Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená stará duchařina, která si vystačí s dokonalou atmosférou strašidelného domu, aby si chvilku hrála na detektivku a na závěr si střihnula ukázkový závěrečný napínák. Řeknu vám, že jsem si tuhle záležitost tedy docela užíval. George C. Scott mě dokázal pobavit už v Kubrickově Divnoláskovi a tady spolehlivě odtáhne celý film. Obdivuju statečnost hlavního hrdiny, já bych v tom domě měl velké problémy vůbec být hodinku, natož si tam ještě vesele přespávat. 75% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni, u nas prakticky neznama, ducharina, vyuzivajici skoro vsech klasickych postupu. Male deti, bouchajici dvere, spiritisticke seance, dum s tajemnou minulosti a mnoho dalsiho. To vse postavene na dobrem pribehu a ponorene do huste atmosfery, navic okorenene vybornym vykonem George C. Scotta v roli skladatele, ktery ztratil rodinu a odjizdi do noveho domova zapomenout. Je to hodne podobne prvnimu dilu Amittyville, jen to ma navic lehce detektivni zapletku a poradne finale. Je to proste lepsi. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor oprostený od ľakačiek a napriek tomu, ale čo si budeme hovoriť, práve preto, o stupeň až dva funkčnejší než väčšina súčasnej jump scare konkurencie. Takto strašidelný dom aby jeden pohľadal, tu by sa človek bál pohybovať aj za slnečného dňa v spoločnosti rugbyoveho tímu. Tým pádom si ani neviem v hlavnej úlohe predstaviť niekoho iného ako Scotta, pri inom hercovi by som neveril, že tu dokáže prespávať. Atmosféra je neustále hustá a hutná, zvukové efekty dokonalé a asi aj vzhľadom na absenciu vizuálnych trikov The Changeling v podstate vôbec nezostarol.  Ale teenageri by zrejme nesúhlasili. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Och, to mě zahřálo u srdce, příjemná duchařina s tou pravou atmosférou (nj, rok vzniku 1980) paráda.. Kanaďani se vytáhli, tohle strčí hravě do kapsy leckterý horor z dnešní doby. Sice si opět říkáte- proč se sám stěhuje do takové ratejny.. (= tichá závist, proč se tam nemůžu nastěhovat já??) Proč se z ní nevystěhuje, když se mu tam začnou dít takové podivné věci.. Váhám mezi čtyřmi a pěti* a střelila bych s klidem i za pět, ale za závěrečný ohníček se nakonec přikloním ke kvalitním, více než uspokojivým 4*. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravá ducharina starej školy,žiadne gore ani iné násilnosti a predsa dobrý film.Scéna s invalidným vozíkom,ktorý sa sám od seba pohyboval bola perfektná.Aj skákajúca loptička, ktorá patrila jeho mŕtvej dcére bola dobrá.Film sa vyložene opiera o atmosféru a otvorenú myseľ diváka.Al keď je to horror,zároveň je to aj hrozná rodinná dráma.Čo sa týka strašidelných domov,tak je to určite jeden z najlepších filmov tohto druhu.A kamera bola tiež výborná,niekedy mi pripomínala trochu Kubrickov film The Shinig,ktorý je z toho istého roku.Na záver,je to čertovský dobrý film.No kto má rád len násilie a gore,tak pre toho určte nie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama