Reklama

Reklama

VOD (1)

Zemřít po zásahu záchodového prkénka z kosmické stanice není nic, čím by se po smrti člověk chlubil, ale osmnáctiletá Georgia Lassová se už dávno smířila s tím, že osud se nedá změnit ani obelhat. Ostatně od své smrti pracuje jako smrtonoš, tj. ten, kdo zemřelým odjímá duši a vyprovází je na onen svět. Restaurace Der Waffle Haus, kde Georgia a další tři smrtonoši dostávali úkoly pro každý den, jednoho dne nečekaně vyhoří a čtveřice záhrobních kolegů dostane místo zodpovědného šéfa Rubea nového nadřízeného jménem Cameron Kane. Ten na rozdíl od Rubea nerozdává jména budoucích zemřelých na žlutých kancelářských přílepkách, nýbrž přidělí podřízeným zbrusu nové mobilní telefony a posílá jim úkoly v podobě esemesek. Na duších mrtvých lidí mu ani trochu nezáleži. Myslí si, že když smrtonoš svůj úkol zpacká, tak se vlastně nic nestane. Smrtonoši Daisy, Mason a Roxy začnou svou nečekanou volnost rychle využívat, ponejvíce k vlastnímu prospěchu. Ale jen dokud nezjistí, že porušení řádu života a smrti má velmi neblahé následky. Georgia je jediná, kdo se snaží dělat svou práci zodpovědně. Ovšem je to pro ni obzvlášť těžké, neboť mezi prvními dušemi, které má odvést do záhrobí, je milovaný kluk její mladší sestry... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto velkého fanouška seriálu, byl film dlouho očekávanou událostí. A verdikt zní..... Čekání se vyplatilo. Chyběly mi cynické hlášky pronášené hlasem George. Chybělo mi Masonovo perverzní flirtování pronášené britským přízvukem. Chyběl mi výbušný temperament Roxy. Chyběla mi Daisina přetvářka a její věčné sexapády. Chyběla mi vždycky optimistická Dolores a její přestárlý kocour Murray. A chyběly mi hluboké úvahy o životě pronášené nad bizarními způsoby smrti. Chyběla mi ta hořkosladká atmosféra. A všeho se mi dostalo měrou vrchovatou, navrch v milém příběhu. Film nijak seriál neukončuje, je prostě jen jeho pokračováním, a kromě délky se nijak neliší od jednotlivých dílů. A jako díl by se určitě zařadil mezi top 3. Jistě, výtky mám, a ta největší směřuje samozřejmě Daisy. Sarah Wynter byla silně nepřesvědčivá, a její přeobsazení mě mrzí... Ale když mi ve finále začalo příjemně mrazit v zádech, bylo mi to jedno. Silné čtyři hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KAŽDÝ UMŘE, TAK TO PROSTĚ JE..... /// Jsou mezi námi a berou naše duše. Smrťáčtí přátelé, kteří mají své smrťácké případy a teď mají i duši uvězněnou v utrpení – což je (prý) špatná smrťácká zpráva. (Na druhou stranu – moc je to nesere...). Smrt má jasný pravidla a když se poruší – následky jsou....nejasné? Kdo ví? Dokud je neporušíme... Není to ani ujetý ani moc vtipný. Trochu (občas) úsměvný, ale nejhorší na tom je příběh. Seriál neznám, ale tohle je podivná slátanina, která se snaží (asi) něco říct a nemá na to čas. Poselství? Popel rozprášit a neumírat zbytečně. A že potkávat smrťáky je normální. (Tohle vymyslet muselo dát zabrat!) Pro neznalce zbytečnej film a ztráta 85 minut. Snad mi to smrťák dá k dobru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda seriálu. 2.) Potřebuju objasnit záhadu smrti (na mrtvolu vedle sebe se to nevztahuje). 3.) Jsem fanda do hřbitovů. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Šílené zklamání! Ani nevím proč vlastně dávám ty dvě hvězdičky. Jsem velký fanoušek seriálu, ale s prominutím tenhle film byl o hovně! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že do tohoto "volného pokračování" nešli všichni herci. Bez Ruba zavládl chaos a to jak mezi postavami, tak ve scenáři. Děj nedává moc smysl, postavy si tak nějak dělají, co chtějí, je v tom zmatek. Charaktery se snaží zintenzivnit to, co pro ně bylo v seriálu význačné. Bohužel se to ubralo špatným směrem, takže Mason je ještě víc otravný čuráček a Daisy je vymatlaná píča, kterou navíc hraje neschopná herečka. George je ok, ale o 5 let starší, neudržovaná Ellen Muth vypadá jak pervitinová děvka. Nebýt procítěných chvil s Reggie, byl by film Dead Like Me téměř odpadní záležitostí. Její dějová linka je opravdu to jediné, co je na filmu povedené a zajímavé. 4/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že celovečerák rozvíjí svět stejnojmenného úspěšného seriálu, on na něm spíš tak trochu paratizuje. Proč na tom fenoménu nevydělat víc peněz, jenže scénář je nepřesvědčivý a připomíná spíš obsáhlejší seriálovou epizodu než ucelený celovečerní film, který by obhájil vlastní existenci. Navíc citelně chybí dva herci z původního obsazení a přijde mi to jako pouhý odvar. Celkový dojem: 45 %. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No jo, oproti seriálu slabé. Tento film vlastně popírá celý kocept seriálu. Jakože zabít nadřízeného, jiné skutečné tělo, jak je vidí ostatní či odhalení své sestře. Dost mi tam chyběl Rube a jiné obsazení Daisy mě taky nepotěšilo. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Everything´s changing... To byl jednou jeden bůh a ten ve své neomezenosti stvořil pero. A to pero, kdo ví proč, svěřil do ruky člověku; bytosti, která ve své zvědavosti nezná konkurence, bytosti, která s perem mávala a kroutila tak dlouho, až se naučila psát. A protože každá akce más svou reakci, tohle psaní dalo vzniknout seriálu. Seriálu, který kypěl a zrál, až dospěl do své filmové podoby. Dead Like Me je zpět s (téměř) celou parádou, která k němu/ní patří. Humorného glosování a památných hlášek si sice tentokrát užijeme poskrovnu, ale vše vynahrazuje dokonalé rozjímání nad životem a životem a (po)smrtí. Sice zamrzí "nová" Daisy a Rube mi opravdu chyběl, nicméně, všechno ostatní je tam, kde má být a hlavně Ellen Muth je pořád k sežrání. Seriálem ´sem žil a tak je pro mě Life After Death dalším splněním vlhkého snu. A možná právě z toho pramení moje neobjektivita a zaujatost, ale já už mám svůj FILM pro rok 2009! A CHCI DALŠÍ! I am sooo fucked. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Seriálovým lookom a neuceleným dejom srší i film, no nepresvedčil ma, že by seriál mal byť niečím super. Škoda, ale film je hlavne pre fanúšikov serálu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

87 minut které by se daly zcucnout do jedné slabší (co slabší, nejslabší!) epizody seriálů, v tomhle formátu dělá seriálu spíše (co spíše, určitě!) ostudu než reklamu, mne osobně také vadí že divákovy řekne všechno a nedává mu o čem přemýšlet (co přemýšlet... Prostě je to zhovadilost nejvyššího řádu, která v mejch očích nemá právo honosit se stejným názvem, jako seriál ) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +na Ellen Muth už jsem si zvykl, film konečně uzavírá seriál, příběh filmu je zajímavý, poutavý a závěr je dojemný a silný, opět hudba, která zazní v závěrečných titulcích, výborné témpo, nejsou tu zbytečná místa vyplněná vatou -škoda že takové tempo neměl seriál, kam se poděl Rub? pořád platí, že vedlejší postavy moc sympatické nejsou/// Jestli že jsem původní seriál, který jsem kompletně dokoukal považoval za solidní nudu, zde jsem se solidně bavil. Výborné pro mě bylo, že jsem znal postavy, okolnosti děje a podobně. Jen jsem se vrátil po pěti letech do děje jako bych ho vůbec neopustil. Potěší, že se rodinná dějová linie ze seriálu tímto filmem uzavře a to dokonale. Hlavní příběh už tak podstatný není. Nastíní se tu Motýlí efekt, proberou se zase nějaké vztahy, ale nic významného. V každém případě já jsem s výsledkem velice spokojen./// Celkem 79%/// ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako veliký fanoušek seriálu(mám ho v topce) jsem se neskutečně těšil...bohužel film je neskutečně zbytečný a úplně odfláknutý.Začátek je sice neskutečná prdel...opět nezklamal můj oblíbenec Mason,který hláškuje o stošest....jenže zbytek filmu už jen smutně kroutíte hlavou nad scénáristovým tápáním a do očí vás bijou některá fakta... a ty jsou.... že citelně chybí Mandy Patinkin...navíc o jeho zmizení měla být kostra příběhu a dozvíte se hovno...setkání Georgi se setrou proběhlo absolutně ne tak,jak by si obě postavy po tolika letech zasloužili a výměna Laury Harris za Sarah Wynter bolela asi nejvíc.Z tématu šlo teda určitě vydupat víc,děj se moc zaobírá Georgou...a stejně je to ve finále vlastně zbytečné,Callum Blue má málo prostoru a co si budem povídat,hlavně díky němu se na to dalo koukat,ono to nebilo zlé,byl tam ten černý humor a mohlo by se to hodnotit za **** jako slabší díl perfektního seriálu,jenže on je to film,který nasliboval hory doly a stěží splnil ty hory...natož doly :-D proto jen ty tři...smutné ale hezké.....Auf wiedersehen Der Waffle Haus! :-D ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na film jen kvůli tomu, že ve filmu hraje Henry Ian Cusick, aka Desmond z Lost - byla to jakási zkouška, test, která měla prověřit, jak si Henry Ian Cusick vede v jiných dílech. A moc dobře tedy ne. Jinak řečeno, tohle je film obsahující primitivitu. ❌ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už to zdaleka nefungovalo tak dobre ako v seriály. Jak postavy, tak aj zápletka bola menej zaujímavá a tento film vlastne nič nové neprináša a je zbytočný. A Patinkin tu fakt chýbal. Zbehlík jeden. 5/10. ()

Molikop 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdramatizovanej. Film co si hraje na velkej snímek. Ještě bych dodala že dabing byl dokonale hroznej a hlavní herečka ošklivá jak noc. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování seriálu. Z širšího hlediska spíš další, trochu delší epizoda ze seriálu (škoda, že ho zrušili). Cynická George, psycho Mason, aktivně agresivní Roxy. Dokonce ani nelituju, že se ve filmu neobjevil Rube a že prvních pár minut byla rekapitulace a zavedení do děje pro neznalé. Plně ale chápu, že by to některým die hard fanouškům mohlo vadit, zvlášť pokud Mandy hrál jejich oblíbenou postavu. Jediná další vada na kráse je podle mě přeobsazení Daisy. Ač postava jako vždy dobře napsaná, herečka je nejenže nezvyk, ale ani se pro tu roli nehodí. Vůbec by mi nevadilo kdyby bylo ještě Death after life after death nebo prostě nějaké pokračování. Rozjímání nad životem a smrtí v té nejlepší kvalitě, která se momentálně dá sehnat. Pokud člověk pomine seriál. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané, leč né úplně uspokojivé :( Film oproti seriálu dostál poměrně velkých změn na můj vkus. Chybí tu Rube, chybí tu Das Waffle Haus a všechny postavy jakoby urbraly na svém temperamentu. Právě ty jednotlivé charaktery, které byly seriálem skvěle vymodelovány (cynická a odsekávající Georgii, perverzní Mason, drsná a vždy spravedlivá Roxy, sexuálně nadaná Daisy) ty všichni jakoby zařadili o stupeň nižší rychlost! Film si tentokrát vzal pod lupu Reggie, za což jsem velmi vděčný, protože mám mladší sestru Lassovou opravdu rád! Strašně se mi líbila v seriálu a líbí se mi zde. Reggie dospěla ve velmi hezkou teenegerku, což je velké plus :) ale i u její postavy mi připadalo, že oproti seriálu zkrátka trochu zbrzdila. Věčná škoda! Myslím, že scénaristi mohli vymyslet o něco silnější příběh, ale buď jak buď, je to stále Dead Like Me!!! ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, že po dopozeraní seriálu som veľmi dlhú dobu každý týždeň na nete kontroloval či už nevyšlo pokračovanie na ktoré som sa tak tešil. Po vyše roku som sa dočkal. A s ľútosťou musím konštatovať, že by bolo lepšie keby Life after death nikdy svetlo sveta neuzrelo. Začalo to vypálením Das Waffle Haus. To naserie, ale cez tento nehorázny a nevyprovokovaný útok scenáristov by som sa ešte preniesol:). Lenže oni pomenili aj kasting. A to naserie viac. Filozofa Ruba sypajúceho s plnými ústami životné múdrosti vymenili za Henry Ian "brotha" Cusica. Chlapec sa snaží ale jeho postava je ťažko nudná a zle napísaná. Lenže oni mi parchanti siahli aj na Daisy. Daisy Adair. Hraná mojou milovanou Laurou Harris. Herečkou ktorá všetky repliky o fajčení vtákov, lízaní gulí slávnych osobností a iné podobne ladené mňamôstky prednášala s ohromnou dávkou nonšalantosti a šarmu. Sarah Wynter jej nesiaha ani po kotníky (scéna kde predvádza na pódiu Shejkspíra je vrcholom trápnosti). Seriál ale zlyháva aj na ďalších frontoch. Príbeh je vyložene nudný a predvídateľný (nezahrávať sa s osudom lebo ten Vám to vráti dvojnásobne) a postavy sú až na George a jej sestru iba povrchne načrtnuté. Buď sa správajú inak ako v seriály (to že Roxy, ktorá Ruba milovala sa cez to preniesla slovami, že tam už viac nie je aby vytváral pravidlá neberiem), alebo sa vôbec, resp. v malej miere nadväzuje na veci ktoré boli v seriály načrtnuté ale nedokončené ako napr. začínajúci vzťah Masona a Daisy (opäť raz to že ju čaká po predstavení s kytičkou v ruke sa mi zdá málo). Tak jedinou zaujímavou časťou filmu je sledovať vývin George. Od momentu keď hajzlík z vesmíru ukončil jej životnú púť prešla dlhú cestu. Zmierila sa so životom (a smrťou), našla si priateľov ktorých počas života z vlastnej vôle nikdy nemala a prijala zodpovednosť za seba aj jej činy. Way to go George! Veľká škoda, že rozlúčka s mojím obľubeným seriálom pre mna osobne okrem vyššie uvedeného nemala čo ponúknuť. 6/10. ()

Reklama

Reklama