom, aká je sila peňazí. Ničím neprekvapujúci, mierne zaujímavý, nič dôležité neodhaľujúci a hlavne herecky priemerný film o tejto kartovej hre. Zhodnotiť by som ho mohol aj slovom príjemný. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený film z prostředí pokeru. Chce to nehledat nějakou super zápletku nebo promyšlený děj. Chce to být pouze fanouškem pokeru a užívat si hry. Místy mi jen vadilo, že při některých handách není dobře vidět na karty vyložené na stůl, ale to je jen detail. Film na 3* + jedna moje osobní *, jakožto fanouška a vášnivého hráče pokeru. ()

vhojta 

všechny recenze uživatele

Mistrovské, nevím zda reálné hráčské umění Tommyho Vinsona (Burt Reynolds). Hvězda první. Dokonalé vysvětlení pravidel pokeru pro laiky, hvězda druhá. Víc ani ťuk. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Deal je poměrně kvalitní snímek. Ale i tak bych řekl, že prvních 50 minut je to film o pokeru bez pokeru, spíše se zde řeší mezilidské vztahy atd. atd. Řekl bych, že provední filmu se mohlo trochu více zaměřit na hru samotnou nebo aspoň zdynamičnit děj okolo. Závěrem bych podotknul, že poker hraji (jeto skvělá hra :) a taky na něj koukám v telce, takže jsem ocenil plejádu hvězd, které se zde objevily. Suma sumárum dávám krásné *** ()

Reklama

Reklama