Reklama

Reklama

Být upírem je zábava - ve dne spí, v noci nasávají a nesmrtelnost také není k zahození. Pokračování komediálního hororu z 80. let se odehrává v Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris se svou sestrou Nicole. A právě ji musí zachránit před proměnou v nemrtvou.  Prospat celý den. Nasávat celou noc. Nikdy nezestárnout. Stát se nesmrtelným. Vlastně je to zábava být upír. Před několika lety poklidné pobřežní město sotva přežilo epidemii upírů. A teď jsou zpátky… ještě horší, hladovější a připravenější ponocovat. Pokračování kultovního hororu z 80. let nás zavádí do Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris Emerson (Tad Hilgenbrink) se svou mladší sestrou Nicole (Autumn Reeserová). Sirotci, kteří ztratili při autonehodě rodiče, se sem přistěhovali s excentrickou tetou Jillian (Gabrielle Roseová) a záhy se stanou kořistí místních zdivočelých surfařů, kteří jsou ovšem mnohem horší než chuligáni - jsou to upíři. A když se Nicole nevědomky napije upíří krve, její bratr musí najít a zničit vůdce gangu upírů dřív, než bude sestřina proměna dokonána. Režie se ujal P. J. Pesce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela příjemné překvapení, obstojně jsem se bavil od začátku až do konce. Jasně, je to béčko jako hrom, ale tak nějak sympaticky nechá vzpomenout na hravá osmdesátá léta a už jenom proto stojí za vidění (pokud tedy nemáte zrovna po ruce něco přímo z tohoto období) . K takovýmhle filmům je těžké se nějak obsáhleji vyjadřovat, ty vám prostě buď sednou, anebo ne. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatný upírský béčko, jenže P. J. Pesce si asi myslel, že nahradí svižnej děj svižnou muzikou a ono to jaksi moc nefunguje, takže 85% filmu je dost mdlých a ten zbytek, kterej má přesně ty béčkový parametry, jaký měl mít celej film, to už nedokáže plně zachránit, krom toho hlavní upírskej borec je dost trapnej a hlavní hrdina nevýraznej, nicméně film má hned několik fakt super vtipnejch nápadů a to hlavně zásluhou on-line faráře Coreyho Feldmana ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď ide o filmy o upíroch tak som sa naučil byť hodne obozretný. V posledných rokoch sa z tohto horrorového subžánru stala popkornová zhovadilosť pre zakomplexované školáčky a ukrivdených emo chujkov. Je mi zle z tých všeliakých romantických "Twilight" sračiek a pubertálnych "Upírských denníkov". "Stratených chlapcov" si pamätám ako celkom podarený kúsok z konca osemdesiatých rokov. Po viac ako dvadsiatich rokoch bola natočená druhá časť - "Strateni chlapci: Klan upírov". Nesie sa v podobnom duchu ako pôvodný snímok. No nie je to celkom ono. Niečo tomu chýba. Zdá sa, že nové milénium vamp horrorom moc nepraje. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení musím konstatovat, že já tento film rozhodně jako nějaký velký propadák nevidím. Ale zase je možná nutno říci, že já jsem od začátku na tenhle film nepohlížel jako na horor, u kterého bych se měl bát, ale spíše jako na mix teenage komedie a teenage hororu stříknutého notnou dávkou upírů. A toto se mi přesně potvrdilo, takže jsem vlastně viděl to, co jsem očekával, kdybych se chtěl u nějakého filmu bát, tak rozhodně nezvolím tenhle film. Ale jako docela solidní odreagováčka na nudný večer to působilo vcelku fajn a musím tedy konstatovat, že já jsem s výsledkem, který mi byl předložen, dost spokojený. Samozřejmě je mi jasné, že ne každému se to může líbit, ale u mě je naštěstí i ta výhoda, že jsem neviděl první díl, takže tenhle film neohodnotím jako pokračování něčeho, ale jako samostatný příběh, který mě rozhodně dokázal zaujmout a u kterého jsem se ani skoro vůbec nenudil. Takže já s tímhle filmem nemám jediný problém, dokonce jsem rád, že jsem mohl vidět v tomto filmu vůbec poslední společné filmové setkání dvou legendárních mladých herců z druhé poloviny 80. let, a to sice Coreye Haima a Coreye Feldmana. Tahle legendární dvojice se v tomto filmu společně setkala před kamerami zřejmě vůbec naposledy, protože jak známo, tak Corey Haim již bohužel zemřel. Byla to sice jen jedna krátká scénka během závěrečných titulků, ale stálo za to ji vidět. Celkově film hodnotím jako průměrný biják, který nezklamal, a tak uděluji tři hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Už Schumacherova jednotka bola o ničom a dvojka i keď na prvý pohľad nevyzerá nejako nízkorozpočtovo je až zúfale priemerná s otrepaným a nezáživným príbehom s jedným z najtrápnejším lovcom úpírov akého možno vo filmovej histórii zhliadnuť. Na kvalitné upírske filmy 80tych rokov sa to ani zďaleka nechytá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně upíří krve odteklo od natočení jedničky, ale dvojka, se kterou má film společného hlavně Corey Feldmana, přichází s vítanou variací na jedničku. Sourozenci Chris a Nicole neudělali dvakrát dobře, když se po smrti svých rodičů vrátili do svého rodného přímořského městečka. Seznámí se zde s charismatickým, bývalým hvězdným surfařem, do kterého se Nicole zamiluje. On z ní na oplátku udělá poloviční upírku, protože mladík je vrchní upír a parta mladíků kolem něj má také nějak podezřele moc špičaté řezáky. Chris se musí spojit s upírobijcem Edgarem Frogem, od kterého vyfasuje pár cenných rad, jak se upírům bránit. Pak už zbývá jen maličkost. Zabít hlavního upíra a mladší sestřičku tak zbavit věčného prokletí nočního upířího života. P.J.Pesce má dar, že za málo peněz umí natočit solidní spektákl a vrátit na scénu výborného Corey Feldmana (bohužel už bez jeho partáka Corey Haima po boku, který se dostaví jen na pár vteřin ve stylové scéně vložené do závěrečných titulek) byl skvělý tah. Feldman hláškuje a pobaví i složení blivajzního nápoje, který každý den do sebe lije, aby si na něho upíři nepřišli. S ostatními herci je to slabší, ačkoliv Tad Hilgenbrink je v hororovém žánru jako doma, ale všechny své postavy hraje téměř stejně a přes svůj věk mladistvě vyhlížející Autumn Reeser je talentovaná a tady nosí i slušivou wau bundičku. Film se nijak nebrání nahotě a krev tu docela chlístá. Na jedničku nechá vzpomenout rockovou předělávkou skladby Cry Little Sister nebo zmínkou o filmu Richarda Donnera, který byl producentem jedničky. Film směřoval k finále, které jsem si představoval jako zběsilou jízdu, kdy vzduchem budou létat dřevěné kolíky, ale závěr zběsilý nebyl a v nápaditosti se zrovna nepřetrhl. Většina filmu však byla i přes nízký rozpočet zvládnuta velmi dobře a třetí díl si nenechám ujít. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teprve ted jsem si všiml že jsem film nehodnotil a při tom jsem ho viděl už 2x. Jedná se o klasický pokračování které se snaží dát do filmu více akce, více cool frajírků, ale zapomíná na to co dělalo LB tím pravým. Kvalitní hudba a lepší postavy, 3 díl byl podle mě kvalitní ale tady to je prostě na rychlo spíchnutý pokračování, které navíc má hodně špatného hlavního záporáka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování kultovního hororu,který opravdu zbožňuju a ještě po dvaceti letech,to chce sakra odvahu!Film je to lehce podprůměrný,ale že by si zasloužil takové opovržení,to říct nemůžu.Je to jednoduchá,pubertální vyvražďovačka,plná suchých drsňáckých hlášek,mladých spoře oděných hereček a herců,s lehkým náznakem atmosféry,bohužel totálně nechápající podstatu a odkaz prvního dílu.Jako solidní jednohubka to pobavilo,hlavně cameo Toma Saviniho a skvělá minirole pro dvojici Corey Feldman a Jamison Newlander,škoda že vteřinové setkání Coreyho Feldmana a Coreyho Haima,netvořilo celou kostru příběhu!Na co ti tvůrci sakra mysleli!?To by byl ůžsnej nářez,škoda že na mám mozek já,ale tvůrce to nenapadne.Jako kultovní film,kterým jednička je,kdybych byl točil 2ku lost boys,udělal bych jí se vší ctí a parádou,boj mezi dvoicí Feldman a Newlander vs. Haim a Patrick!Sakra to by bylo žrádlo! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vykradený Bod zlomu, chvílemi Topper Harley, sem tam dobrá hláška... já se slušně béčkově bavila :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká atmosféry, tak ta se docela nese v podobném duchu, jako minule. Tenhle kousek není v žádném případě čistokrevným horrorem a ani se tak brát nemůže. Protože ti co by zde očekávaly nějaké pořádné řežby a adrenalinové scény při nichž začnou stávat vlasy na hlavě, tak budou velice zklamáni. Celá série Ztracených chlapců totiž diváky spíše pobaví a to byl záměr i tohoto dílu. Nemůžu však říct, že by zde nebyly k vidění žádné krvavé scény. Těch tu bylo dokonce víc než dost, ale vystraší ledajak malé děti. Masky upírů se však až na malou výjimky docela povedly a rozhodně ostudu nedělají. Zvláště pak, když nastal čas krmení a nadržené krásky se během chvíle proměnili v krvavé bifteky. Podobné tomu bylo i u hudebního doprovodu, který se sice snažil co mohl, ale na rozdíl od toho, co byl ke slyšení v prvním díle se mi tenhle zas až tolik nelíbil. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut to ještě jakž takž šlo, ve 31 první minutě nastoupil neskutečně (trapně) komický okamžik a ….. mě došlo, že můžu vypnout mozek. Nejneuvěřitelnějšího, nejnevhodnějšího a nejtrapnějšího „lovce upírů“ jsem snad ještě neviděl. Pokud si to neužijete jako jeden velký WTF úlet, je to prakticky nehodnotitelné. Kdyby mi bylo tak o 22 let méně, určitě bych ještě něco přihodil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pesce zaparazitoval na původních Lost Boys a natočil jen nepovedený remake. Ne že by všechno bylo špatně. Občas se i mohlo zdát, že Pesce nechtěl vykrádat, ale spíše složit Schumacherovi hold, ale ten pocit se vždy rychle vytratil Díky aspoň za bratra Žabáka a osmdesátkové masky. 30% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, odkud víš tolik o upírech ??" - "Z komiksů, kámo !! Z komiksů !!" ;) Xtý béčkově hororový sequel - Byť lépe Upíří kmen vnímat samostatně mimo sérii.. - navíc luxusně nahláškovaný, který se nebere ani za mák vážně, a tak i proto mě možná bavil i víc než ten Schumacherův původní snímek.. Překvapivě velmi šikovný režisér P.J. Pesce ukazuje slušný cit pro vizuál a především činí z té cílené lacinosti filmu jeho hlavní přednost.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda, nečekal jsem tak zajímavý začátek. Dobrá kamera a povedený děj vás celkem slušně vtáhne do příběhu. Zvlášť když se tu objeví Tom Savina, který si zahrál ve filmu Quentina Tarantina "Od soumraku do úsvitu" a to postavu Sex Machine, bojující proti upírům. CITÁT - Co, kurva, děláte na mojí pláži??!!............ Pak se přidá super hudba a jsem v rauši. CITÁT - Nezapomeň na tu hlavu........... Opět je tu zmíňka o Texaským masakru, jako v příběhu prvním. A co se bude dít dál? CITÁT - Jdem na párty........... Už konečně vím, co je to Frogovice. Frogovice se dělá z česneku, svěcené vody a vajec - mňamka - Zeman by zaplesal. Mám chuť na krev a jsem vegetariánka - to je hnus - stěžuje si sestra hlavního hrdiny. Uslyšíme i rčení použité v prvním příběhu o tom, jak se likvidují upíři. Někteří řvou, někteří ne, někteří explodujou, jiní ne, ale všichni tě chtěj vzít s sebou. Kapišto? Tak a jdeme na upíry. Nádherná scéna je v 68 minutě. Tu jsem si vychutnal. Víte, že krev a slaná voda jsou v podstatě to samé?...no a pak to začne. Ctihodný reverend Eddie, pardon Edgar Frog (Corey Feldman) je prostě zabiják upírů. jak má být. Je to borec - grrrrr. CITÁT - Za mojí službu obdržíte účet......... Je to skoro stejné jako jednička, akorát je tu víc humoru a bohužel příběh trochu ztratil na síle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čo asi čakať od pokračovania jedného z najlepších upírskych snímkov 80. rokov? Snáď, že si zachová atmosféru pôvodného filmu a obohatí ju o modernejšie triky a masky, ponúkne nám starých známych, ktorý budú skvelými sidekicks novým postavám a celkovo, že sa nadviaže na odviazanosť jedničky. Ale opak je pravdou. Keby sa to nevolalo LOST BOYS a nehral v tom skvelý Corey Feldman, tak by ste si to v pohode zmýlili s tuctom podobných žvástov tohoto žánru. Jednoznačne sa tu ponúka vykríknuť z celého hrdla - TIE ZLATÉ ( v tomto prípade ) 80. ROKY!!! Vyššie hodnotenie má na starosti jedinečný Edgard ( nie Eddie ) Frog. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

S jednotkou absolútne nezrovnateľné. Potešila akurát narážka na Goonies a Feldman s hlasom temným jak zo záhrobia. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, po kolika letech vzniklo pokračování, jsem se až divil kolik prvotních myšlenek zde nalezneme. Není to kdovíco, ale jako jednohubka to poslouží slušně, zvlášť když se vám Lost boys líbí. Tomuto snímku uděluji naprosto s klidem ** shurikeny a celkem se těšim na trojku. Občas dá člověk něčemu ** a píše nasupený koment, protože čeká víc. A někdy, jako je tomu teď, dá člověk ** shurikeny a je naprosto spokojen. Tedy, jen spokojen. Nejlepší hlod je na konci. Dej někomu oheň a zahřeje ho na den. Zapal někoho a bude ho hřát až do smrti :-)))) ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Lost Boys: The Tribe sice o sobě hrdě tvrdí, že je pokračováním původního The Lost Boys z 80tých let, ale já bych jej spíše nazval obyčejným remakem s párem přidaných moderních triků. Návaznost či nedej bože spojitost obou filmů tu je opravdu minimální a oba scénáře si jsou podobné jako moje vejce jinému vejci. Samozřejmě dnešní doba je trochu jiná, takže povedený humor z původního filmu střídá dnes už klasické otravné pubertální hlášky a spousta polonahých prdýlek. Erotika k upírským filmům však patří, takže ani o v celku povedené postelové scénky přímo nouze nebude. Velkou změnou prošli samotní upíři, kteří se konečně chovají jako predátoři a né jako tlupa hloupých debilků známých z prvního filmu. Herecké obsazení je však průměrné, stejně jako hudební podklad, který v porovnání s 80tkou taktéž zaostává. Závěr se pak nese v čisté komediální formě na úrovni základní školy, takže spíše očekávejte bídu a utrpení, než nějaké kulervoucí finále. Docela dlouho sem se rozhodoval jestli mám dát dvě nebo tři hvězdičky, které by ale nakonec byly takovou neúctou k původnímu snímku, který je ode mě vyfasoval a líbil se mi přeci jen o něco více. Takže musím jít a taky, že jdu na dvě... ()

Reklama

Reklama