Reklama

Reklama

Ošklivé káčátko

(seriál)
  • Španělsko Ugly Duckling, The (více)
všechny plakáty
Španělsko, 1997, 104x25 min

Režie:

Josep Viciana

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Scénář:

Josep Viciana

Obsahy(1)

Dobírají si ho, odstrkují ho, smějí se mu, a tak káčátko uteklo z domova, aby si našlo šťastnější život. Na motivy H. Ch. Andersena. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle jsem kdysi miloval. Mamka mi to musela povinně nahrávat, protože to běželo zrovna v tu dobu, co jsem byl ve škole. Znal jsem jména všech postaviček zpaměti - i dnes bych si na některé ještě vzpomněl, např.: Ošklivka, Vendelín, Květoslav, Mário, Kvído, Patrície, Patrik, Kryštof, Klotilda a víc už ze mě asi nevypadne... ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrtý třídě (ano, koukal jsem na to takhle starej) nám to pouštěli ve školní družině (ano, chodil jsem do družiny ještě ve čtvrtý třídě - ačkoliv jsem měl od rodičů slíbenej opak, pokud vydržím tři měsíce bez poznámky. Což klaplo. Aby ne, nebyl sem ňákej velkej zloun, ale nová třídní učitelka, nový metody atd. atd. atd. Zkrátka systémový chyby ve školství, jichž sem se stal obětí. Blah, to je ale jedno...) a přiznávám, že se mi to tenkrát líbilo a koneckonců tenhle pořad podnítil můj zájem o historii F1, takže pod tři jít prostě nemůžu, i když mi tak velí úcta k Hansi Christianu Andersenovi. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

V dobách (2006-2009), kdy se zdálo, že už se staré seriály typu Rychlá rota už neobjeví v českých obrazovkách, jsem tohle bral za přijatelnou náhradu ve vysílání na NOVě. Něco jsem viděl i v 98. ale jen kousek, zato v letech 06-09 jsem viděl dokolečka. No co... Neberu to za adaptaci klasické pohádky, ale líbilo se mi moc na seriálu, že kvůli těm různým ztřeštěným honičkám, fackám, ránám, dokonce i bombám u segentu s lasičkami a stylem kresby, mi to připomínalo spíš Looney Tunes. Povedlo se. Akorát se mi nelíbilo, že se kvůli (asi) umělému zaplnění seriálu, neustále opakovaly nejen ty samé scény (grimasy a pózy postav), ale i stejné gagy, hlášky a písně. Na málo známý seriál byly různé verze dabingů výborný - Milan Slepička, Petr Oliva, Jaroslav Horák, a v jedném celovečerním slepenci hlas *podobný* k Jiřímu Císlerovi. Dějová hudba ukliďující. Jeden z těch méně známých kreslených seriálů, který uznávám ()

Reklama

Reklama